Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Ремонт на макара
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Ремонт на макара
Колеги! Моля ,ако знаете къде мога да ремонтирам едно Шимано Аеро ГТ да ми кажете! Ще съм ви много благодарен!
Христо - наслука на всички
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Re: Ремонт на макара
iiiiiiiiiiiiiiiiii Готин пост ама нъц кът сме далече до морето 

-
- разбира нещата
Надявам се колегата да не се разсърди но да използвам пуснатата тема и аз да попитам:
1. От къде мога да закупя лагерче за водещата ролка за макара Ryobi Zauber?
Въобще има ли място от което може човек да си поръчва лагери за макари?
В София разпитах в няколко магазина но всички вдигат рамене.
Ако някой знае къде се отремонтират макари, че вече ми идва да разбия някой вентилатор
за комп и да му взема лагера да я пробвам най-сетне макарата.
2. Къде в София мога да си оставя спининга да му сменят професионално третия водач ?
В магазина до Биллата в Младост искат да го оставя та да го пращали в Пловдив за ремонт и така 2-3 седмици.
Благодаря Ви, колеги предварително!
Ако някой знае къде се отремонтират макари, че вече ми идва да разбия някой вентилатор
за комп и да му взема лагера да я пробвам най-сетне макарата.

2. Къде в София мога да си оставя спининга да му сменят професионално третия водач ?
В магазина до Биллата в Младост искат да го оставя та да го пращали в Пловдив за ремонт и така 2-3 седмици.
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
-
- ще става разбирач
Имам приятел в Пещера. Ходя натам понякога. По този повод колко му е да бръмна и до Пазарджик... Само трябва да зная към кого да се обърна....
Пускам ти тел 0895420304...казва се Наско Янакиев.Има риболовно магазинче до пожарната.Казваш,че те праща Митака.За макари,пръчки,лагерчета,ремонти...винаги има разрешение на проблемите,много е добър.

-
- ще става разбирач
За колегата Креатив. Навремето ,в началото на 90 - те имах идеята да сменям втулките на някои мои тогаващни макари с лагери.
Ходих в магазин за лагери, не си спомням какъв , но бяха шведски. Та те имаха каталог за мало и голямо. Само че, цените бяха доста солени тогава . по 15 лева.Така ,че ако това ти е от полза...

-
- научил се да хвърля
Колега ,аз си смених всички водачи на един спининг (на 35 години) при един майстор на пазара на Ситняково (след посолството на Румъния), и ми хареса как го направи (сложи сикови водачи).Е не е като оригиналната изработка , но става .Работилничката му е в един блок срещу пазара в мазето.На блока има табела с телефоните му , ако го няма в момента. Направи ми и макарата , но тя беше само за пружинка , може да помогне и за лагерчето . Лошото е , че съм му изтрил телефона .creativ написа:Надявам се колегата да не се разсърди но да използвам пуснатата тема и аз да попитам:
за комп и да му взема лагера да я пробвам най-сетне макарата.![]()
Последно промяна от BogdanSim на Сря Яну 06, 2010 12:02 am, променено общо 3 пъти.
Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
-
- ще става разбирач
Благодаря ти Митак!! Непременно ще го посетя. Не зная кога ,но ще се случи до 15 дена. Ще пиша какъв е резултата.
-
- новобранец
Здравейте.Може ли някой да даде инфо за Пловдив къде може да намеря резервни части за макари.Имам една хубава макара,но стоманената скобичка,която затваря автоматично голямата скоба през която минава кордата ми се счупи,незнайно как.Опитвах на няколко пъти сам да си изработя такава от пружинки,но все не успявам да я направя така,че да работи както искам и както трябва.
Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух
-
- новобранец
[quote="shoplandeca"]Здравейте.Може ли някой да даде инфо за Пловдив къде може да намеря резервни части за макари.Имам една хубава макара,но стоманената скобичка,която затваря автоматично голямата скоба през която минава кордата ми се счупи,незнайно как.Опитвах на няколко пъти сам да си изработя такава от пружинки,но все не успявам да я направя така,че да работи както искам и както трябва.Ще съм ви много благодарен.
Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух
За всеки случай моя тел е 0899894468,ако нещо звънни ми,ше помогна.besttop написа:Благодаря ти Митак!! Непременно ще го посетя. Не зная кога ,но ще се случи до 15 дена. Ще пиша какъв е резултата.

-
- новобранец
Здравейте.Може ли някой да даде инфо за Пловдив къде може да намеря резервни части за макари.Имам една хубава макара,но стоманената скобичка,която затваря автоматично голямата скоба през която минава кордата ми се счупи,незнайно как.Опитвах на няколко пъти сам да си изработя такава от пружинки,но все не успявам да я направя така,че да работи както искам и както трябва.Ще съм ви много благодарен.
-
- разбира нещата
Предполагам, че говориш за фирмата SKF в топ три на производителите на лагери (да не кажа 1). Не съм им правил запитване но ще им пусна. Ако те могат да доставят такива лагери ще е най-добре поне ще са с гарантиран произход.besttop написа:За колегата Креатив. Навремето ,в началото на 90 - те имах идеята да сменям втулките на някои мои тогаващни макари с лагери.Ходих в магазин за лагери, не си спомням какъв , но бяха шведски. Та те имаха каталог за мало и голямо. Само че, цените бяха доста солени тогава . по 15 лева.Така ,че ако това ти е от полза...
Днес ще пътувам до Пещера ще се опитам да се отбия да видим дали не може да намери и лек за моята болежка.revox написа:Пускам ти тел 0895420304...казва се Наско Янакиев.Има риболовно магазинче до пожарната.Казваш,че те праща Митака.За макари,пръчки,лагерчета,ремонти...винаги има разрешение на проблемите,много е добър.

Благодаря ви колеги,
за много години, желая ви здраве, любов и много положителни емоции с любимото ни хоби.
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
-
- фен клуб-скобар
На ул. Зайчар в София поправят макари.