Робинзон - търсачът на рапани

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Робинзон - търсачът на рапани

Мнение от Булти »

...не бяхме и подозирали , че тук можем да срешнем подобно романтично ...нещо ( :D ) Впоследствие тоя фургон се превърна в мой основен бивак . Бизнесът във фотото не вървеше , аз се хванах да вадя рапани и повечето летни вечери заспивах в този мой нов дом ....продължихме си с Божо да бутаме каталясали , почти пълната догоре с рапани лодка . Дори по някое време си сложих маската и от време на време вадех по някой едър рапан от плиткото - така както си вървяхме ...когато стигнахме Сухата река вече се беше стъмнило ...На другия ден тръгнахме със жена ми да прибираме джипа , оставен на Емине .Тръгнахме по камънака долу на брега . Нямаше хора , взехме Роки и го пуснахме да тича из скалите . Изгарях от нетърпение да видя фургона . Исках да разбера има ли път от него нагоре , който да го свързва с черния път от Елените до Емона . Не споменах , че вчера при дългия преход смлях попчетата с дървения харпун . Бяха като насипани и нямаха страх . При всяко гмуркане се чудех по кое по напред да стрелям . Мрежите да бяхме пуснали нямаше да изскараме повече ...Фургонът беше доста занемарен . Средния слой ламарина от покрива липсваше . Вътре бяха наблъскани в пълен безпорядък сума ти неща : кревати , които после при употреба се оказа , че са детски - явно навремето са били тафани от някой детски лагер ( :D ) , стидоупори , талашити обработени с некви гадни масла против изгниване , които после като ги горихме ни насълзяваха очите , буркани , акумулатор от голям камион или танк и всякакви всевъзможни боклуци ....сега стоя затворен в моята бяла стая ( в бившото ми фото - да не си помислите друго еййй :D ). Срещу мене залепени синеят летните снимки . От тях полъхва вятърът , шуми морето , луната ми намига , едно котле ври на бавен огън а в далечината лодка бори се с вълните и си отива ...
paco_lz
новобранец
новобранец

Мнение от paco_lz »

Да не земе да спреш. :smt023
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Изображение

старата застава над Бунарджик :

Изображение

Изображение

Изображение

това бяха изгледи над Сухата река
...
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Митак, къде изчезна бре,търсачо на рапани? :D
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Студено е за гмуркане, сигурно е наблизо :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Бързо ги вадете тия рапани и бягаите, че да неви видат еколозите от форума ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Като става въпрос за Булти /Митака/ няма невъзможни неща. Току-виж се снимал насред Февруари със сетка естествено замразени рапани... :D
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

ееее , Тони мерси ве :drinkers: ...пичове току що си платих нета и утре я мятам темата :D
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

Жив е той жив там на Балкана...(Бунарджика) :rolleyes: :rolleyes:
Айде бе човек 10 дена та няма... взехме да се притесняваме... :cry: :cry:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...след като стигнахме до фургона , намерихме една обрасла и трудно проходима пътека която се виеше нагоре . Чак на следващото идване открихме по нормален проход . И излязохме горе на краварника . Ето значи къде сме били . После от краваря , на приказка на Сухата река научихме , че фургона са го правили рибари ...на следващата седмица дойдохме с джипа и семейството ми направо на фургона . Не точно на него , но близо до него възстановихме стара пътека за да слезем . А пътя от краварника до поляната над фургона си го измислихме сами . В началото за заблуда на врага той сочеше грешна посока , но после след няколко завои и преходи през отдалеч изглеждащи непроходими места се стигаше до една обширна поляна , удобна за палатка и с чуден изглед към морето . После по дискретна пътека се стигаше долу до фургона ....
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...конкуренция в рапанджийстването ми , ми правеха лодките с наргилета , но те обираха предимно едрите подводни скали , защото пускаха котва , водолазът слизаше по трапа и друг от лодката го осигуряваше със шланга - изобщо играчка работа и за по-малките скалички не си струваше да повтарят секи път процедурата . Рапаните се лепяха предимно по скалите и аз от пръснатите безброй малки скалички ( пропуснати от наргилистите ) на плитко и малко по надълбоко си пълнех гумата . Гумата ми беше от водоноска , с голям диаметър , стегната от две срещуположни страни с въжета и беше придобила формата на лодка ( де да го имах каяка тогавааа ) , а дъното и се състоеше от стегнато изпъната мрежа . Но основните ми конкуренти бяха тези , които се гмуркаха като мен - свободно далдисващите люде .Те също дърпаха разните му там гуми , лодки и пр. . Бяха в групи и винаги с тях имаше по една лодка с двигател , която да ги закара до нос Емине и да ги пусне по течението към Влас или обратно в зависимост от течението и после да ги прибере . Идваха на големи групи и въпреки , че след тях оставаха доста рапани ми усложняваха живота . Разваляха ми настроението и ме караха излишно да бързам ..
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

До тук :prayer: Ама тая тайна полянка с изглед към морето,още ли е тайна(не е ли застроено там).Че тази година съм решил да пообиколя с палатка малко на юг и си правя план за действие и .. :wink:
M.S.M
новобранец
новобранец

Мнение от M.S.M »

Булти, много ми харесва темата ти, аз също ходих за рапани до преди няколко години, и съпреживявам всеки момент от разказите ти продължавай в същия дух. :drinkers:
не спори с глупак ще те свали на нивото си и ще те бие с опит
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

pluv4o написа:До тук :prayer: Ама тая тайна полянка с изглед към морето,още ли е тайна(не е ли застроено там).Че тази година съм решил да пообиколя с палатка малко на юг и си правя план за действие и .. :wink:
- не вярвам , но се иска джип за който да не те е жал , че ще го драскаш в храсталаците :D
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

още веднъж , благодаря за подкрепата ...
...някой рапанджии дори от 6 сутринта идваха с лодките си директно пред фургона , мисля че го правиха нарочно , голяма простотия - свършиха се местата в морето ...през този уикенд смъкнах рибата адски много попчета убих ( Новозеландски чети :D ) и незнайно откъде морето се беше напълнило със скорпиди и доста от тях бяха много едри - по половин кило парчето . Търкаляха се и много умрели по дъното . За пръв път в живота си виждах подобно нещо . С малкия харпун буквално им разказах играта ( Тасмански :D )...
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”