Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Въпроси свързани с морския риболов.
naRiba.com

Форум

водене на примамката
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- новобранец
водене на примамката
Здравейте колеги
от скоро ходя на морето и имам малко въпросчета на които не намерих отговори в търсачката 
воденето на бомбардата я с гледане я с питане я разбрах
но вчера си купих блесни за чернокоп отивам на буната мятам и започвам да си обирам баавно влакното като за бомбрада и хората взеха да ме гледат странно 
таа как се води примамката за чернокоп (блесна,чепаре) за сафрид(чепаре) ии има ли разлика във воденето на плаващата и потъващата бомбарда ??

воденето на бомбардата я с гледане я с питане я разбрах

таа как се води примамката за чернокоп (блесна,чепаре) за сафрид(чепаре) ии има ли разлика във воденето на плаващата и потъващата бомбарда ??
Re: водене на примамката
Почваш да въртиш доста по бързо,и няма да те гледат странно,току виж си хванал чернокоп!:)
Ум царува,ум робува,Весо риби сънува!:)))
nedospivco, слушай сега -сутрин и надвечер за около 30-40 мин.чернокопа излиза в брега и тогава хапва и желязо.след като хвърлиш блесната(мах.далече) започваш да въртиш много бързо и след удър навеждаш пръчката до водата като леко намаляваш темпото и ако рибата се откачи отново вдигаш темпото като чакаш нов удър(чернокопа има много здрави зъби но крехка уста затова често "се пуска от въдицата")вдигаш "меко"при изваждане да не падне рибата .желателно е да хвърляш от място максимално близко до водата(да не е от високо) ами общо взето това е -другото сам ще го откриеш-успех
-
- новобранец
добре
значи въртя бързо така блесната се движи на повърхността нали ??? при по голямо вълнение пак ли така се процедира ?
чепарето пак ли така бързо се обира(за чернокоп става въпрос) ???

Докато обираш държиш върха на въдицата максимално близо до водата.nedospivko написа:добрезначи въртя бързо така блесната се движи на повърхността нали ??? при по голямо вълнение пак ли така се процедира ?
чепарето пак ли така бързо се обира(за чернокоп става въпрос) ???
Скороста на обиране трябва да е такава че блесната да не излиза на повърхността, дори близо до брега.
Ако искаш да проведеш по надълбоко след като заметнеш изчакваш да потъне блесната и после почваш а обираш.
Повечето риби ,които взех на желязо тая година бяха на дълбочина между 2-4 метра.Незнам защо повечето хора почват да навиват веднага след като хвърлят блесната.Аз изчаквам секунди в зависимост от дълбочината на мястото, на което ловя и тогава започвам да въртя.Като започна да въртя блесната е близко до дъното и така докато дойде до мен преминава по цялата дълбочина.
Зарганолог
-
- научил се да хвърля

Кога е най - активен Чернокопа, имам предвида дали сега в студеното време въобще се появява ?
Има ли смисъл да се пробва от брега или по-добре да не си губя времето ?
Има ли смисъл да се пробва от брега или по-добре да не си губя времето ?
Първо чета, после питам !
Сега по добре да не си губиш времето.Може да го търсиш от септември до ноември в брега.
Зарганолог
Ок, то в тоя студ май само попчетата са на пангара.Mi7chell написа:Сега по добре да не си губиш времето.Може да го търсиш от септември до ноември в брега.
Първо чета, после питам !