За стопер-възела

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: За стопер-възела

Мнение от Венелин Радушев »

dunavski написа: 1. Каде прочете, че ползвам стоп възли за фксиран ваглер незнам. Първо внимателно чети постовте преди да се направиш на много отворен
2. Като съм казал да се смачка халката на ваглера или вирбела несъм казал да се стиска докато се затвори напълно отвора. Един път ми се наложи да правя така и нямах никакви проблеми с изнизването и надирането на влакното това просто не виждам как може да стане.
Ако сам обмисляше собствените си постове, нямаше да твърдиш, че се правя на отворен. Не случайно те бъзикнах за фиксирания ваглер, ти го споменаваш в тема за стопер възел. Много хубаво, че четеш риболовна литература, и ние четем, но не от 2 години. Относно правенето на отворен, припомни си поста си с който коментираш писаното от тези преди теб като глупости, измишльотини и прочие. Забележи, че ти говоря какво и как правя, не цитирам запаметена литература.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

Кроки, не го приемай лично, чети по-внимателно постовете и не реагирай първосигнално. Както казах и на едни друг колега на лични преди малко - Идеята ми беше, че няма едно единствено вярно решение. Единствената щуротия е да дадеш 10 лева за ваглер и да седнеш да му мачкаш халкичката... :D
А от къде знаеш, с какви възли работя и с какви мъниста - не зная. Вероятно си прозорлив... :D Или не си ми видял снимката. Това е най-малката топлийка, която съм виждал, а мънистот е с една трета по-малко от нея снимано със супермакро. С удоволствие ще ти изпратя едно пликче, за да видиш колко са дискретни тия мъниста.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Хоби,от както съм в този форум,винаги съм казвал аз какво правя.Имам това право,тъи като съм достатъчно стар риболовец.Не го взимам на сериозно,обаче се научете че има хора,които правят неща в риболова,които са доста по-удачни от до сега практикуваните и са в пъти по-добри.Хубаво е да се чете и да се взимат съвети от хора които са наясно с нещата.Без да разваляме темата,просто ме послушаите и никога вече няма да ви висат въжета по линията при риболов с подвижна плувка,без значение дали е ваглер или друг вид.Взимайте от дума,може само да научите нов тарикатлък,което не мисля че няма да ви е от полза :idea: :idea: :idea: :lol: :lol: :lol: В крайна сметка бобаче,аз каквото имах да казвам го казах.Който разбрал-разбрал,които не,да се връща да чете отново или да продължава да си прави вазли с въжета и да замята като олтъв по десет пъти,преди да хвърли на мястото което е захранил :!: :!: :!: Нагледал съм се на майстори,дето още държат въдиците на обратно но се правят на разбирачи.Това не е към теб,просто го споменавам като фокт :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

Все пак имаш едно пакетче от тези мъниста. Обещано ти е. Айде на среща или по Марко ще ти пратя.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Не си прави труда да ми пращаш бре :lol: Върни се назад и виж че съм ги снимал в един мои пост на предната страница беше .Ама не си чел майче :lol: :lol: :lol: Даже ги минах през шублера за да знам размерите им.Мисля че са същите като твоите на снимката.Аз обаче,имам и по-малки но са в кутията на язовира.По-малки и финни са и от тези.Сега остана да си вземеш и тънак копринен конец и ще се разберем :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

Готов съм да приема предизвикателството... :D Четох ти поста с мерените мъниста. Внимателно при това.
Ето в този линк има едни тефлонови вирбели на Стонфо. А кажи ми кое се налага да се мачка тука?
Та дори дамските халкички, доколкото знам се разширяват, не се мачкат... :wink:
http://www.stonfo.it/site/product/86?pa ... gory_id=46#
Кликни на схемата под експозицията на вирбелите.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Не знам за какво спорите, но аз използвам това.
Изображение
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

Не говорим за мачкането на халката на ваглера. От къв зор и при ква ситуация да му я мачкам... Кво общо има тя с използването или не на какъвто и да е вирбел или мънисто? Просто стана некакво объркване в темата.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Hobby написа:Готов съм да приема предизвикателството... :D Четох ти поста с мерените мъниста. Внимателно при това.
Ето в този линк има едни тефлонови вирбели на Стонфо. А кажи ми кое се налага да се мачка тука?
Та дори дамските халкички, доколкото знам се разширяват, не се мачкат... :wink:
http://www.stonfo.it/site/product/86?pa ... gory_id=46#
Кликни на схемата под експозицията на вирбелите.
Днес едно и също нещо го повтарям за 3-ти пат пишман станах дето се меша между колеги с дъъъъъъългогодишен стаж ама нейсе пак ще кажа. Пояснявам за пореден път при ........ липса на ....... специален конектор ....... от типа на стонфото отгоре .......... се ........ взима един най-обикновен вирбел ............ и с клещи му се стеснява отвора да не прескочи стоперния възел ........... същото се прави и с биберона ако не искате да слагате разни топузи по влакното. Ако много държите през водачите ви да се блъскат разни шайби, микроскопични мъниста и други предмети с дупки по тях нямам нищо на против. Този конектор няма нужда от такива манипулации защотото на него отвора вече му е стеснен с тефлонов уплътнител
Hobby написа:Чудя се откъде това самочуствие у някои колеги с менторски тон да дават аксиоми от последна инстанция, докато... си мачкат с клещи халкичките на ваглерите.... :D Явно под "ваглери" разбират онези тумбести полусамоделки с дълги антени преправяни от коркови тапи и халки като за тегличи за кола, защото не си представям нормален човек да седне да преправя ваглери на утвърдените производители, плод на целенасочени разработки и серия есперименти.
Колега Хоби явно не си чувал за това, че почти всички световни имена в риболова си преправят такъмите зада си ги настроят според специфичните си изисквания. Добре, че несъм ловил на мач цяло лято по 3 пати на седмица та не съм видял нито един ваглер ама да вярно аз нали незнам какво е това и добре, че има такива колеги "майстори" като вас, че да ни подхвърлят трохички на нас младите рибари които дори незнаят какво представлява ваглер и какво се прави с него.

п.п. Защо имам чувството, че всеки си интерпретира постовете на другия както си иска
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Кви халки :butthead: бе!? :lol: не се отнася за никой
Аз използвам този възел - 2(два) един до друг, с влакно, а не конец и мустачки по 2 см.
Изображение
И този конектор:
Изображение
За малко повече от 10 години с мач ще кажа, че по добър вариант ЗА МЕН няма. :)
Да споря няма с никой......... :drinkers:
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Нито един от тези вирбели с проход за кордата не исползвам.Не обичам да затормозявам линията по никакъв начин с допълнителни железа.
Изображение

Изображение

Има ваглери с желязно утежнение отпред.Още доста фирми правят такива,които отпред имат на това бронзово утежнение телена халкичка.Явно е,че нещо неможем да се разберем.На илийката от снимката ,като махнеш карабинката,останалото го нанизвам на силиконова тръбичка,която нанизвам на върха на подвижната плувка,в зависимост от кои модел е.Има още едни,които са с гумен конус,пробит с малка дупчица отпред и с него си правя обикновенно перо с дългите антени на подвижна плувка и т.н.Мразя отпред на ваглера да слагам разни железарии,просто така свикнах още преди години.Ако намеря такива в нета,ще Ви ги снимам за да ме разберете какво говоря.На пролет обаче,като се видим на НС,подсетете ме да ви покажа нагледно как и какво правя,за да се разберем веднъж за винаги.Вие останахте с впечатлението че ползвам от тези вирбели,но просто са много груби.Така си правя линията че много-много рядко имам оплитания и дори когато съм с утежнен ваглер и с малко тежест на линията,нямам проблем с падането и на дъното.Това обаче което пиша,може пак да не го разберете и да си спорим до утре.Просто ми имайте доверие,говоря ви за съвсем друг начин ,по които си правя линията.Разбрах какво сте си мислили,и грешката е в това че неможем да се разберем кои-какво иска да каже ИзображениеЕдно искаме да кажем,друго се разбира и трето се пише ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Иначе,имам ги и от тези в кутията,но почти никога не ги слагам,просто идват разни гости за риба и ми ползват кутията като магазин,кои каквото му трябва си взима.Аз обаче не ги ползвам ИзображениеИзображениеИзображение

Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

Стана мазало... Абе, много чувства, много страсти, много нещо за един вирбел и един стопер.... :D Ле-ле... Що ми требваше да се слагам у кюпа... А, де? Нека бъде мир. Прощавайте, ако некой съм засегнал лично. :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

CrossFire написа:Кви халки :butthead: бе!? :lol: не се отнася за никой
Аз използвам този възел - 2(два) един до друг, с влакно, а не конец и мустачки по 2 см.
Изображение
И този конектор:
Изображение
За малко повече от 10 години с мач ще кажа, че по добър вариант ЗА МЕН няма. :)
Да споря няма с никой......... :drinkers:
Има бе майна,има и аз няма да споря,но като се видим ще ти покажа че има по надежден начин и няма никакви карабинки,с проходник за кордата.Става и с беберон,както казва Бутника и аз си го правя сам,както обясних по-горе но само ако нямам в момента при мен ваглери или друг вид подвижни плувки.Никога не поолзвам евтини и незнайни марки.Всичко е на Миди или на други известни фирми,които уважавам.Когато бях аджамия,направо прекарвах влакното през ушето на плувките и като незнаех че ще се цепне пластмасата,голям майтап падаше,докато разбера защо неще да ми пада сръфта на дъното и кордата не се размотава от макарата ИзображениеИзображениеИзображение След тези перипетии,направих всичко възможно да опростя нещата и от години,проблеми нямам с шараните в язовира ИзображениеИзображениеИзображение

Хоби,няма лошо бе,какво толкова е станало.Нали все някога ще се разберем.Ако не с писане,направо на живо и показно на кои линията е по стабилна и работи по добре.Победителя печели бутилка по желание ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Става и с беберон,както казва Бутника и аз си го правя сам,както обясних по-горе но само ако нямам в момента при мен ваглери или друг вид подвижни плувки.Никога не поолзвам евтини и незнайни марки.
Е, да, но биберона е за слайдери. На ваглера биберон, трудно! И аз не ползвам незнайни такива, но както и да е....включих се в темата, ей така, за спорта :)
Вярно с писане трудно се разбираме един друг :D
Приключвам в тази тема, както и започнах.......с :)
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Май всичко бе казано и даже в повече :) Пък и установих,че съм ползвал досега комай всички предложени и защитавани мурафети.Не мога да посоча кое е по-по-най ,така,че мир да има и :drinkers:
Заключено

Обратно към “Риболов на мач”