Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Късмет 07.02.2010
Късмет 07.02.2010
Решихме днес с един приятел да "преслушаме" едно интересно място с добри отзиви. Отидохме в ранния следобед. Реката се е вдигнала, но без неприятни изненади. Заварваме двама от редовното присъствие да прибират такъмите. "Бате, днес не дава. От сутринта бяхме над двайсе човека и никой нищо. По-добре се прибирайте в тоя студ." Бре, викаме си, щом те - валат от сутринта, значи работата е зле. Но метнахме плувките на тихо место, малко бели червеи и чакаме.

Два часа не пипна. Презамятане, смяна на дълбочината, пак червеи, нищо... Сви студ още повече, започна да прехвърча сняг, после спря... Тъкмо смятахме да прибираме, на колегата плувката бавно потъна. Засичане, силен опън и скъса повода ! Ба'ти късмета... Превързване и пак на същото място. Почна да се смрачава. Студено... И след 15-тина минути плувката сигурно тръгна надолу. Премерено засичане, сгънат треперещ връх, 5 минути борба и този път клена влезе в кепа ! Най-после ! Снимки, радост...

Накрая колегата каза това, което аз исках да му предложа, но ме изпревари: "Айде да го върнем!" С голям кеф го пусна обратно, да дойде другият път пак! За мен този момент с пускането винаги ми е носил същата радост както и улавянето. Е, малко по-различна като емоция, но не по-малко силна.

И така, тръгнахме си доволни и от това, че не се отказахме, и от това, че върнахме живота на един силен и хитър противник, който явно имаше днес не по-лош късмет от нас!
Поздрави и успехи на всички.

Два часа не пипна. Презамятане, смяна на дълбочината, пак червеи, нищо... Сви студ още повече, започна да прехвърча сняг, после спря... Тъкмо смятахме да прибираме, на колегата плувката бавно потъна. Засичане, силен опън и скъса повода ! Ба'ти късмета... Превързване и пак на същото място. Почна да се смрачава. Студено... И след 15-тина минути плувката сигурно тръгна надолу. Премерено засичане, сгънат треперещ връх, 5 минути борба и този път клена влезе в кепа ! Най-после ! Снимки, радост...

Накрая колегата каза това, което аз исках да му предложа, но ме изпревари: "Айде да го върнем!" С голям кеф го пусна обратно, да дойде другият път пак! За мен този момент с пускането винаги ми е носил същата радост както и улавянето. Е, малко по-различна като емоция, но не по-малко силна.

И така, тръгнахме си доволни и от това, че не се отказахме, и от това, че върнахме живота на един силен и хитър противник, който явно имаше днес не по-лош късмет от нас!
Поздрави и успехи на всички.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- и господ не е толокова добър
Re: Късмет 07.02.2010
Браво за упоритостта и за пускането. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- pachosz
- сериозен играч
Супер!
И мястото много красиво ми се вижда.
Късмета да ви спохожда през целия сезон!

И мястото много красиво ми се вижда.
Късмета да ви спохожда през целия сезон!

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добра разходка , великолепен завършек .....
Браво !
Браво !
Евала господ гледа и дава на тези които заслужават. 

- nacata1979
- новобранец
Браво на Бобката яко кленче,се така приятел. 

- ribarshe
- ще става разбирач
Браво колеги 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво, поздравления за упоритостта и за успеха, но най-вече за рилийза!!!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
За да вземеш трябва да дадеш.Това е принципа.И който пуска( рибата обратно във водата)-взема.Браво за усърдието.