Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Моля изкажете мнение!!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Моля изкажете мнение!!!
Привет на всички запалени риболовци,
Нов съм във форума и имам нужда от помощ. Решил съм да се пробвам в мухарския риболов и започнах да избирам такъм, насочил съм се към D.A.M. - DevilStick Fly - клас 5/6 2.55 м, евнтуално окомплектована отново с макара на DAM. Ще бъде благодарен на колегите с по-голям стаж ако изкажат мнение по въпроса дали пръчката е подходяща за начинаещ или за тези пари мога да си взема, нещо друго осезателно по-добро! Пускам и линк към пръчката: http://shop.fishing-mania.com/viewfly_3.php?id=7386 .
За момента не се сещам да питам нещо друго, ако ми изникнат въпроси, ще ги задам.
П.С. Само да вметна, че пускам нова тема, защото не намерих никъде в тази секция на форума коментари за въпросната пръчка.
Благодаря предварително за отделеното време!!!
Поздрави, Явор.
Нов съм във форума и имам нужда от помощ. Решил съм да се пробвам в мухарския риболов и започнах да избирам такъм, насочил съм се към D.A.M. - DevilStick Fly - клас 5/6 2.55 м, евнтуално окомплектована отново с макара на DAM. Ще бъде благодарен на колегите с по-голям стаж ако изкажат мнение по въпроса дали пръчката е подходяща за начинаещ или за тези пари мога да си взема, нещо друго осезателно по-добро! Пускам и линк към пръчката: http://shop.fishing-mania.com/viewfly_3.php?id=7386 .
За момента не се сещам да питам нещо друго, ако ми изникнат въпроси, ще ги задам.
П.С. Само да вметна, че пускам нова тема, защото не намерих никъде в тази секция на форума коментари за въпросната пръчка.
Благодаря предварително за отделеното време!!!
Поздрави, Явор.
Re: Моля изкажете мнение!!!
За тези пари пръчката е повече от добра.Но нека видим и други мнения.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
По принцип за такъмите на ДАМ продавани като цяло в БГ много трудно вече ще чуеш позитивно мнение а и не само за такъмите а за продукцията като цяло . Общо взето като за първа мухарка това няма особенно значение . След като си се спрял на такъм в този ценови диапазон си го взимай и впоследствие ако ти хареса мухарлъка като цяло си вземи такава въдица която е като за тебе ( ако знаеш това колко трудно решение е ... )
Вземи си един читав шнур клас 6 двойно конусен към комплекта , изшкури с много ситна шкурка де що видиш ръбче по макарата и напред към гьолчета и рекички предлагащи рибета обичащи мухички 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
А, спрямо Шекспир Одисей Флай, къде попадам? Имам предвид, коя от двете е по-добра? И сега се сетих, че в някои теми тук прочетох, че някои колеги балансирали пръчка клас 5/6 с макара 4/5(или 3/4 беше). Та мисълта ми е дали и аз да правя такива работи или е подобре пръчката и макарата да са от един клас?
- sabin
- научил се да хвърля
Що не си вземеш по-хубава пръчка малко над цената на макарата? Визирам Тика-та. Вземи и една графитна макара за начало и мисля, че ще си по-доволен. Това е лично мое мнение коетоми се струва по-практично. Но все пак ти решаваш пък и има по-вещи в мухарството- дано вземат думата
.

- Павел Иванов
Одисеят има ли от къде да го вземеш ? Ако си взимаш от него то по-добре си вземи 4-5 клас и му сложи 6ти клас шнур 

Павел Иванов
Павел Иванов
Мисля, че с Одисей мога да се сдобия от тук http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=73 . Имено за това се колебая, между ДАМ и Шекспир. От написаното ДАМ повече ми допадна в смисъл, че нали е по-добре водачите да СИК-ови, защото четох, че иначе "бързо" се износвали. Та въпроса ми е ако мога да избирам между двете, то коя от тях да е?
- Павел Иванов
JASHO написа:... че нали е по-добре водачите да СИК-ови,...
Въх ! Ш зема да спомена на Саше да си смени таз чудесия със СИКовите водачи къде седи под тая мухарка

Се едно го нема щото си е базовото за всичките въдици Орозову ( ама тва по негово си мнение ) ама не става за мухаркитеОкомплектовката включва карбонов макародържач със стоманени пръстени, специален върхов водач с удебелен пръстен с цел елиминиране триенето на влакното, екстремно твърди циркониеви SIC водачи, позволяващи безпроблемно употребата на плетени влакна.

Инак преди да си вземеш Одисей все пак ги питай дали наистина все още имат от тях .
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
при всички положения, може би най-добре преди да я купиш е да я провериш на живо как се държи пръчката в ръкатата, да се провери нейната еластичност. моята първа пръчка яко се огъваше и съответно това затруднява значително кастинга, както и засичането. не те ангажирам с мнението ми понеже и аз не съм кой знае колко навътре в занаята
:). сега съм си купил това http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT
:)

- Павел Иванов
Кхъм , тва 7/8 клас за троут флай фишинг ми звучи меко казано гротеско ама ти си знаеш 

Павел Иванов
Павел Иванов
Аз може и да бъркам, но нещо тези 3-4 коленни пръчки ме притесняват, в смисъл такъв дали аз ще мога да работя с такава, струва ми се, че ще ми е по-лесно да се науча с 2-коленна пръчка, а и в някоя от темите тук прочетох, че е така.
Относно DAM - ще се отказвам щом е станала грешка относно водачите, защото точно те ме привлякоха в офертата. Ще проверя дали има още в наличност Шекспир, за да знам дали изобщо да го обмислям като вариант. Днес в един магазин гледах две марки - Фишермен клуб и Дайва. Предполагам, че за Вас е ясно, но да поясня - Фишермен клуб са евтинки 40-60 лв, а Дайвата беше 133 лв. Наистина като хванеш едната и другата - нямат нищо общо. То вярно, че както се казваше във вица "...за тези пари нищо свястно няма да намериш...", но все пак ми се ще да е нещо по-прилично от този Фишермен клуб, който хванах днес. Надявам се Шекспира да е по-добър от него!
Другото, което почна да ми се върти в главата (освен тази "муха") е да взема по-хубава пръчка и по-евтина макара, че да се вместя в по-приличен бюджет.
Взех да се замислям и за Тиката от фишинг-мания, но днес убедих, че е много погрешно да су купя пръчка, която не съм хващал в ръка.
Абе хич не е проста тая работа!!!.....Ще се берат ядове
Относно DAM - ще се отказвам щом е станала грешка относно водачите, защото точно те ме привлякоха в офертата. Ще проверя дали има още в наличност Шекспир, за да знам дали изобщо да го обмислям като вариант. Днес в един магазин гледах две марки - Фишермен клуб и Дайва. Предполагам, че за Вас е ясно, но да поясня - Фишермен клуб са евтинки 40-60 лв, а Дайвата беше 133 лв. Наистина като хванеш едната и другата - нямат нищо общо. То вярно, че както се казваше във вица "...за тези пари нищо свястно няма да намериш...", но все пак ми се ще да е нещо по-прилично от този Фишермен клуб, който хванах днес. Надявам се Шекспира да е по-добър от него!
Другото, което почна да ми се върти в главата (освен тази "муха") е да взема по-хубава пръчка и по-евтина макара, че да се вместя в по-приличен бюджет.
Взех да се замислям и за Тиката от фишинг-мания, но днес убедих, че е много погрешно да су купя пръчка, която не съм хващал в ръка.
Абе хич не е проста тая работа!!!.....Ще се берат ядове

-
- научил се да хвърля
в никакъв случай не те карам да си купуваш такава пръчка, като моята. относно нея и аз не мога да дам кой знае какво мнение, защото я купих зимата и съм разпънал шнура за 5мин., колкото да и се порадвам малко. това лято живот и здраве ще разбера дали ще оправдае очакванията ми. това което пишеш в последния си пост е най-удачния вариант . успех
- Павел Иванов
Пич , ето какво правиш като за първи ниско бюджетен такъм за който да не те боли сърцето ако го захвърлиш кат ти не допадне тоз риболов :
http://shop.fishing-mania.com/viewfly_3.php?id=7163
по възможност на 2.70м. , пиши едно запитване на Саше дали случайно вече я има наличностна .
Слагаш и един SHAKESPEARE - MUSTANG FLY от другият магазин :
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=7
Зимаш си едно шнурче :
http://www.shop.iantra.com/index.php?pa ... &Itemid=30
6ти клас ДТ и ги почваш
http://shop.fishing-mania.com/viewfly_3.php?id=7163
по възможност на 2.70м. , пиши едно запитване на Саше дали случайно вече я има наличностна .
Слагаш и един SHAKESPEARE - MUSTANG FLY от другият магазин :
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=7
Зимаш си едно шнурче :
http://www.shop.iantra.com/index.php?pa ... &Itemid=30
6ти клас ДТ и ги почваш

Павел Иванов
Павел Иванов
- sabin
- научил се да хвърля
Щом сега прохождаш и да тръскаш все тая. Най-добрия вариянт е с някой запознат с мухарския риболов да пообиколите магазините. Добре, че не са започнали да ти предлагат мухарки от 500+ лв. Моите уважения към г-н П. Иванов, но не е ли по-добре с хубава въдица да се започне. Макарата не я коментирам. В мухарството / според мен/ е въпрос на меко казано .... Щях да кажа гъзария ма айде. Тя почти не участва в риболова. Та така. От скоро съм в този риболов, но смея да твърдя, че доста съм изчел и изгледал. Но най-важното много съм питал вече утвърдени мухари.
Поздрави и нищо лично!
Поздрави и нищо лично!
здравеите,нов сам в форума,та иаз имам тез питанки, не сам хваштал в рака мухарка но много гледам френскиа канал имного се кефа,с интерес ще следя темата щото и аз искам да опитам. поздрави