Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Карта на водоемите в Пловдивско
Модератор: sapuna
Re: Карта на водоемите в Пловдивско
Виж сега, тези карти се разработват от българи и ако просто така се качват
наляво надясно - няма да ги правят още дълго, нали.
Аз съм купил две такива карти и съм дал общо 280 лв. за тях.
Пак погледни последните редове на това което ти пратих.
Ако на някой от форума му трябват - ще го уредим, но САМО за колеги
които познаваме. Иначе - има си магазин за това.
Пусна ли PC-то?
наляво надясно - няма да ги правят още дълго, нали.

Аз съм купил две такива карти и съм дал общо 280 лв. за тях.
Пак погледни последните редове на това което ти пратих.
Ако на някой от форума му трябват - ще го уредим, но САМО за колеги
които познаваме. Иначе - има си магазин за това.
Пусна ли PC-то?
"Щастие за всички, щастие даром!"
Аз не бих отказал
.Пък и не ми трябва да ги разпространявам,а просто да видя за какво става дума.

-
- сериозен играч
Колега може ли да изпратиш картата и инфото на язовирите на dobrin_dinev@abv.bg
Предварително ти благодаря!!!
Предварително ти благодаря!!!

Понеже заглавието на темата навежда на мисълта, че някой има карта на водоемите в България, искам да разясня - такава "сборна" карта (за разглеждане на компютъра) не съществува. Ползва се Google и др. подобни - онлайн.
Някои колеги имат карти (снимки) на отделни водоеми, но те не стават за навигация и нямат записани координати.
Намерил съм няколко файла, които са за навигационните уреди GARMIN, но са бедни на инфо.
Съдържат името на водоема и една точка с координати, така че лесно да ви отведе навигатора до водоема.
Полезно е ако имате GARMIN и подробна карта с пътищата в страната (и пътеките, ако може).
Файла "риболовни места" е допълнение към картата. Иначе на BG OFRM Map v4.90 на почти всички водоеми изписва "малко езеро", "езеро" и т.н.
Опитвам се да разбера как става попълването на инфо за конкретният водоем.
За GARMIN има подобен файл със 100те национални обекта и за всеки от тях има (освен координатите) въведено работно време, кратка история, цена на входа и др. интересни факти.
Ако за файла с язовирите към координатите се попълни по същият начин - арендован ли е, цена за ден, видове риби и т.н. ще е супер полезно за нас.
Сега малко съм зает и не мога да качвам снимки в галерията, но ако се оправя - ще постна няколко снимки от мойта навигация, за да видите за какво иде реч.
Ако някой друг се занимава с такава карта - да пише тука.
Та така.
Някои колеги имат карти (снимки) на отделни водоеми, но те не стават за навигация и нямат записани координати.
Намерил съм няколко файла, които са за навигационните уреди GARMIN, но са бедни на инфо.
Съдържат името на водоема и една точка с координати, така че лесно да ви отведе навигатора до водоема.
Полезно е ако имате GARMIN и подробна карта с пътищата в страната (и пътеките, ако може).
Файла "риболовни места" е допълнение към картата. Иначе на BG OFRM Map v4.90 на почти всички водоеми изписва "малко езеро", "езеро" и т.н.
Опитвам се да разбера как става попълването на инфо за конкретният водоем.
За GARMIN има подобен файл със 100те национални обекта и за всеки от тях има (освен координатите) въведено работно време, кратка история, цена на входа и др. интересни факти.
Ако за файла с язовирите към координатите се попълни по същият начин - арендован ли е, цена за ден, видове риби и т.н. ще е супер полезно за нас.
Сега малко съм зает и не мога да качвам снимки в галерията, но ако се оправя - ще постна няколко снимки от мойта навигация, за да видите за какво иде реч.
Ако някой друг се занимава с такава карта - да пише тука.
Та така.
-
- разбира нещата
ще може ли и на мен да го пратиш колега .. shristofff@abv.bg

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Ако може някой да сподели
komukc@yahoo.com

-
- вече хвърля и на тежко
Ако някои ми я прати и на мен ше съм много благодарен. dreamworks@abv.bg
Явно се чете само заглавието и после последният пост ... 

-
- вече хвърля и на тежко
Колега с OFRM 4.7 на 95-ца съм, ако може прати ми да видя за какво става въпрос samuel@abv.bg
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
poiogavo@abv.bg Моля и аз искам да получа тази карта 

Така сега да ви разясня колеги.По картата работеше колегата xenonback ( мисля,че се казваше ),но доколкото знам имаше проблем с разпростаряването и.С авторските права по-точно
.Тъй че никой от нас я няма и на никой не е дадена.И аз бих искал да се сдобия с такава карта,но няма такава възможност.

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
xenohak.... а относно правата за разпространение няма тъкова нещо щом е съзададена със програма коятое е Freewere което ще рече безплатна то може да той да си има някъкви тъкива неписани права да си я разпространява и няма кои и две да му каже,че е незаконнаribata.92 написа:Така сега да ви разясня колеги.По картата работеше колегата xenonback ( мисля,че се казваше ),но доколкото знам имаше проблем с разпростаряването и.С авторските права по-точно![]()
![]()
.Тъй че никой от нас я няма и на никой не е дадена.И аз бих искал да се сдобия с такава карта,но няма такава възможност.

Без риболов няма любов !
- kolio_p
- вече хвърля и на тежко
можели и на мен да е пуснете моля kolio.a4o@abv.bg
Има малко напредък в "RIBOLOVNI MESTA.gpi".
С малко нерви успях да конвертирам файла и сега попълвам около 200 язовира и водоема за България.
Освен координатите и името на язовира, ще има и кратко обяснение от сорта на "Достъпа до язовира е по сравнително кратък черен път. До стената - асфалт. С автомобили по стената - забранено. Язовира е част от мелиоративната система на района. Платен, охраняван, има клетка за зарибяване, такса 10лв/ден - три пръчки, уловената риба не се плаща. Не е източван последните 6 години. Максимална дълбочина - 3,5м. Дъно - сравнително чисто, широк прибрежен пояс от водорасли. Зарибен с шаран -2007, Щука - 2008, още - едра каракуда, костур. Рядки толстолопи. Малка популация на раци! Не са разрешени лодки и проходилки. Нощуването забранено. Удобно за риболов на дъно от южният бряг и стената. Северният и западен бряг - силно обрасли - труден достъп. Пускат се мрежи на Никулден. Арендован до 2010г. Инфо от 10.2009. Проверено Fat"
Става бавно, но ще има полза мисля.

С малко нерви успях да конвертирам файла и сега попълвам около 200 язовира и водоема за България.
Освен координатите и името на язовира, ще има и кратко обяснение от сорта на "Достъпа до язовира е по сравнително кратък черен път. До стената - асфалт. С автомобили по стената - забранено. Язовира е част от мелиоративната система на района. Платен, охраняван, има клетка за зарибяване, такса 10лв/ден - три пръчки, уловената риба не се плаща. Не е източван последните 6 години. Максимална дълбочина - 3,5м. Дъно - сравнително чисто, широк прибрежен пояс от водорасли. Зарибен с шаран -2007, Щука - 2008, още - едра каракуда, костур. Рядки толстолопи. Малка популация на раци! Не са разрешени лодки и проходилки. Нощуването забранено. Удобно за риболов на дъно от южният бряг и стената. Северният и западен бряг - силно обрасли - труден достъп. Пускат се мрежи на Никулден. Арендован до 2010г. Инфо от 10.2009. Проверено Fat"
Става бавно, но ще има полза мисля.