Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

100 пъти над нормата арсен в язовир ”Тополница”
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: 100 пъти над нормата арсен в язовир ”Тополница”
Нищо ново под слънцето,а в Пясъчник е сигурно 1000 пъти над нормите,ама никой не го прави на въпрос.Това е България,за съжаление имаме си рай а го правим целенасочено на ад.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- кандидат преподавател
А на Пясъка водата е точно от Тополнаца. Арсена обаче е тежък метал, който се утаява на дъното и не се разтваря във вода. Чел съм някаде че не влияе на рибата??? А инак яз. Тополница е като менделеевата таблица!!!boki speca написа:Нищо ново под слънцето,а в Пясъчник е сигурно 1000 пъти над нормите,ама никой не го прави на въпрос.Това е България,за съжаление имаме си рай а го правим целенасочено на ад.

Върл Shimano фен!
- pachosz
- сериозен играч
Той Тополница с това се слави най-много, че поддържа 10 пъти над допустимите стойности As. Не ме учудва, че и до 200 пъти е стигнал вече
И аз доколкото знам за рибите не е толкова страшен, натрупва се повече в планктона, което хич не е успокояващо разбира се.

Лобош пък е утайник на Перник.Природата ни е дала богатства,а ние им разгонихме фамилията.Просто думите са излишни.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Току-що и аз го прочетох в дир-а ... не знам какво да кажа просто! Че съм ядосан, ядосан съм, че за пореден път се срамувам, че съм българин - факт, но не мога да проумея дали наистина ние българите сме такова ПРОСТО племе, та САМИ си унищожаваме дарената ни от Господ красива природа! Унищожихме вече Черноморския регион, е**ха мамата на планинксите ни курорти, изтарашиха всички възможни водоеми всевъзможни бракониерски гадове, а сега и се оказва, че сигурно десетки години подред сме замърсявали целенасочено водите си ... БЕЗ ДУМИ!!!!!!!!!!!!!!!!

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- кандидат преподавател
Преди няколко години, Японци искаха да изчистят дъното на Тополница. Ние в Пазарджик го наричаме Муховския. Условието им е било до вземат изгребаната тиня. Защо обаче наште не им разрашиха, така и не се разбра. Говори се че имало много редки и скъпи елементи, включително и злато. От тогава обаче, никой нищо не предприема. Има там от години един измислен "арендатор"- викат му Белята. Само той предприема мерки, само че за обезрибяване на язовира. Чак е спретнал цехче до стената. Мрежите му край нямат, и всичко се продава. Дори уклеите пакетира по 20бр. в тарелка, и на пазара! Поне не смее да се заяжда с рибарите, щото се сеща чеmita4eto написа:Току-що и аз го прочетох в дир-а ... не знам какво да кажа просто! Че съм ядосан, ядосан съм, че за пореден път се срамувам, че съм българин - факт, но не мога да проумея дали наистина ние българите сме такова ПРОСТО племе, та САМИ си унищожаваме дарената ни от Господ красива природа! Унищожихме вече Черноморския регион, е**ха мамата на планинксите ни курорти, изтарашиха всички възможни водоеми всевъзможни бракониерски гадове, а сега и се оказва, че сигурно десетки години подред сме замърсявали целенасочено водите си ... БЕЗ ДУМИ!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()

Върл Shimano фен!
- akoto13
- ще става разбирач
На Тополница съм ловил риби с доста странни образования по тях, така че едва ли не вреди на рибата.Последно минах от там по пътно след риболов на Пясъчник.Отвратително малко вода.Сега не знам как е.А беше хубав язовир.С две думи (Боклуджив Народ !!!)
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
-
- вече хвърля и на тежко
А бе пич не говори за Лобош само.Аз ходя много често там лятото.Приятел на баща ми държи базата на гребците до стената и много често ловя костур там.Рибата си е перфектна.Толкова пъти съм ял костур и бяла риба от там а още нищо ми няма...Като не сте в час не пишете глупости...ceco65 написа:Лобош пък е утайник на Перник.Природата ни е дала богатства,а ние им разгонихме фамилията.Просто думите са излишни.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Като ви е проблем не ходете на риба бе ..... 

-
- вече хвърля и на тежко
eminem94 написа:Като ви е проблем не ходете на риба бе .....
Тамън по добре за нас.Нема да има много акълии да дават безценно тъпи съвети...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Матрикса и Еминем, прочетете пак темата и се замислете над репликите си.
Или не разбирате за какво иде реч или нямате никаква риболовна култура
Или не разбирате за какво иде реч или нямате никаква риболовна култура

- MITKO70
- кандидат преподавател
Абе пич,като гледаш на Цецо ,годините май знае повече за Лобош.Айде и аз да ти кажа защото съм от този край и съм проходил в риболова там.От както е завирен 1969-70г.той е направен точно за утайник на Струма ,защото плащахме на Гърция луди пари.Ако ,може да видиш какво е минало през него ,а аз съм го виждал 80-те години,чистеха го с бонови заграждения от мазут и други боклуци.Патиците каКви бяха и мреха ,цялите полепнали с мазут.Сега като падне водата още има по камъните мазут залепнал ,а под тинята не ми се мисли.Това ,че в последните години се пооправи ,изчисти е друг въпрос,което е добре.ma3xa1993 написа:А бе пич не говори за Лобош само.Аз ходя много често там лятото.Приятел на баща ми държи базата на гребците до стената и много често ловя костур там.Рибата си е перфектна.Толкова пъти съм ял костур и бяла риба от там а още нищо ми няма...Като не сте в час не пишете глупости...ceco65 написа:Лобош пък е утайник на Перник.Природата ни е дала богатства,а ние им разгонихме фамилията.Просто думите са излишни.
Последно промяна от MITKO70 на Чет Яну 21, 2010 6:06 pm, променено общо 1 път.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- вече хвърля и на тежко
MITKO70 написа:Абе пич,като гледаш на Цецо ,годините май знае повече за Лобош.Айде и аз да ти кажа ,от както е завирен 1969-70г.той е направен точно за утайник на Струма ,защото плащахме на Гърция луди пари.Ако ,може да видиш какво е минало през него ,а аз съм го виждал 80-те години,чистеха го с бонови заграждения от мазут и други боклуци.Патиците кави бяха и мреха ,цялите полепнали с мазут.Сега като падне водата още има по камъните мазут залепнал ,а под тинята не ми се мисли.Това ,че в последните години се пооправи ,изчисти е друг въпрос,което е добре.ma3xa1993 написа:А бе пич не говори за Лобош само.Аз ходя много често там лятото.Приятел на баща ми държи базата на гребците до стената и много често ловя костур там.Рибата си е перфектна.Толкова пъти съм ял костур и бяла риба от там а още нищо ми няма...Като не сте в час не пишете глупости...ceco65 написа:Лобош пък е утайник на Перник.Природата ни е дала богатства,а ние им разгонихме фамилията.Просто думите са излишни.
Това че е било утайник знам.Но в момента е много добър язовир...