Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Една "муха" ми е влязла в главата?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- piratus
- научил се да хвърля
Re: Една "муха" ми е влязла в главата? А и вече в устата на К ;-
Че що да я гоня? Я колко си е добре тамПавел Иванов написа:Айде сега да ми обясниш ако случайно решиш да изгониш таз муха дето ти е влязла в главата как вече ще сториш това![]()
![]()
![]()
![]()

Аз импровизирах и навих хирургически конец - сновно за влагата и да се понапълни шпулата, че ще ме дразни.....по въпроса с бекинга...
"I GONE FISHING ... I KNOW NOTHING ABOUT FISHING, BUT JUST WATCH ME GO..." Chris Rea - Gone Fishing
Re: Една "муха" ми е влязла в главата?!?!?
Kolega, основния кусур на ринговите водачи е че са по-тежки, сравнени със змиевидните такива, и поради тази причина натоварват бланката повече и променят строя на пръчката. Не, че за посочената от теб въдица ще бъде фатално, но аз лично щях да погледна и други модели - със стандартни змиевидни водачи...piratus написа:...
Намерих Shakespeare Odyssey Fly 4/5, но разбрах, че от около 2 години ги правят с кръгли водачи, преди това са били змиевидни. Това знаехте ли го и проблем ли е??
...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- piratus
- научил се да хвърля
Re: Една "муха" ми е влязла в главата?!?!?
Колега, на всяко начало най-трудна е първата крачка, нали. Като първа мухарка, за отправна точка, мисля че е ОК. Пък и за цена от 44 лв. предпочетох да придобивам впечатления от реката, а не от нета. Другото, което видях бе 5 клас на Behr на 2,40 за 98 лв. Вие кои други модели бихте погледнали?Мунчо написа:Kolega, основния кусур на ринговите водачи е че са по-тежки, сравнени със змиевидните такива, и поради тази причина натоварват бланката повече и променят строя на пръчката. Не, че за посочената от теб въдица ще бъде фатално, но аз лично щях да погледна и други модели - със стандартни змиевидни водачи...piratus написа:...
Намерих Shakespeare Odyssey Fly 4/5, но разбрах, че от около 2 години ги правят с кръгли водачи, преди това са били змиевидни. Това знаехте ли го и проблем ли е??
...
Пък и съм далече от мисълта, че ще е последната ми мухарка.
Може би се следващата по-класна ще бъде пак 4 или 5 клас на 8 или 8,6 ft, например Orvis Streamline или Clearwater II.
Или пък просто Шекспирчето при родбилдър да му смени водачите, щото 2-ия и 3-ия след върховия вече са започнали да потъмняват, пада покритието.
Разбира се, продължавам да приемам съвети, та да не се уча само от собствените грешки

"I GONE FISHING ... I KNOW NOTHING ABOUT FISHING, BUT JUST WATCH ME GO..." Chris Rea - Gone Fishing
Колега, както споменах по-горе, за посочената въдица подобно нещо едва ли би било фатално, поне по мое мнение. Потъмняването на водачите не бива да Ви плаши, тъй като е обща болест на повечето евтини мухарки, но аз лично не бих наливал пари за "ъпгрейд" на подобни такъми, а просто в последствие бих ги сменил с по-класни, щом преценя, че заниманието ми допада. "Шекспир" предлагат прилични пръчки на "хуманни" цени, така че просто си я ползвайте каквато е.
п.с. Що се отнася до Orvis Streamline или Clearwater II, имайте предвид, че те не представляват нещо повече от средностатистическа масова въдица, но с известен грим и претенции за марка, за което се плаща допълнително. Това се отнася до ниския(но не на цена) клас на всички известни фирми, където човек купува само име. Но претенциите винаги са се заплащали подобаващо.
п.с. Що се отнася до Orvis Streamline или Clearwater II, имайте предвид, че те не представляват нещо повече от средностатистическа масова въдица, но с известен грим и претенции за марка, за което се плаща допълнително. Това се отнася до ниския(но не на цена) клас на всички известни фирми, където човек купува само име. Но претенциите винаги са се заплащали подобаващо.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
- piratus
- научил се да хвърля
ОК Orvisa го дадох само за пример, и аз съм съгласен за low level-a на именитите марки.Мунчо написа:.... а просто в последствие бих ги сменил с по-класни, щом преценя, че заниманието ми допада. ...
п.с. Що се отнася до Orvis Streamline или Clearwater II, по-добре не се хвърляйте на подобни дървета, които не представляват кой знае колко повече от средностатистическа масова въдица, но с претенции за марка, за което се плаща допълнително. Това се отнася до ниския(но не на цена) клас на всички известни фирми, където човек купува само име. Но претенциите винаги са се заплащали подобаващо.
И все пак нещо по-конкретно, откъм по-класно без включена цена за маркетинг, реклама и име? На къде да се оглеждам след като Шекспира започне да скапва шнурчето?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Въх "сърце юнашко не трае" с такъми класни да си поиграе
Много позната болест
Значи какво става - човека мухар в БГ обикновенно си купува за сефте ниско бюджетна мухарка . След това си купува Сейдж Лънч и почва да го хвали наляво и надясно , след това пипва някоя и друга наистина класна мухарка и нещата се обръщат надолу с главата
Това на база 70% от мухарите за които съм чувал по БГ го градя
Та тъй , ако можеш да се абстрахираш временно от това че ти трябва мухарка с име ще е най-добре . Полови още малко и си създай нещо като визия на това какво точно на теб ти трябва според твоя си начин на риболов с мухички . Примерно аз се хвърлях на няколко пъти на различни гегички някои от които най-вишият клас на марки с име и в доста от случаите те вече си имат нови собственици . Примерно свръх бързият ми Скот се собственност на един пич който му е любима въдица но на мен ми идваше повече от прекалено бърза . Легенд Елита ми на Ст. Кроа също е в човек който наистина го харесва и му върши перфектна работа докато на мен просто не ми пасна . Най-новият модел на Орвис Суперфайн го взех за едно но се оказа че точно това едно е идеално за друг докато предишният Суперфайн , червеният си го пазя щото е една от любимите ми мухарки . Със Сейдж нещо не се догодихме ама тва сигурно щото не съм попадал на модел от техните който да ми пасне . Тва е поправимо отсекъде само къде Муня не си носи Сейджовете кога сме заедно та да пробвам дали ще се спогодиме с някой от тях
Та сега се чуствам пълен с четири различни мухарки - Харди Анжел , Орвис Суперфайн , Уинстън ВТ и Гари Лумис ДжЕл 3 . Та за какво изнесох тез словоизлиания ? Ами не е нужно да правиш като мен , да се хвърляш на различни марки само заради марката без да знаеш какво точно искаш
Като половиш преценявай дали не ти достига бързина или пък обратното предпочиташ по-бавен и спокоен кастинг . Дали ти прави удоволствие да почустваш борбата и на най-малката риба или ти трябва нещо което да дърпа бичметата безкомпромисно . Имай впредвит че класната мухарка трябва да я съчетаеш с подходящ за нея шнур за да използваш изцяло възможностите и и тъй . Та пак казвам , полови още известно време , прецени какво точно ти трябва по отношение на бързина , дължина , строй , държане и тогава питай за марки и препоръки .
пп - и ако и да знаеш и аз да спомена - не гледай най-ниските класове на нито една именита фирма

пп - и ако и да знаеш и аз да спомена - не гледай най-ниските класове на нито една именита фирма

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- piratus
- научил се да хвърля
Така де, приемам градивна критика. Просто залитнахме в тази посока последните няколко поста.Павел Иванов написа:Въх "сърце юнашко не трае" с такъми класни да си поиграе![]()
Много позната болест
Значи какво става - човека мухар в БГ обикновенно си купува за сефте ниско бюджетна мухарка . След това си купува Сейдж Лънч и почва да го хвали наляво и надясно , след това пипва някоя и друга наистина класна мухарка и нещата се обръщат надолу с главата
Това на база 70% от мухарите за които съм чувал по БГ го градя
Та тъй , ако можеш да се абстрахираш временно от това че ти трябва мухарка с име ще е най-добре . Полови още малко и си създай нещо като визия на това какво точно на теб ти трябва според твоя си начин на риболов с мухички . Примерно аз се хвърлях на няколко пъти на различни гегички някои от които най-вишият клас на марки с име и в доста от случаите те вече си имат нови собственици . Примерно свръх бързият ми Скот се собственност на един пич който му е любима въдица но на мен ми идваше повече от прекалено бърза . Легенд Елита ми на Ст. Кроа също е в човек който наистина го харесва и му върши перфектна работа докато на мен просто не ми пасна . Най-новият модел на Орвис Суперфайн го взех за едно но се оказа че точно това едно е идеално за друг докато предишният Суперфайн , червеният си го пазя щото е една от любимите ми мухарки . Със Сейдж нещо не се догодихме ама тва сигурно щото не съм попадал на модел от техните който да ми пасне . Тва е поправимо отсекъде само къде Муня не си носи Сейджовете кога сме заедно та да пробвам дали ще се спогодиме с някой от тях
Та сега се чуствам пълен с четири различни мухарки - Харди Анжел , Орвис Суперфайн , Уинстън ВТ и Гари Лумис ДжЕл 3 . Та за какво изнесох тез словоизлиания ? Ами не е нужно да правиш като мен , да се хвърляш на различни марки само заради марката без да знаеш какво точно искаш
Като половиш преценявай дали не ти достига бързина или пък обратното предпочиташ по-бавен и спокоен кастинг . Дали ти прави удоволствие да почустваш борбата и на най-малката риба или ти трябва нещо което да дърпа бичметата безкомпромисно . Имай впредвит че класната мухарка трябва да я съчетаеш с подходящ за нея шнур за да използваш изцяло възможностите и и тъй . Та пак казвам , полови още известно време , прецени какво точно ти трябва по отношение на бързина , дължина , строй , държане и тогава питай за марки и препоръки .
На къде да се оглеждам след като Шекспира започне да скапва шнурчето?
Все пак като стане ще се предполага, че съм придобил повече яснота в критериите ми.
Исках да провокирам впечатления от конкретни модели от практиците със солиден стаж. Е, получи се нещо такова, но може и още.....например Orvis Streamline или Clearwater II...

-
- новобранец
Аз си имам 2 въдички и са ми достатъчни за сега 
Между другото много добро впечатление ми направиха няколко такъмчета които успя да погледна.
SAGE ZXL - изцяло премахнат стъклопласт заменен с карбонови нишки, вследствие на което и на кой знае още какво се е получила чудесна въдица,
не много бърза с приятна прогресивна акция и страшно мощна. Много добре работи с риби и с нея се хвърля много леко и приятно.
Харди Демон 7 футова 3 ка - много добро впечатление за цената си е трепач - определено бърза въдичка но не като харди ангела.
идеален инструмент за риболов на пъстърва по малки реки. 3 части - за тази дължина е страхотно.
Еквивалента и SAGE TXL в случая е по добра но цената и е по 2.
Единственото май останало английско вързано Харди Ангела е определно много бърза въдица направена от най високомодулния карбон.
Ниския клас 3 ти и дължината от 8 фута я правят интересна въдичка за пъстърва - справя се много добре с дистанции а ако хвърляш наблизо е достатъчно едно леко почукване.
Все пак на много хора няма да допадне а и цената и е много неприятна.
от бюджетните въдички - много приятна и интересна въдичка е SAGE VТ2 имах такава 4 клас 7,9 фута - продадох я и много ме е яд. Компонентите са като на скъпите модели, цената и е на половина - единствената забележка е скапаната машинка. Акция много приятна средна. Идеална за средни дистанции, полага много внимателно.
Все пак избора е твой
:):) а това е само моето мнение
:):)

Между другото много добро впечатление ми направиха няколко такъмчета които успя да погледна.
SAGE ZXL - изцяло премахнат стъклопласт заменен с карбонови нишки, вследствие на което и на кой знае още какво се е получила чудесна въдица,
не много бърза с приятна прогресивна акция и страшно мощна. Много добре работи с риби и с нея се хвърля много леко и приятно.
Харди Демон 7 футова 3 ка - много добро впечатление за цената си е трепач - определено бърза въдичка но не като харди ангела.
идеален инструмент за риболов на пъстърва по малки реки. 3 части - за тази дължина е страхотно.
Еквивалента и SAGE TXL в случая е по добра но цената и е по 2.
Единственото май останало английско вързано Харди Ангела е определно много бърза въдица направена от най високомодулния карбон.
Ниския клас 3 ти и дължината от 8 фута я правят интересна въдичка за пъстърва - справя се много добре с дистанции а ако хвърляш наблизо е достатъчно едно леко почукване.
Все пак на много хора няма да допадне а и цената и е много неприятна.
от бюджетните въдички - много приятна и интересна въдичка е SAGE VТ2 имах такава 4 клас 7,9 фута - продадох я и много ме е яд. Компонентите са като на скъпите модели, цената и е на половина - единствената забележка е скапаната машинка. Акция много приятна средна. Идеална за средни дистанции, полага много внимателно.
Все пак избора е твой

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
SAGE TXL и на мен ми е направила добро впечатление но не съм помятал с нея за да знам дали ще се "харесаме" . Специално за Анжела във различните си дължини при даден клас се държи доста различно . Примерно точно за това се оборудвах с Анжел 4 клас на 9 фута защото е доста по-бавен благодарение на дължината спрямо класа си съпоставен със само 4 инча по-късият 8.6 вариант . Във варианта 9 фута гегичката си работи перфектно именно с 4 клас шнур докато в по-късите варианти и трябва петичка за да се натовари както трябва . То същата работа и при Уинстъна ВТ . Работи перфектно с един клас по-висок шнур . Примерно моя е от не много често срещаните двуснатков 7 фута вариант 3 клас и работи перфектно с 4 клас шнур . По принцип и двата модела са доста мощни въдици с голям потенциял . Коренно различен е пък Орвис Суперфайна . Доста хора казват за него че е "трудна" мухарка базирано от гледна точка свикване с бързи геги докато той е с най-близкият до бамбуковите гегички строй перфектен за спокоен кастинг и е абсолютната гега за риболов тип за удоволствие .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Не си, чунким... На Родопите миналата година кой мята с моята, покрай буля и бълдъза. То не, че у нас има повече от 2-3 ТХЛ-та...Павел Иванов написа:SAGE TXL и на мен ми е направила добро впечатление но не съм помятал с нея за да знам дали ще се "харесаме" ... .
- piratus
- научил се да хвърля
Здравейте,
Обмислям поръчка на Pflueger 1492 от Кабелас
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
Някой ако иска да се включи да се обади. С доставката ще се занимава мой приятел, имащ отношение към доставки от САЩ и др.
Мисля да станат другарчета с едно St. Croix Imperial 8.6ft/#4/4. Разбрах, че една българска фирма знае адреса на Дядо Коледа, срещу 300 левчета wink .
Възстановяват производството на този модел, подобрен уж, а има и добри отзиви за него, та дори и хендкрафтид ин Мексико.
Някой да има преки впечетления?
Обмислям поръчка на Pflueger 1492 от Кабелас
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
Някой ако иска да се включи да се обади. С доставката ще се занимава мой приятел, имащ отношение към доставки от САЩ и др.
Мисля да станат другарчета с едно St. Croix Imperial 8.6ft/#4/4. Разбрах, че една българска фирма знае адреса на Дядо Коледа, срещу 300 левчета wink .
Възстановяват производството на този модел, подобрен уж, а има и добри отзиви за него, та дори и хендкрафтид ин Мексико.
Някой да има преки впечетления?
-
- новобранец
Re: Една "муха" ми е влязла в главата?
Вместо тези двете си вземи една ама да е каквато трябва - нещо Сейдж, Гати, Лумис, Харди.
Ако не ти се дават толкоз пари отиди и грабни един Грейс и си готов,
Даже няма да се занимаваш с глупостите по вноса и ще я пипнеш преди да я вземеш, 99 процента ще е и по добра.
На дали хендкрафтед мексико е по добре от хендкрафтед корея или филиповци.
Ако не ти се дават толкоз пари отиди и грабни един Грейс и си готов,
Даже няма да се занимаваш с глупостите по вноса и ще я пипнеш преди да я вземеш, 99 процента ще е и по добра.
На дали хендкрафтед мексико е по добре от хендкрафтед корея или филиповци.
- piratus
- научил се да хвърля
Re: Една "муха" ми е влязла в главата?
Здравейте отново, Pflueger-чето е при мен, в два размера 1492 1/2 и 1494. С две думи точно каквото очаквах и малко повече. По-подробни коментари и снимки по-нататък, като имам достатъчно време.