Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Петиция
Модератор: dantho.mihov
-
- и господ не е толокова добър
Re: Петиция
Ей това е косатка

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Тъй като изпаднахме в спор,дали животните са делфини или китове и дали е лов или не,ето линк към официалния саит.
http://www.wdcs.org/stop/killing_trade/ ... select=496
Става дума за традиция на Фариорските острови-в края на май месец еъе еодите на този залив,чрез лодки се подкарват стотици делфини,китове гринда,марски свине,бутилконоси делфини към чакащите на брега хора.После кой с каквото докопа(коси,сърпове,ножове животните се разфасоват докато са живи).Това по думите на местните било традиция към възмажаването.Наричат го фестивал към израстването.
http://www.facebook.com/pages/The-Lord- ... 8758315332
Това е линк към групата във фейсбук-има подробен филм и снимки.Мвжду животните има китове и делфини.Има и 5-7 годишни деца който джапат до колене в кръв.И те(децата с ножове).
http://www.wdcs.org/stop/killing_trade/ ... select=496
Става дума за традиция на Фариорските острови-в края на май месец еъе еодите на този залив,чрез лодки се подкарват стотици делфини,китове гринда,марски свине,бутилконоси делфини към чакащите на брега хора.После кой с каквото докопа(коси,сърпове,ножове животните се разфасоват докато са живи).Това по думите на местните било традиция към възмажаването.Наричат го фестивал към израстването.
http://www.facebook.com/pages/The-Lord- ... 8758315332
Това е линк към групата във фейсбук-има подробен филм и снимки.Мвжду животните има китове и делфини.Има и 5-7 годишни деца който джапат до колене в кръв.И те(децата с ножове).
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- Венелин Радушев
- разбира нещата

Няма косатки сред избитите. Само други видове делфини и китове...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- krokibg
- учете се от него
Много важно,нека си възмъжават момчетата,не че там имат много мъже,ама явно им трябват повече
Много си го слагате на сърце 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Тези животинки , нямат почти никакви естественни врагове, а за хората по тези острови основно препитание е риболова.
А делфините и някои китове похапват доста риба и ако са в излишък застрашават рибното богатство, за това популацията им най вероятно се контрoлира. Може би традицията идва от там. И не мислете, че в тези държави може да се извършват подобни злодеяния без разрешението на държавата и тамощите институции, там не е България, има контрол а подобни мероприятаия така или иначе не могат да се скрият.
Това не извинява зверското им убиство в моите очи, но се опитвам да си направя изводи от къде идва.
Ако се направи нещо подобно в България с кормoраните, някой да ги събира и да ги предостава бесзащитни на риболовци, и рибари не мислите ли, че доста ще се отзовът. Ще е и по голяма касапницата даже. Няма да имам против и аз да секна някой друг. В нашите земи корморана няма естествен враг и унищожава рибните богатства в много водоеми и реки, и според мен трябва да се контролира популацията му( но не да изчезне напълно).
Та и ако хората приемат делфините там, така както аз кормораните ....
А делфините и някои китове похапват доста риба и ако са в излишък застрашават рибното богатство, за това популацията им най вероятно се контрoлира. Може би традицията идва от там. И не мислете, че в тези държави може да се извършват подобни злодеяния без разрешението на държавата и тамощите институции, там не е България, има контрол а подобни мероприятаия така или иначе не могат да се скрият.
Това не извинява зверското им убиство в моите очи, но се опитвам да си направя изводи от къде идва.
Ако се направи нещо подобно в България с кормoраните, някой да ги събира и да ги предостава бесзащитни на риболовци, и рибари не мислите ли, че доста ще се отзовът. Ще е и по голяма касапницата даже. Няма да имам против и аз да секна някой друг. В нашите земи корморана няма естествен враг и унищожава рибните богатства в много водоеми и реки, и според мен трябва да се контролира популацията му( но не да изчезне напълно).
Та и ако хората приемат делфините там, така както аз кормораните ....
Последно промяна от VGS на Сря Фев 10, 2010 1:43 pm, променено общо 3 пъти.
- krokibg
- учете се от него
Това се опитвам да им обясня и затова подписите в петицията са 11 000
На всичкото отгоре ми намирисва на нещо от рода .....Я кликнете по-веднъж 

- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Клането на прасето по Коледа е жертва / курбан/. Идва от вековете. Това е традиция, която малко -помалко си отива. Само по Коледа обаче! Защото ние се превърнахме в страхотни кръвопийци! Без месце не можем вече! И аз също!
Не зная, каква традиция е тази касапница, която видях на фотосите. Не знам, каква цел има. Но...е страшно! За мен е безсмисленна жестокост. За да сториш това, трябва да си с кораво сърце. Жал да нямаш! Нито към животни, нито към хора!
Прав е Кроки- одраха ни без упойка! Ден не минава, без да чуя псувня българска цветиста по ТЕХЕН адрес.
Прав е Токси- Ден не минава, без да се унищожава нещо, което не ни пречи! Затова и природата си отмъщава.
Аз подписвам. Така, както давам моето мизерно левче за всички страдащи.
Не зная, каква традиция е тази касапница, която видях на фотосите. Не знам, каква цел има. Но...е страшно! За мен е безсмисленна жестокост. За да сториш това, трябва да си с кораво сърце. Жал да нямаш! Нито към животни, нито към хора!
Прав е Кроки- одраха ни без упойка! Ден не минава, без да чуя псувня българска цветиста по ТЕХЕН адрес.
Прав е Токси- Ден не минава, без да се унищожава нещо, което не ни пречи! Затова и природата си отмъщава.
Аз подписвам. Така, както давам моето мизерно левче за всички страдащи.
-
- ще става разбирач
Сравнението с прасетата на коледа е крайно неуместно. Първо, защото хората ги гледат тези прасета с цел да ги заколят. Не ги гонят по горите. Тея дето са по горите са ловджиите. И ако зависи от мен и лова ще забраня тотално. Защото няма нищо по противно от това да убиваш красиви диви животни, за забавление, спорт или някаква друга изкривена страст. Знам, че е лицемерно, понеже съм рибар и съм убил доста риби през живота си, но някакси за животните ми е жал, а за рибите не.
Колкото до делфините - това не са животни. Имат говор или близка до него система за комуникация, имат социална система, чувства, емоции и стремежи също като хората. И за капак доста по-голям, по-нагърчен и по-сложен мозък от човешкия. Проблема е че хората не са склонни да признаят за разумен даден вид, който е толкова различен от тяхния. Ако накой избива така шимпанзета или горили - войни ще избухнат.
Вярно делфините не са изобретили машини, оръдия на труда и т.н. И за какво биха им били - те живеят в среда, в която всичките им първични нужди са задоволени и няма нужда да се конкурират за тях.
И вместо ние хората да ги тласнем напред в развитието им и да ги направим наши умни приятели, ние ги избиваме като вредители...
Вярно е че хората си имат достатъчно собствени проблеми, но това не означава, че трябва да са слепи за всичко останало. Способността да пренебрегнем проблемите си и да се концентрираме върху премахването на такива очевидни несправедливости ни прави специални и достойни същества.
Колкото до делфините - това не са животни. Имат говор или близка до него система за комуникация, имат социална система, чувства, емоции и стремежи също като хората. И за капак доста по-голям, по-нагърчен и по-сложен мозък от човешкия. Проблема е че хората не са склонни да признаят за разумен даден вид, който е толкова различен от тяхния. Ако накой избива така шимпанзета или горили - войни ще избухнат.
Вярно делфините не са изобретили машини, оръдия на труда и т.н. И за какво биха им били - те живеят в среда, в която всичките им първични нужди са задоволени и няма нужда да се конкурират за тях.
И вместо ние хората да ги тласнем напред в развитието им и да ги направим наши умни приятели, ние ги избиваме като вредители...
Вярно е че хората си имат достатъчно собствени проблеми, но това не означава, че трябва да са слепи за всичко останало. Способността да пренебрегнем проблемите си и да се концентрираме върху премахването на такива очевидни несправедливости ни прави специални и достойни същества.
- krokibg
- учете се от него
Е,аз съм недостоино същество,какво да се прави,трябва да има и такива,които да сочим с пръст.Колега,по цялата черноморие се ловят,вадят и убиват нашите делфини,въпреки забраните.Плюскате делфинско месо скрито,защото е деликатес а сега ми четете морал в форума.Ти ще си сложиш ли ръка на сърцето и да си признаеш че си хващал делфини от морето и си ги ял
Не,няма да си признаеш,защото вече исипа самосвала в предния си пост.Дори,за твоя информация,знам че ги стреляте и с флоберки със заглушители че да не ви чуят от охранителните органи обикалящи в морето с катерите.Айде холум,стига сте се правили на света вода ненапита.Всички по морето плющите делфинско.Щях да си мълча,но взехте да ставате много природозащитниците и кте само вие,другите сме измекяри.Не приемам някои от нещата но други си имат корени и трайдиции,просто го приемете и да ви кажа за последно на моралистите,че няма да ви стане номера,ако ще де се подпишете по веднъж още с всеки крак и ръка дето имате.Дано съм бил ясен и разбран.Крадеца вика дръжте крадеца 

-
Maй е време за катинарче 

- krokibg
- учете се от него
snegk написа:Maй е време за катинарче
Що бе Илийка,виж кво готино си говорим за делфинчета

-
Говорим, но вие взехте да ги хапвате. 

- krokibg
- учете се от него
До мен не стигат,още като извадят делфина,правят го на филета и познаи как стига до Пловдив.Продават го още от лодката,по телефонитеsnegk написа:Говорим, но вие взехте да ги хапвате.

Оправихме проблема с петицията,наистина е вече за ключ