Живи рибки за стръв

Модератор: Paublo_Eskobar

horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Живи рибки за стръв

Мнение от horgasz »

Здравейте колеги. Не съм сигурен, че тук е точното място, ама отдавна ме мъчи един въпрос - как в Сливен да се сдобия с жива стръв (рибки)? Когато поразпитах местните риболовци, ми казаха, че по магазините не се продават такива рибки, щото били ЗАБРАНЕНИ!! :shock: . В София ги има свободно по магазините. Да не би това да е някаква местна забрана или е нещо свързано с някаква традиция - например не се търсят, защото всеки си отглежда в аквариум? Въпроса ми е принципен и не става дума за в момента. Лятото ме отказаха от един излет по тази причина (в магазина казаха - няма и като попитах едни колеги от къде могат да се вземат, ми отговориха, че няма да намеря, щото били забранени за продажба). Има ли такава забрана, или са ме качили на джанката?
Благодаря предварително за информацията.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Живи рибки за стръв

Мнение от Тедо »

няма такава забрана... може да проучиш близките рибарници (развъдници) - обикновено имат малки плевелни рибки за продаване - те се самозавъждат и ги има в изобилие...
m101
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m101 »

Мхмм.... няма такова нещо. Това са специално отглеждани рибки и няма причина да ги забраняват. В София си ги има дори и в малките магазинчета... Нещо недоразумение трябва да е станало
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Ако питаш мен,най-добрата жива стръв си е от съответното място за риболов.Оттук нататък ти си прави изводите.Наслука.
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Не само ,че не са забранени ,ами даже на водоема като доиде проверка ти иска касова бележка от магазин за да докажеш че тия в кофата са купени а не си ловил маломерна риба
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Има рибки по магазините ,аз лично винаги когато съм търсил съм намирал :wink:
Изображение
glushaka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glushaka »

Със застудяването е все по-трудно да се "уредиш" с рибки на водоема ,на който ще ловиш...Ако някой ще идва към Шумен,да знае,че живи рибки има почти винаги на две места:магазина на края на кв.Дивдядово откъм града и магазина в кв.Тракия,до супермаркет СВА. Лично аз се "запасявам" през последните топли дни и си ги гледам в аквариум на терасата.В перфектно състояние са и нямат търпение да отидат за риба... :D
Изображение
Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

Хммм, явно са ме метнали. Благодаря за информацията. Къде около Сливен има такива рижбарници (развъдници)?
ti6ofish
новобранец
новобранец

Мнение от ti6ofish »

Забранено е в Германи я използването на жива рибка за стръв за България не съм чувал да е забранено.
А рибките си ги има в почти всеки рибарски магазин мисля че бързо ще си намериш. Успех
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”