Съвет относно влакното

Модератор: sapuna

simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Съвет относно влакното

Мнение от simo72 »

butnik написа:Ако не лови с ваглери за какво му е потъващо,май от това трябва да се започне.
При ветровито време, ако сръвта лежи на дъното, с потъващото влакно дори и със статично перо, не прави такъв корем, както с плаващото. Верно че засека е по- труден, но пък не е необходимо често прехвърляне!
Върл Shimano фен!
mmilen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmilen »

Идеята на потъващото влакно е да не ти се образува корем когато ловиш с ваглер или слидер на голямо разстояние от брега. Хвърляш, потапяш влакнонто и върха на пръчката под водата, и всичко е изпънато и чудесно :D. Ако много рядко използваш ваглери и трябва да избереш един от двата вида влако си вземи непотъващо, защото и то може да се потопи с малко повече усилие когато се налага.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

mmilen написа:Идеята на потъващото влакно е да не ти се образува корем когато ловиш с ваглер или слидер на голямо разстояние от брега. Хвърляш, потапяш влакнонто и върха на пръчката под водата, и всичко е изпънато и чудесно :D. Ако много рядко използваш ваглери и трябва да избереш един от двата вида влако си вземи непотъващо, защото и то може да се потопи с малко повече усилие когато се налага.
Потапя се с доста повече усилия, да не говорим че има влакна, който въобще не поддават. Ако по време на риболова, по една или друга причина, се наложи да смениш тактиката и нямаш резерва, кво правим? Интересно ми е да видя как ще потопиш Плуващо влакно със статична плувка 0.5гр. на дистанция 15-20м. и дълбочина 1м.
Върл Shimano фен!
Hart
новобранец
новобранец

Мнение от Hart »

Защо ще потапяте влакното?
Даже и при вятър, когато върха на телескопа сочи към плувката няма нужда от презамятане до следващото кълване.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Hart написа:Защо ще потапяте влакното?
Даже и при вятър, когато върха на телескопа сочи към плувката няма нужда от презамятане до следващото кълване.
:lol: :lol: :lol:
Навии си на едната шпула потъващо,на другата плаващо и готово.
Бързай бавно.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Hart написа:Защо ще потапяте влакното?
Батенка, а потренигай още малко, и тогава изказвай мнения. За да видиш че съм добронамерен, ще ти пусна едно жокерче върху което да помислиш:- Хранително петно!!! :o :(
Върл Shimano фен!
mmilen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmilen »

Метода с потапянето на влакното при риболов с Неподвижна плувка не ми е познат. Имах предвид, че ако реши да сложи валглер може да си потопи влакното дори и да не е потъващо.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

mmilen написа:Метода с потапянето на влакното при риболов с Неподвижна плувка не ми е познат. Имах предвид, че ако реши да сложи валглер може да си потопи влакното дори и да не е потъващо.
Излишна гимнастика.Че ще се потопи-ще се потопи,но пак е възможно да изплува.За ваглер си требе потъващо,но за статична плувка влакното което съм ползвал поне аз винаги е било плуващо.Обирането на пазвата става над водата.Разбирасе зависи и за какви плувки става въпрос.Тези тип ваглер с непосредствено отежняване в долната част е естествено да се ползват с потъващо влакно.За фиксираната обикновенна плувка не виждам никакъв смисъл от потъващо влакно,защото се губи контрола според мен.
Изображение
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Имах предвид, че ако реши да сложи валглер може да си потопи влакното дори и да не е потъващо.
Ами тогава за кво ги произвеждат потъващите влакна? :D
Бързай бавно.
mmilen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmilen »

Момчета, съгласен съм с вас :). Но ако колегата не лови често с ваглер не му трябва потъващо влакно.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

stich написа:
mmilen написа:Метода с потапянето на влакното при риболов с Неподвижна плувка не ми е познат. Имах предвид, че ако реши да сложи валглер може да си потопи влакното дори и да не е потъващо.
Излишна гимнастика.Че ще се потопи-ще се потопи,но пак е възможно да изплува.За ваглер си требе потъващо,но за статична плувка влакното което съм ползвал поне аз винаги е било плуващо.Обирането на пазвата става над водата.Разбирасе зависи и за какви плувки става въпрос.Тези тип ваглер с непосредствено отежняване в долната част е естествено да се ползват с потъващо влакно.За фиксираната обикновенна плувка не виждам никакъв смисъл от потъващо влакно,защото се губи контрола според мен.
Айде батка и на теб, с най-добри чувства- същото жокерче. :D :D :D
Върл Shimano фен!
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

simo72 написа:
mmilen написа:Идеята на потъващото влакно е да не ти се образува корем когато ловиш с ваглер или слидер на голямо разстояние от брега. Хвърляш, потапяш влакнонто и върха на пръчката под водата, и всичко е изпънато и чудесно :D. Ако много рядко използваш ваглери и трябва да избереш един от двата вида влако си вземи непотъващо, защото и то може да се потопи с малко повече усилие когато се налага.
Потапя се с доста повече усилия, да не говорим че има влакна, който въобще не поддават. Ако по време на риболова, по една или друга причина, се наложи да смениш тактиката и нямаш резерва, кво правим? Интересно ми е да видя как ще потопиш Плуващо влакно със статична плувка 0.5гр. на дистанция 15-20м. и дълбочина 1м.
Много интересно, по какъв начин ше закараш такава плувка на такова растояние!!!!!
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Бисо написа:
simo72 написа:
Много интересно, по какъв начин ше закараш такава плувка на такова растояние!!!!!
Бисо, точно от теб не го очаквах този въпрос. Бях готов да отговоря на младите колеги. Ако ти отговоря в темата, рискувам да те обидя. Ако държиш обаче, потвърди ми, и ще ти отговоря на лични.Мойте Уважения!!!
Върл Shimano фен!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

simo72 написа: Айде батка и на теб, с най-добри чувства- същото жокерче. :D :D :D
Чувствата са взаимни :D Какво му е на хранителното петно ? То си е там! :lol:
Лично аз на затворен водоем (където рядко ходя) никога не ползвам статична плувка.А още повече при лошо време (вятър).Но такава (статична) в комбинация с потъващо влакно наистина ми звучи странно.Още повече потъващото е варианта при вятър за да не бягаш от петното.Каква статична плувка ще ползваш с потъващо влакно ???
Може да съм изпуснал някой урок.Разказвай! :D
Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

stich написа:
simo72 написа: Айде батка и на теб, с най-добри чувства- същото жокерче. :D :D :D
Чувствата са взаимни :D Какво му е на хранителното петно ? То си е там! :lol:
Лично аз на затворен водоем (където рядко ходя) никога не ползвам статична плувка.А още повече при лошо време (вятър).Но такава (статична) в комбинация с потъващо влакно наистина ми звучи странно.Още повече потъващото е варианта при вятър за да не бягаш от петното.Каква статична плувка ще ползваш с потъващо влакно ???
Може да съм изпуснал някой урок.Разказвай! :D
Плувка ще използвам, каквато е необходима според дадените условия. Дори и мачовото влакно не потъва веднага. Или ще го отречеш? От там на татък, няма нужда да пояснявам, гледам че ги разбираш нещата. Плувката според рибата и гьола. Аз също предпочитам да лавя на река.
Върл Shimano фен!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”