Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

трябва ми съвет
Модератор: dantho.mihov
трябва ми съвет
Някой знае ли как мога да очистя папура от един рибарник, 4е да го зарибя. Трябва ми някой сигурен начин, че пролетта наближава. 

- петър власев
- разбира нещата
има едни машини драглайн
използват ги за чистене на тиня и папури по напоителните канали
но резултата е само временен
имах един приятел държеше рибарник доколкото се сещам изполваше накакви препарати
най добре е да се обърнеш според мен към някой селскостопански институт
ако незнаят поне ще те насочат в правилната посока
използват ги за чистене на тиня и папури по напоителните канали
но резултата е само временен
имах един приятел държеше рибарник доколкото се сещам изполваше накакви препарати
най добре е да се обърнеш според мен към някой селскостопански институт
ако незнаят поне ще те насочат в правилната посока
я чувствась себя очен хорошо
Сега обаче възниква въпроса-защо трябва да махнеш шавара,като това е естествената среда,в която се размножава шарана,пък и друга риба.Освен,ако пуснеш зарибител от някой друг вид риба.Другия-естествен вариант за почистване на водоема е зарибяване с толстолоб и амур.Тая риба за нула време изчиства водоема.Наслука.
x10lz1igr написа:Сега обаче възниква въпроса-защо трябва да махнеш шавара,като това е естествената среда,в която се размножава шарана,пък и друга риба.Освен,ако пуснеш зарибител от някой друг вид риба.Другия-естествен вариант за почистване на водоема е зарибяване с толстолоб и амур.Тая риба за нула време изчиства водоема.Наслука.

lz1igr, папура или шавара както го наричаш е естествена среда за развитие на рибата но когато е на малки чимове покрая на водоема или отчасти из него, а това е израснало по-гъсто от царевица и ако не го махна рибата трябва да легне върху него. Виждал ли си такъв водоем да се показва от водата папур като килим през 10см. един от друг. 

- barutchiata ©
- Администратор
- Диканаров
- кандидат преподавател
трябва ми съвет
Колега, обърни се към доц. Камишев. Неговият GSM е 0896339179. Той е от водещите специалисти по оризизопроизводство у нас. Неговият съвет за хербициди и начин на ползване ще са най-правилни. С него трябва да изясниш всички останали въпроси, като дълбочина на водата, проточност на водоема, плътност на папура и т.н и т.н. За оризът си има технология, предполагам, че ще има такава и за рибарниците. Хербицидите се отразяват и на другите живи същества, като при неправилна технология се получават негативи. Знаеш например за препаратът ДДТ, който в миналото се използваше масово срещу маларийния комар. Сега е забранен за употреба заради отрицателното влияние над костните системи. Напремер черупките на яйцата ставаха тънки и неможеше да се люпят пиленца. Не знам от къде си, но доц. Камишев е от Пловдив. Можеш да кажеш, че аз съм те насочил за съвет. Желая успех. Амурът чисти папура, но трябва да е по едър. Ако сега ще го завъждаш резултат ще има след две-три години.