Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидер с каква акция предпочитаме?!
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Фидер с каква акция предпочитаме?!
мите,с фидер ловя бате от скоро.по точно две години.когато си купих първия сап отидох да го пробвам на домлян от три опита да заметна три скъсани кошнички в язовира след което последва пребиране и убит мерак за фидер през следващите шест месеца. всичко по специално което съм научил за фидера съм го научил от опит,защото бате на седмица ходя по няколко пъти на риболов и то само с фидер.ти в годината колко пъти ловиш с фидер.като ти казвам че са сапове значи е така мога да ти изредя и други скъпи и прехвалени сапове ама ша стане мазало.с това си мнение не ангажирам никой,така че не се пени толкова.а колкото до продажбата ти пожелавам успех.MiTKo_Fisher написа:Колега : не ме касае твоето мнение .Лови си там рибките и си трай !.И по полека с класификациите. Защото на вас все ви е ясна ,все сте най най .Та нали за това е форума.Всеки да изкаже мнение от това което ползва,прави.От какво е доволен и от какво не.A дали ще се вземе под внимание това което си споделил .Това е друга работа .shekira написа:все сапове
.Не ми допада ЗА МЕН Е КОЛ ! Ти колко такива счупи,смени и пр .Харесвами само да ловя шарани с този фидер ( от 2 +).При интензивен риболов капваш!!!
Колега :shekira .Да те питам. Получаваш ли някакво удовлетворение от този си коментар ? .А в крайна сметка .Не всички можем да сме просвете колкото вас при риболава с фидер.И сега се учим .Да ти се извиня ,че съм су купил тази въдица !!! Лелеее как можах да се набутам. Ако искаш да се сдобиеш с тавака .Обява съм пуснал ; http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=19&t=30965
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
според мен всеки фидер е произведен за определени цели и условия на риболов.Това,че не сме получили това, което сме очаквали от дадена въдица не означава,че е сап,дърво или кол.Един има едни изисквания,друг други.Аз след няколко сменени фидера вече знам какво ми харесва.Предпочитам лек фидер с бавен строй и медиум-хеви акция(up to 80-90gr.) когато ловя на затворен водоем и малки реки.За мен удоволствието при вадене на рибата е най-важното.Е как да получа това,ако ловя 200-300 гр. каракуди,перки и др. такива с екстра хеви тояга с бърз строй, тежаща 300 гр. ...няма как.
Шекира,кажи кой модел на шиманото е най-малък сап за да знаем, да не се набутваме.
Шекира,кажи кой модел на шиманото е най-малък сап за да знаем, да не се набутваме.

Above us only sky
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Без Фидер за риба НЕ ходя.Това ми беше 2 рия сезон .А относно ходенето за риба .Ходя винаги когато имам възможност !!!shekira написа: ти в годината колко пъти ловиш с фидер.
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
е тва е за тебе Shimano Aerocast 12/13ft Multi Medium Feeder Rodlfc_boy написа:според мен всеки фидер е произведен за определени цели и условия на риболов.Това,че не сме получили това, което сме очаквали от дадена въдица не означава,че е сап,дърво или кол.Един има едни изисквания,друг други.Аз след няколко сменени фидера вече знам какво ми харесва.Предпочитам лек фидер с бавен строй и медиум-хеви акция(up to 80-90gr.) когато ловя на затворен водоем и малки реки.За мен удоволствието при вадене на рибата е най-важното.Е как да получа това,ако ловя 200-300 гр. каракуди,перки и др. такива с екстра хеви тояга с бърз строй, тежаща 300 гр. ...няма как.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- новобранец
Колеги, прецакахте темата...
Кой от кога и колко лови риба и с какво да се остане негова работа и да не се фука много. Не знаете кой ви чете глупостите. Ставате смешни и се излагате много-о-о-о.
А, сега по темата. Ходя по Марица и ползвам пикер до 60гр., фидер 50-120 гр. и до 200 гр. Марките са без начение. Мога да кажа, че за всеки един от тях има подходящи места и подходяща риба.
Кой от кога и колко лови риба и с какво да се остане негова работа и да не се фука много. Не знаете кой ви чете глупостите. Ставате смешни и се излагате много-о-о-о.
А, сега по темата. Ходя по Марица и ползвам пикер до 60гр., фидер 50-120 гр. и до 200 гр. Марките са без начение. Мога да кажа, че за всеки един от тях има подходящи места и подходяща риба.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Тошко,верно е ,че се фукаме,но ти като само четеш,какво ново ще научим.Сподели някой монтаж за река.Последно време поради не особено активното кълване на рибите в районите ,които посещавам,успях да опитам няколко монтажа и стигнах до заключението,че най-малко проблеми с уплитания-поради течението,имам с директен монтаж-две гумени перли-5мм и 8мм,като малката е преди голямата и директно зад тях нанизвам вирбел към който монтираме хранилка.Според течението в което ловя избирам и с кой връх да ловя,дали по-мек или по-твърд.В повечето случаи като универсален такъв използвам 2oz.Имам и пикер,но е с малка акция и ловя с него само в по-бавните течения.На повечето места се изисква хранилки над 40гр. в противен случай при добро и равно дъно хранилката идва в близост до брега.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- ivelin_1976
- разбира нещата
Колеги, на река изпробвах следният монтаж /определено работи, според мен/:
1. Нанизвам в следният порядък - вирбел с карабинка, гумена перла и микровирбел на основното влакно.
2. Правя клуп с дължина около 20см.-30см. в, който влизат и горепосочените атрибути.
3.Този клуп, члез оплитане/възел- двоен или троен/ го разделям на два клупа/еднакви по размер/ като в горният остават вирбела и перлата, а в долният микровирбела.
4. Долният клуп /с микровирбела/ го разделям на два клупа/отново с възел- двоен или троен/ като в долната част трябва да остане микровирбела и този клуп/с микровирбела/ трябва да бъде възможно най-малък т.е. микровирбела да няма почти никакъв ход в клупа!
5.На вирбела с карабинка се закача кошничката, а на микровирбела куката с повод окло 50см.
До тук всичко е добре, но идва и най съществената част - изборът на самата кошничка! Тя трябва да бъде подбрана с такова собствено утежнение, че течението да не я помръдва от една страна, но от друга и при най-слабото кълване да се отделя от дъното и да тръгва по течението. Именно в този момент, рибата се е самозасякла от тежестта на кошничката.
Идеята на този монтаж е именно да се получи самозасичане на рибата, но той работи само в условията на течаща вода!

1. Нанизвам в следният порядък - вирбел с карабинка, гумена перла и микровирбел на основното влакно.
2. Правя клуп с дължина около 20см.-30см. в, който влизат и горепосочените атрибути.
3.Този клуп, члез оплитане/възел- двоен или троен/ го разделям на два клупа/еднакви по размер/ като в горният остават вирбела и перлата, а в долният микровирбела.
4. Долният клуп /с микровирбела/ го разделям на два клупа/отново с възел- двоен или троен/ като в долната част трябва да остане микровирбела и този клуп/с микровирбела/ трябва да бъде възможно най-малък т.е. микровирбела да няма почти никакъв ход в клупа!
5.На вирбела с карабинка се закача кошничката, а на микровирбела куката с повод окло 50см.
До тук всичко е добре, но идва и най съществената част - изборът на самата кошничка! Тя трябва да бъде подбрана с такова собствено утежнение, че течението да не я помръдва от една страна, но от друга и при най-слабото кълване да се отделя от дъното и да тръгва по течението. Именно в този момент, рибата се е самозасякла от тежестта на кошничката.
Идеята на този монтаж е именно да се получи самозасичане на рибата, но той работи само в условията на течаща вода!

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY