Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

питане за фидер
Модератор: bobopeli
питане за фидер
Здравейте колеги,понеже съм новобранец в този вид риболов искам да питам дали ще мога да ловя с фидер в едно малко язовирче с дълбочина 1м-2м и твърдо дъно,защото си купих фидер хранилка тип "клетка" 20 грама и с нея ще ловя предимно малки каракуди и малки шаранчета.Имам и още един въпрос-дали ще мога да я ползвам и за малък арендаторски водоем с дълбоччина около 10 метра
Благодаря прадварително
п.с. мога да кача и снимка на хранилката,но имам проблем с качването

Благодаря прадварително

п.с. мога да кача и снимка на хранилката,но имам проблем с качването

Re: питане за фидер
Разбира се че можеш да ловиш с фидер и на двата водоема, за плиткия водоем хранилката ти е добра , но според мен за дълбокия трябва хранилката да ти е от тези пластмасовите с дупките, но по опитните ще кажат 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Няма нужда от снимка.... МОже да ловиш навсякъде.Зависимост:Ако е на язовир,хранилка 20г (която си споменал по-горе) ,ще е малка за далечно замятане.Ако ловиш на по-бърза река,ще имаш големи проблеми с тази хранилка (твърде лека е).Но за язовир е добра.Аз лично ползвам 30-35 грамови.А по въпроса за дълбочината,няма никакво значение дали ще е 10 метра или 1 метър. Само 1 съвет(ЛМ)Вземи си повечко хранилки(ако е тинесто дъното или има закачки).Хайде Успех от мен и Да пуснеш снимки с рибата .
ПП.Прочетох мнението за кръглите хранилки;Въпрос на предпочитание .

ПП.Прочетох мнението за кръглите хранилки;Въпрос на предпочитание .
Ето още малко информация за монтажа.Направих монтажа с подвижна хранилка и със стоперчета от двете страни ,като хранилката закачих със вирбел за влакно 0.20.
Монтажа ти е класически, аз лично предпочитам монтаж на неподвижен фидер и симетричен клуп, но това е личното ми мнение 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''