Дунав - Лом

Модератор: sapuna

MI
новобранец
новобранец

Дунав - Лом

Мнение от MI »

Към 10-ти януари имам работа в град Лом... и тъй като слушам че Дунава е място където има слука може би ще взема една въдица.... Но моля ви колеги... ако някой от вас е ходил в този район - даите ми информация поне на рапала, блесна или тапа да търся щука там. Предварително благодаря.
joro_olympus
новобранец
новобранец

Re: Дунав - Лом

Мнение от joro_olympus »

MI написа:Към 10-ти януари имам работа в град Лом... и тъй като слушам че Дунава е място където има слука може би ще взема една въдица.... Но моля ви колеги... ако някой от вас е ходил в този район - даите ми информация поне на рапала, блесна или тапа да търся щука там. Предварително благодаря.
И на трите, дядо Попе и на трите - щом ще ходиш тематично за щука я търсиш всякак, само с една въдичка може и да си капо.
За тази година - толкоз...
suri-montana
новобранец
новобранец

Мнение от suri-montana »

ако ще ходиш на Лом по добре иди на каналите на урсоя ако не са ги пресушили
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

MI написа:Към 10-ти януари имам работа в град Лом... и тъй като слушам че Дунава е място където има слука може би ще взема една въдица.... Но моля ви колеги... ако някой от вас е ходил в този район - даите ми информация поне на рапала, блесна или тапа да търся щука там. Предварително благодаря.
Аз бих ти препоръчал следното място - отиваш на Долни Цибър, където Цибрица се влива в Дунав. След вливането ще видим много тополи, нападали във водата. Пробвай меожду дърветата, допреди време щуката кълвеше добре там, вероятно има останала още някоя риба.
DOC
новобранец
новобранец

Ре: Дунав - Лом

Мнение от DOC »

[яуоте=&амп;яуот;Бат Стан&амп;яуот;]Аз бих ти препоръчал следното място - отиваш на Долни Цибър, където Цибрица се влива в Дунав.[/яуоте]И ас това бих препорачал - по Коледа беше добре нивото.
Аватар
li4ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от li4ko »

не ходи на орсоя каналите са пресьхнали дунава е ниськ
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Бат Стан написа:
Аз бих ти препоръчал следното място - отиваш на Долни Цибър, където Цибрица се влива в Дунав. След вливането ще видим много тополи, нападали във водата. Пробвай меожду дърветата, допреди време щуката кълвеше добре там, вероятно има останала още някоя риба.
Бат Стане, я кажи как се стига в момента до там, че доколкото съм чувал пътя е доста зле :roll: Може ли да се мине с друго освен с джип, жигула и москвич :lol: :lol:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Здрасти, никакъв проблем няма със стигането. Влизаш в Долни Цибър и караш все по пътя. След центъра пътят завива вляво, после вдясно и стига до дигата на Дунав. Като се качиш на дигата поемаш вдясно и стигаш до вливането на Цибрица. Там паркираш, ама горе на дигата, не сваляй колата долу, че после не мое да излезеш. Слизаш, минаваш Цибрица по едно паднало дърво, и си от другата страна. Ще видиш около един два километра нападали до брега тополи. Метай там, щуката там се навърта. Най-добре е да ловиш на Драшкович, щото има бая закачки. Ако си с изкуствени примамки, много внимавай да не ги закачаш, че се късат. Наслука и пиши, ако ходиш там.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: хай

Мнение от Stefko »

Бат Стан написа:Здрасти, никакъв проблем няма със стигането. Влизаш в Долни Цибър и караш все по пътя. След центъра пътят завива вляво, после вдясно и стига до дигата на Дунав. Като се качиш на дигата поемаш вдясно и стигаш до вливането на Цибрица. Там паркираш, ама горе на дигата, не сваляй колата долу, че после не мое да излезеш. Слизаш, минаваш Цибрица по едно паднало дърво, и си от другата страна. Ще видиш около един два километра нападали до брега тополи. Метай там, щуката там се навърта. Най-добре е да ловиш на Драшкович, щото има бая закачки. Ако си с изкуствени примамки, много внимавай да не ги закачаш, че се късат. Наслука и пиши, ако ходиш там.
Хм, звучи ми доста екстрийм :lol: :lol: Но може би си заслужава да се пробва в това хубаво време и при лекото покачване на водата от последните дни :roll: :roll: Задължително ще пиша, ако ходя ;)
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Не е екстрийм бре човек, екстра си е и пътят, и брегът, и сичкото му там. Само че си направи и Драшкович и опитай задължително. Ако си с ворбел, задължително води много неравномерно и имитирай умираща риба. Силиконите също работят с подобно водене. Блесните не стават, не кълвеше на тях.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Бат Стан написа:Не е екстрийм бре човек, екстра си е и пътят, и брегът, и сичкото му там. Само че си направи и Драшкович и опитай задължително. Ако си с ворбел, задължително води много неравномерно и имитирай умираща риба. Силиконите също работят с подобно водене. Блесните не стават, не кълвеше на тях.
И на мен ми се ще да пробвам с някой Драшкович (ако въобще ходя на Цибър), но проблемът е в намирането на пресни малки рибета :? При всички положения ще се ориентирам главно към силиконите и тук там някой ворбел :lol: Абе имам още 1-2 дни за размисъл + една бърза тренировка привечер на топлия канал (за изпробване на нови силикони и глави :roll: )
При всички положения мерси много за инфото :wink: Жив, здрав и да заповядате пак някой ден с онея 'убавци на един дунавски спининг + саламура+бира ;) :oops: (ама при "Ицо", а не в "Дунав"! :idea: )
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

що бе Стефко, нали ти ни я препоръча тая пуста пивница Дунавски вълни с яките кебапи и винцока.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Бат Стан написа:що бе Стефко, нали ти ни я препоръча тая пуста пивница Дунавски вълни с яките кебапи и винцока.
Лелее, и таз добра! Сакън, пепел ти на езика, чукай на дърво, плюй си в пазвата и нам к'во си още :shock: . Не бих обидил сродни души и ценители като вас с подобно предложение :? На Ники сума време му обяснявах за кръчмата точно на изхода на "Ботевия парк" и т.н. и т.н., а вие - "Дунав". Явно не сме се доразбрали, но следващия риболовен сезон няма да ви се размине. Един як спининг по Дунава, след което вкупом при "Ицо кърначето" на най-добрите кебапи в околността(надявам се ЕС да не му я затворят дотогава :evil: ). За пилешката му саламура даже няма да се изказвам :lol: :lol: Остава само да се примирите със соц-хоремаг-изгледа на кръчмето и ромския произход на собственика и всичко ще е 6. :P
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Бааааси, според мен дунавски вълни е най-яката кръчма, която съм посещавал в последните пет-шест години, представям си кво е при Ицо Кърначето. Ще взема да дойда, ама без въдица, само на туризъм с кулинарни цели. Ох, на дядааа....
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

За да не отварям нова тема нека тук да покажа какво направихме вчера на Цибър.
Отидохме с идеята главно за спининг за щука, като се разположихме над устието на Цибрица (мислех да отскоча и под него, но дървото-мост беше под вода :? ). Времето чудесно, тишина, спокойствие, абе идилия. Бая помаахме с тоягите, но определено риболова не вървеше. Спасих капото с някаква заблудена щучка, която се оказа и единствена за деня:
Изображение
В края на крайщата останахме доволни от добрата разходка, хубавото слънце и срещата с още едно перспективно място за риболов по Дунава. Определено ще го посещавам по-редовно през лятото :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”