100 пъти над нормата арсен в язовир ”Тополница”

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

100 пъти над нормата арсен в язовир ”Тополница”

Мнение от Drago »

Колеги ето какво прочетох днес в дир-а: http://dnes.dir.bg/2010/01/21/news5735599.html
:evil: :evil: :evil:
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: 100 пъти над нормата арсен в язовир ”Тополница”

Мнение от boki speca »

Нищо ново под слънцето,а в Пясъчник е сигурно 1000 пъти над нормите,ама никой не го прави на въпрос.Това е България,за съжаление имаме си рай а го правим целенасочено на ад.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

boki speca написа:Нищо ново под слънцето,а в Пясъчник е сигурно 1000 пъти над нормите,ама никой не го прави на въпрос.Това е България,за съжаление имаме си рай а го правим целенасочено на ад.
А на Пясъка водата е точно от Тополнаца. Арсена обаче е тежък метал, който се утаява на дъното и не се разтваря във вода. Чел съм някаде че не влияе на рибата??? А инак яз. Тополница е като менделеевата таблица!!! :D :D :D
Върл Shimano фен!
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Той Тополница с това се слави най-много, че поддържа 10 пъти над допустимите стойности As. Не ме учудва, че и до 200 пъти е стигнал вече :twisted: :roll: И аз доколкото знам за рибите не е толкова страшен, натрупва се повече в планктона, което хич не е успокояващо разбира се.
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceco65 »

Лобош пък е утайник на Перник.Природата ни е дала богатства,а ние им разгонихме фамилията.Просто думите са излишни.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Току-що и аз го прочетох в дир-а ... не знам какво да кажа просто! Че съм ядосан, ядосан съм, че за пореден път се срамувам, че съм българин - факт, но не мога да проумея дали наистина ние българите сме такова ПРОСТО племе, та САМИ си унищожаваме дарената ни от Господ красива природа! Унищожихме вече Черноморския регион, е**ха мамата на планинксите ни курорти, изтарашиха всички възможни водоеми всевъзможни бракониерски гадове, а сега и се оказва, че сигурно десетки години подред сме замърсявали целенасочено водите си ... БЕЗ ДУМИ!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

mita4eto написа:Току-що и аз го прочетох в дир-а ... не знам какво да кажа просто! Че съм ядосан, ядосан съм, че за пореден път се срамувам, че съм българин - факт, но не мога да проумея дали наистина ние българите сме такова ПРОСТО племе, та САМИ си унищожаваме дарената ни от Господ красива природа! Унищожихме вече Черноморския регион, е**ха мамата на планинксите ни курорти, изтарашиха всички възможни водоеми всевъзможни бракониерски гадове, а сега и се оказва, че сигурно десетки години подред сме замърсявали целенасочено водите си ... БЕЗ ДУМИ!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Преди няколко години, Японци искаха да изчистят дъното на Тополница. Ние в Пазарджик го наричаме Муховския. Условието им е било до вземат изгребаната тиня. Защо обаче наште не им разрашиха, така и не се разбра. Говори се че имало много редки и скъпи елементи, включително и злато. От тогава обаче, никой нищо не предприема. Има там от години един измислен "арендатор"- викат му Белята. Само той предприема мерки, само че за обезрибяване на язовира. Чак е спретнал цехче до стената. Мрежите му край нямат, и всичко се продава. Дори уклеите пакетира по 20бр. в тарелка, и на пазара! Поне не смее да се заяжда с рибарите, щото се сеща че :axe: ! Кой му стои зад гърба не се знае, но е факт че от години никой не го пипа и проверява. Такава за жалост е родната ни действителност!!!
Върл Shimano фен!
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

:? ........
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

На Тополница съм ловил риби с доста странни образования по тях, така че едва ли не вреди на рибата.Последно минах от там по пътно след риболов на Пясъчник.Отвратително малко вода.Сега не знам как е.А беше хубав язовир.С две думи (Боклуджив Народ !!!)
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

ceco65 написа:Лобош пък е утайник на Перник.Природата ни е дала богатства,а ние им разгонихме фамилията.Просто думите са излишни.
А бе пич не говори за Лобош само.Аз ходя много често там лятото.Приятел на баща ми държи базата на гребците до стената и много често ловя костур там.Рибата си е перфектна.Толкова пъти съм ял костур и бяла риба от там а още нищо ми няма...Като не сте в час не пишете глупости...
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

Като ви е проблем не ходете на риба бе ..... :D
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

eminem94 написа:Като ви е проблем не ходете на риба бе ..... :D

Тамън по добре за нас.Нема да има много акълии да дават безценно тъпи съвети...
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Матрикса и Еминем, прочетете пак темата и се замислете над репликите си.
Или не разбирате за какво иде реч или нямате никаква риболовна култура :roll:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

ma3xa1993 написа:
ceco65 написа:Лобош пък е утайник на Перник.Природата ни е дала богатства,а ние им разгонихме фамилията.Просто думите са излишни.
А бе пич не говори за Лобош само.Аз ходя много често там лятото.Приятел на баща ми държи базата на гребците до стената и много често ловя костур там.Рибата си е перфектна.Толкова пъти съм ял костур и бяла риба от там а още нищо ми няма...Като не сте в час не пишете глупости...
Абе пич,като гледаш на Цецо ,годините май знае повече за Лобош.Айде и аз да ти кажа защото съм от този край и съм проходил в риболова там.От както е завирен 1969-70г.той е направен точно за утайник на Струма ,защото плащахме на Гърция луди пари.Ако ,може да видиш какво е минало през него ,а аз съм го виждал 80-те години,чистеха го с бонови заграждения от мазут и други боклуци.Патиците каКви бяха и мреха ,цялите полепнали с мазут.Сега като падне водата още има по камъните мазут залепнал ,а под тинята не ми се мисли.Това ,че в последните години се пооправи ,изчисти е друг въпрос,което е добре.
Последно промяна от MITKO70 на Чет Яну 21, 2010 6:06 pm, променено общо 1 път.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

MITKO70 написа:
ma3xa1993 написа:
Абе пич,като гледаш на Цецо ,годините май знае повече за Лобош.Айде и аз да ти кажа ,от както е завирен 1969-70г.той е направен точно за утайник на Струма ,защото плащахме на Гърция луди пари.Ако ,може да видиш какво е минало през него ,а аз съм го виждал 80-те години,чистеха го с бонови заграждения от мазут и други боклуци.Патиците кави бяха и мреха ,цялите полепнали с мазут.Сега като падне водата още има по камъните мазут залепнал ,а под тинята не ми се мисли.Това ,че в последните години се пооправи ,изчисти е друг въпрос,което е добре.

Това че е било утайник знам.Но в момента е много добър язовир...
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”