Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Запитване за пазаруване от сайт
Модератор: dantho.mihov
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Запитване за пазаруване от сайт
Здравейте,търся малко информация и помощ .Искам да попитам някой от колегите дали е пазарувал от сайта www.alibaba.com.Харесах си ето този модел лодка http://whfishing.en.alibaba.com/product ... D_320.html , но не знам как да разбера цената и как става поръчката и заплащането.Ако някой може да ми даде повече информация ще съм му много благодарен.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Re: Запитване за пазаруване от сайт
Става въпрос за Китай.Доставката ще ти излезе солено според мен за единична бройка.Мой роднина работи с китай и там се договарят не на бройка , а на контейнер, така че успех
- emo vasilev
- сериозен играч
Питай GODzilata ! Киката пазарува от тези сайтове !undergrounder написа: но не знам как да разбера цената и как става поръчката и заплащането.Ако някой може да ми даде повече информация ще съм му много благодарен.
- kaminero65
- научил се да хвърля
Пичове това не е сайт за директни продажби, а нещо като борса.Така че единични бройки оттам просто ги забравете
Team Milo - feel the difference
- orion30
- разбира нещата
Аз съм пазарувал от този сайт. Наистина става въпрос за контейнер. Даже един контейнер е слабо, няма да ти дадът добра цена. 

Колега имам цените на същите лодки,но от др. сайт от Китай.Довечера
ще ги пусна.
ще ги пусна.
Само риба и футбол са ми в главата
- CrossFire
- разбира нещата
Али баба, и вътре в сайта са 40-те разбойника

rado1978 написа:Привет на всички.Реших да напиша тази тема, за да се помъча да предпазя и други хора от измама.И аз като всички вас исках лесни пари.За сайта ALIBABA.COM разбрах от един приятел.Та влязох в сайта всичко евтино и прекрасно.Един месиц само влизах и разглеждах.И така преди около седмица реших да опитам.Ще вземам NOKIA 5800.Тъй като знам ,че има китайски ментета на нокиа реших да взема от финландиа.Нали нокиа се прави там.Влизам в сайта пиша нокиа 5800,излизат ми телефоните и държавите от които се предлагат те.Избирам финландиа и почвам да разглеждам обявите.Избрах си една давам онлайн чат и пиша на продавача.Той веднага ми отговаря.Цена 150$ за нокиа 5800,при минимална покупка 2бр.Питам начин на плащане?:T/T,Western Union,MoneyGram.Това доста ме изненада,защото каква е гаранцията,че като приведа парите ще получа стоката.Питам го за други начини на плащане?Той отговаря,че само така работят.Тегля му една майна и се махам.Значи пазарувал съм от EBAY,и там с пейпал поне получаваш нещо.Говорих с моя приятел дето ми даде сайта и той ми каза,че повечето продавачи имали рейтинг както в ибей.След известно време влизам и гледам наистина имат.Но всички имат златни медали,което доста ме очуди.И така онзи ден вече спокоен влизам пак,избирам нокиа 5800,финландиа и разглеждам.Харесвам си една,и пиша на продавача LEGEND ALEXANDRE.Няма цена и минимално количество,както винаги.Той отговаря веднага 250$.Пиша му 2бр.за 300$.Той веднага се съгласява.С включена доставка до БГза 48часа по DHL,FEDEX.Аз му казвам ,че ако съм доволен можем да работим и за напред.Отговора е: че мога напълно да разчитам на тях.Питам за начин на плащане?Western Union,MoneyGram отговаря той.Питам за кого да приведа парите?Той ми дава:MARK MILLER,MALAYSIA,KUALA LUMPUR.Това доста ме изненадва,но си викам може да са някъква офшорна зона и да плащат по малко пари нещо.И така щастлив отивам да привеждам парите.Хиляда проблема в Western Union,MoneyGram защото ми казват че за Малайзия каквото и да наредят,там ще получат само тяхната валута.Прибирам се и му пиша за проблема.Той ми отговаря,че няма проблем. За пореден път ми светва лампата,че има нещо нередно.Уж иска долари пък не го бърка какво ще получи.Но заслепен пак отивам в MoneyGram .След хиляда разправии ,правя успешно превода на 300$ за Малайзиа.Прибирам се в къщи и му пиша ,че съм превел парите.Исками номера на превода?Давам го.Той проверява и ми казва,че всичко е ок,и да следя пощата си за TRAFIC NUMBER на пратката.По късно получам следния имейл:
On My way of sending out your Goods,the customs officer requested for your INTERNATIONAL IMPORTATION LICENSES this is so much compulsory for you to have as a serious buyer...so that anytime you are buying from us or other country with your IIL your goods is not going to get Stop by any Customs because you have the IIL already is a great Benefit for you...so that when we are dealing with our second Transaction and Future Transactions we are not going to have any problem with customs again......
They requested for the Sum amount of 300USD For the IIL and some details from you, here is the details below:
They Need your Full Name,Age,Locations,Sex..
That is all what they need for you to get your own IIL with the Amount of 300USD
Once the payment is done your IIL will be process immediately and once is done.the IIL and your goods we be ship out together.
They have your Package On HOLD and they will not released it,untill the IIL is Done.I have do all my best to confused them but they refused and you are not the only customer affected in this problem others customer are responding to make thier INTERNATIONAL IMPORTATION LICENSES
Hope to hear from you Soonest.
Legend Alexandre
Director/CEO/General Manager
Пращам му всичките данни.И получавам друг имейл:
Great i got our Informations Details...
I Wait for the 300USD Payment for the Liences so that i can process that for you immediately and ship it together with your goods...
The 300USD Should be the sent same way you sent the first Payment...
Thanks for Being Understanding Hope to hear from you Soonest...
I cannot talk to you on Trademanager right now because am in a Business Meeting..
Thanks
След което разбрах,че нито ще видя телефоните,нито парите си.За това реших да пиша.Да няма други измамени.Днес вече обявата му е намя в сайта.
Ще пиша официално до ALIBABA.COM.Ако не ми помогнат,в което се съмнявам,ще пиша до световните агенции.

==============
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 9:09 pm, променено общо 1 път.
Али Баба не са сайт за единични покупки принципно. Аз съм купувал от търговци с обяви там, но чрез посредник в Китай. Така си купих и лодката, така си взех и двигателя, както и доста неща още, които са ми трябвали през годините.
Разликата е, че аз работя с Китай, вкарвам си контейнери със стока и това + посредниците ми там, ми осигурява сравнително безпроблемно разплащане и получаване на стоката.
Не бих посъветвал някой да се занимава за една бройка, както колегата възнамерява.
Аз съм имал проблеми, при все че работя с Китай, а какво остава за човек, който иска да си вземе само една бройка....Отнася се за всичко, не само за лодки.
И въпреки цялата ми китайска връзка, се старая да купувам от места от същата провинция, където са и моите хора. Ако доставчика е някъде на майната си, въобще не е изключено и посредниците ми да бъдат измамени било с пари, било със стока, а иди търси някой за 1000 долара в държава колкото Европа...
Успех!
А защо не са добри тези лодки, за които пита колегата? Питам от любопитство само. Не изглеждат зле на снимките...
Разликата е, че аз работя с Китай, вкарвам си контейнери със стока и това + посредниците ми там, ми осигурява сравнително безпроблемно разплащане и получаване на стоката.
Не бих посъветвал някой да се занимава за една бройка, както колегата възнамерява.
Аз съм имал проблеми, при все че работя с Китай, а какво остава за човек, който иска да си вземе само една бройка....Отнася се за всичко, не само за лодки.
И въпреки цялата ми китайска връзка, се старая да купувам от места от същата провинция, където са и моите хора. Ако доставчика е някъде на майната си, въобще не е изключено и посредниците ми да бъдат измамени било с пари, било със стока, а иди търси някой за 1000 долара в държава колкото Европа...
Успех!
А защо не са добри тези лодки, за които пита колегата? Питам от любопитство само. Не изглеждат зле на снимките...
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
===========
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 9:09 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Най-сигурно ми се струва ако си купи лодка от България и въобще да не се занимава с такива сайтове.Щото цена на стоката +доставка +разправии по митници.Не искам да правя реклама на нашите търговци но според мен те са по-добрият избор.Все пак ще има и изложение : природа, лов и риболов в Пловдив от 24.03 до 28.03 2010 и там със сигурност цените ще са по-ниски с 10-15% от сегашните и така че и това е вариант.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.