Моля изкажете мнение!!!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

JASHO
новобранец
новобранец

Моля изкажете мнение!!!

Мнение от JASHO »

Привет на всички запалени риболовци,
Нов съм във форума и имам нужда от помощ. Решил съм да се пробвам в мухарския риболов и започнах да избирам такъм, насочил съм се към D.A.M. - DevilStick Fly - клас 5/6 2.55 м, евнтуално окомплектована отново с макара на DAM. Ще бъде благодарен на колегите с по-голям стаж ако изкажат мнение по въпроса дали пръчката е подходяща за начинаещ или за тези пари мога да си взема, нещо друго осезателно по-добро! Пускам и линк към пръчката: http://shop.fishing-mania.com/viewfly_3.php?id=7386 .
За момента не се сещам да питам нещо друго, ако ми изникнат въпроси, ще ги задам.
П.С. Само да вметна, че пускам нова тема, защото не намерих никъде в тази секция на форума коментари за въпросната пръчка.
Благодаря предварително за отделеното време!!!
Поздрави, Явор.
viper1
новобранец
новобранец

Re: Моля изкажете мнение!!!

Мнение от viper1 »

За тези пари пръчката е повече от добра.Но нека видим и други мнения.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

По принцип за такъмите на ДАМ продавани като цяло в БГ много трудно вече ще чуеш позитивно мнение а и не само за такъмите а за продукцията като цяло . Общо взето като за първа мухарка това няма особенно значение . След като си се спрял на такъм в този ценови диапазон си го взимай и впоследствие ако ти хареса мухарлъка като цяло си вземи такава въдица която е като за тебе ( ако знаеш това колко трудно решение е ... ) :wink: Вземи си един читав шнур клас 6 двойно конусен към комплекта , изшкури с много ситна шкурка де що видиш ръбче по макарата и напред към гьолчета и рекички предлагащи рибета обичащи мухички :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
JASHO
новобранец
новобранец

Мнение от JASHO »

А, спрямо Шекспир Одисей Флай, къде попадам? Имам предвид, коя от двете е по-добра? И сега се сетих, че в някои теми тук прочетох, че някои колеги балансирали пръчка клас 5/6 с макара 4/5(или 3/4 беше). Та мисълта ми е дали и аз да правя такива работи или е подобре пръчката и макарата да са от един клас?
Аватар
sabin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sabin »

Що не си вземеш по-хубава пръчка малко над цената на макарата? Визирам Тика-та. Вземи и една графитна макара за начало и мисля, че ще си по-доволен. Това е лично мое мнение коетоми се струва по-практично. Но все пак ти решаваш пък и има по-вещи в мухарството- дано вземат думата :wink: .
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Одисеят има ли от къде да го вземеш ? Ако си взимаш от него то по-добре си вземи 4-5 клас и му сложи 6ти клас шнур :wink:

Павел Иванов
JASHO
новобранец
новобранец

Мнение от JASHO »

Мисля, че с Одисей мога да се сдобия от тук http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=73 . Имено за това се колебая, между ДАМ и Шекспир. От написаното ДАМ повече ми допадна в смисъл, че нали е по-добре водачите да СИК-ови, защото четох, че иначе "бързо" се износвали. Та въпроса ми е ако мога да избирам между двете, то коя от тях да е?
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

JASHO написа:... че нали е по-добре водачите да СИК-ови,...

Въх ! Ш зема да спомена на Саше да си смени таз чудесия със СИКовите водачи къде седи под тая мухарка :? Предполагам че когато е взимал обяснителният материал от Орозов го е пейстнал директно без да погледне какво пише та за туй тъй . Още повече че не лови с мухарка та тва нещо да му направи впечатление . Това нещо :
Окомплектовката включва карбонов макародържач със стоманени пръстени, специален върхов водач с удебелен пръстен с цел елиминиране триенето на влакното, екстремно твърди циркониеви SIC водачи, позволяващи безпроблемно употребата на плетени влакна.
Се едно го нема щото си е базовото за всичките въдици Орозову ( ама тва по негово си мнение ) ама не става за мухарките :wink:
Инак преди да си вземеш Одисей все пак ги питай дали наистина все още имат от тях .

Павел Иванов
okx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от okx »

при всички положения, може би най-добре преди да я купиш е да я провериш на живо как се държи пръчката в ръкатата, да се провери нейната еластичност. моята първа пръчка яко се огъваше и съответно това затруднява значително кастинга, както и засичането. не те ангажирам с мнението ми понеже и аз не съм кой знае колко навътре в занаята :):). сега съм си купил това http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT :):)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Кхъм , тва 7/8 клас за троут флай фишинг ми звучи меко казано гротеско ама ти си знаеш :wink:

Павел Иванов
JASHO
новобранец
новобранец

Мнение от JASHO »

Аз може и да бъркам, но нещо тези 3-4 коленни пръчки ме притесняват, в смисъл такъв дали аз ще мога да работя с такава, струва ми се, че ще ми е по-лесно да се науча с 2-коленна пръчка, а и в някоя от темите тук прочетох, че е така.
Относно DAM - ще се отказвам щом е станала грешка относно водачите, защото точно те ме привлякоха в офертата. Ще проверя дали има още в наличност Шекспир, за да знам дали изобщо да го обмислям като вариант. Днес в един магазин гледах две марки - Фишермен клуб и Дайва. Предполагам, че за Вас е ясно, но да поясня - Фишермен клуб са евтинки 40-60 лв, а Дайвата беше 133 лв. Наистина като хванеш едната и другата - нямат нищо общо. То вярно, че както се казваше във вица "...за тези пари нищо свястно няма да намериш...", но все пак ми се ще да е нещо по-прилично от този Фишермен клуб, който хванах днес. Надявам се Шекспира да е по-добър от него!
Другото, което почна да ми се върти в главата (освен тази "муха") е да взема по-хубава пръчка и по-евтина макара, че да се вместя в по-приличен бюджет.
Взех да се замислям и за Тиката от фишинг-мания, но днес убедих, че е много погрешно да су купя пръчка, която не съм хващал в ръка.
Абе хич не е проста тая работа!!!.....Ще се берат ядове :D
okx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от okx »

в никакъв случай не те карам да си купуваш такава пръчка, като моята. относно нея и аз не мога да дам кой знае какво мнение, защото я купих зимата и съм разпънал шнура за 5мин., колкото да и се порадвам малко. това лято живот и здраве ще разбера дали ще оправдае очакванията ми. това което пишеш в последния си пост е най-удачния вариант . успех
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Пич , ето какво правиш като за първи ниско бюджетен такъм за който да не те боли сърцето ако го захвърлиш кат ти не допадне тоз риболов :

http://shop.fishing-mania.com/viewfly_3.php?id=7163

по възможност на 2.70м. , пиши едно запитване на Саше дали случайно вече я има наличностна .

Слагаш и един SHAKESPEARE - MUSTANG FLY от другият магазин :

http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=7

Зимаш си едно шнурче :

http://www.shop.iantra.com/index.php?pa ... &Itemid=30

6ти клас ДТ и ги почваш :D

Павел Иванов
Аватар
sabin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sabin »

Щом сега прохождаш и да тръскаш все тая. Най-добрия вариянт е с някой запознат с мухарския риболов да пообиколите магазините. Добре, че не са започнали да ти предлагат мухарки от 500+ лв. Моите уважения към г-н П. Иванов, но не е ли по-добре с хубава въдица да се започне. Макарата не я коментирам. В мухарството / според мен/ е въпрос на меко казано .... Щях да кажа гъзария ма айде. Тя почти не участва в риболова. Та така. От скоро съм в този риболов, но смея да твърдя, че доста съм изчел и изгледал. Но най-важното много съм питал вече утвърдени мухари.

Поздрави и нищо лично!
vlad68
новобранец
новобранец

Мнение от vlad68 »

здравеите,нов сам в форума,та иаз имам тез питанки, не сам хваштал в рака мухарка но много гледам френскиа канал имного се кефа,с интерес ще следя темата щото и аз искам да опитам. поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”