Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Шарани като плондери!
Модератор: dantho.mihov
- maycal
- ще става разбирач
Шарани като плондери!
Не малка част от шараните, които се предлагат, сега, около празника, изглеждат крайно издути!... Днес, като бях на Герман да хвана някоя пъстърва, си купих и шаран, расъл, поне в последно време, във водоема. Външният му вид е съвсем различен от онези по Женски пазар. Ясно е, че е въпрос и на порода, но със сигурност, особено шараните предлагани около Никулден, са много затлъстели...имат нездрав вид!...Кой знае и с какво ги хранят! 

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Шарани като плондери!
Има някои пишман рибовъдци които хранят и с боклук от свинеферми ( да не уточнявам какъв). За това ако купувате поне да е от лицензирани места.
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Внимавай какво купуваш,колегата е прав пълно е с кофти риба 

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
- Fishing_Fan
- разбира нещата
за мен тези шарани са бройлери,изкуствено развъдени да трупат излишни мазни килограми за кантарите,пълна безвкусица
здравейте на всички понеже се познавам с няколко арендотора на язовири бих ви сказал една малка тяхна тайна
по научно шарана трябва да расте най много до кило на година , апък те използват бракувана кайма от кланиците и рибата расте като габи ..
и тези риби са толкос слаби че ако я хванеш на вадица си мислиш дане си закачил някои водорасло от язовира
успех на всички
по научно шарана трябва да расте най много до кило на година , апък те използват бракувана кайма от кланиците и рибата расте като габи ..
и тези риби са толкос слаби че ако я хванеш на вадица си мислиш дане си закачил някои водорасло от язовира
успех на всички
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А бе нали сте рибари?
Защо ходите да си купувте риба?
Аз никога не съм купувал риба освен за стръв.Ако искаш шаран отиваш и си хващаш.Е има го и това да не хванеш нищо ама сега зарибени язовири на път и без път.Аз например тази година раздадох вече и последната риба хваната през този сезон.Оставих си само малко сафрид защото го предпочитам пред другите риби,направихме чирус от зарган и всичко друго на приятели.
Сега си мисля да почвам да складирам за зимният сезон.Ще си хвана малко костур,ако има и някоя щука,ще се пробвам за бельовица.Таранки и други шаранови смятам да не събирам тази година,имат някакъв странен дъх около този наш Нефто завод .А пък и на морето има риба зимата е ако това нашето е зима .Сега чувам че вече има успех с калканите,а и зъргана не се е дръпнал още.
Обобщение:Хванатата на въдицата риба е много по-вкусна от купената
Защо ходите да си купувте риба?
Аз никога не съм купувал риба освен за стръв.Ако искаш шаран отиваш и си хващаш.Е има го и това да не хванеш нищо ама сега зарибени язовири на път и без път.Аз например тази година раздадох вече и последната риба хваната през този сезон.Оставих си само малко сафрид защото го предпочитам пред другите риби,направихме чирус от зарган и всичко друго на приятели.
Сега си мисля да почвам да складирам за зимният сезон.Ще си хвана малко костур,ако има и някоя щука,ще се пробвам за бельовица.Таранки и други шаранови смятам да не събирам тази година,имат някакъв странен дъх около този наш Нефто завод .А пък и на морето има риба зимата е ако това нашето е зима .Сега чувам че вече има успех с калканите,а и зъргана не се е дръпнал още.
Обобщение:Хванатата на въдицата риба е много по-вкусна от купената
-
- разбира нещата
Така е колега... повечето риби от пазара са си пълен боклук,хранят ги с какви ли не гадости,за това най-добре ти да си си я хванал.Аз например в хладилника имах малко толстолоб и си го хапнахме,вярно не е шаран,ма не ми се набутва да давам пари за гадна риба.
-
- ще става разбирач
Брао бе колеги, уж сте рибари.
Ще избирате. Варненската борса беше пълна с оня голия шаран дето е като тава - колкото дълъг, толкова и висок. Таквоз чудо не купувам аз. То е хибриден шаран, който наддава на тегло бързо ама не е вкусен и трупа мас и миризма. Обиколих сергиите и си взех люспест шаран по кило-кило и половина, възможно най-близък на вид с дивака. Взех 3 броя, два опържихме, и двата бяха супер.
Ще избирате. Варненската борса беше пълна с оня голия шаран дето е като тава - колкото дълъг, толкова и висок. Таквоз чудо не купувам аз. То е хибриден шаран, който наддава на тегло бързо ама не е вкусен и трупа мас и миризма. Обиколих сергиите и си взех люспест шаран по кило-кило и половина, възможно най-близък на вид с дивака. Взех 3 броя, два опържихме, и двата бяха супер.