Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Живи рибки за стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
Живи рибки за стръв
Здравейте колеги. Не съм сигурен, че тук е точното място, ама отдавна ме мъчи един въпрос - как в Сливен да се сдобия с жива стръв (рибки)? Когато поразпитах местните риболовци, ми казаха, че по магазините не се продават такива рибки, щото били ЗАБРАНЕНИ!!
. В София ги има свободно по магазините. Да не би това да е някаква местна забрана или е нещо свързано с някаква традиция - например не се търсят, защото всеки си отглежда в аквариум? Въпроса ми е принципен и не става дума за в момента. Лятото ме отказаха от един излет по тази причина (в магазина казаха - няма и като попитах едни колеги от къде могат да се вземат, ми отговориха, че няма да намеря, щото били забранени за продажба). Има ли такава забрана, или са ме качили на джанката?
Благодаря предварително за информацията.

Благодаря предварително за информацията.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Живи рибки за стръв
няма такава забрана... може да проучиш близките рибарници (развъдници) - обикновено имат малки плевелни рибки за продаване - те се самозавъждат и ги има в изобилие...
Мхмм.... няма такова нещо. Това са специално отглеждани рибки и няма причина да ги забраняват. В София си ги има дори и в малките магазинчета... Нещо недоразумение трябва да е станало
Ако питаш мен,най-добрата жива стръв си е от съответното място за риболов.Оттук нататък ти си прави изводите.Наслука.
-
- разбира нещата
Не само ,че не са забранени ,ами даже на водоема като доиде проверка ти иска касова бележка от магазин за да докажеш че тия в кофата са купени а не си ловил маломерна риба
-
- ще става разбирач
Със застудяването е все по-трудно да се "уредиш" с рибки на водоема ,на който ще ловиш...Ако някой ще идва към Шумен,да знае,че живи рибки има почти винаги на две места:магазина на края на кв.Дивдядово откъм града и магазина в кв.Тракия,до супермаркет СВА. Лично аз се "запасявам" през последните топли дни и си ги гледам в аквариум на терасата.В перфектно състояние са и нямат търпение да отидат за риба...

Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....
Хммм, явно са ме метнали. Благодаря за информацията. Къде около Сливен има такива рижбарници (развъдници)?
Забранено е в Германи я използването на жива рибка за стръв за България не съм чувал да е забранено.
А рибките си ги има в почти всеки рибарски магазин мисля че бързо ще си намериш. Успех
А рибките си ги има в почти всеки рибарски магазин мисля че бързо ще си намериш. Успех