Zander Special ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
maslar4eto
новобранец
новобранец

Zander Special ?

Мнение от maslar4eto »

пускам трета тема :oops: първите две потънаха в черни дупки :cry: кажете колеги колко милиметра да е тоз канап за риболов на бяла риба, 0.10 0.12 0.14 или колкото мислите вие .Ще ловя основно с глави по 10-15gr но много държа и на кастинга, пратлето ми 15-60gr. - 3.00мт с върхова акция ,макарето е Ryoby Excia 3000 та за нея е канапчето.До сега стрелях с 0.18 - 0.20 монофил ама искам малко промяна най вече заради чувствителноста междуу мене и този там на дъното :) щото ми изтичат очичките та се взирам във върховия водач или в линията.
И последно кво прайте като се заклещи примамката някъде на 30мт. от вас по дъното - първо псувате и касате или обратното :rolleyes: :lol:
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Zander Special ?

Мнение от Stivi »

0.12 ; 0.14
Който го може, си го може!
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Аз със 0.16 като закачих на един язовир в каманието от толкоа дърпане не ми се късаше и дърпам дърпам и обърнах един камък , ама от това дърпане се разтяга влакното . Мисля , че 0.14 ще е добре . Те по принцип държат по 2,5 - 3 кг. Все пак говорим за монофил , а не за плетено !
Изображение
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

От моя скромен опит , те съветвам да намалиш малко акцията на колеца. Чине ми се да си се презастраховал. Те сомовете не удрят всеки ден.
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

Доколкото схванах става дума за джиг риболов. Намали акцията на пръта и ти стига плетено 0.10.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Колегата пита за плетено,ето за това
Изображение
, взимай и нама да имаш грижи.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Айде сега уточнете какво означава това 0.10 , 0.12 , 0.14 и 0.16 плийз ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Ами доколкото виждам колегата пита колко милиметра да е плетеняка на Зандер Специал, а и на ролката на Климакс дебелината на плетенякя е дадена в мм. Така, че това 0,10: 0.12: 0.14: 0.16 са мм./тоест е дебелината на влакното/.
Всъщност ти, а и останалите го знаят, но защо беше въпросът :shock:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Stivi написа:... Така, че това 0,10: 0.12: 0.14: 0.16 са мм./тоест е дебелината на влакното/.
... но защо беше въпросът :shock:
Да де , точно това е въпросът .
Що примерно означението е дадено в мм при положение че в случаят Zander Special при 0.16 реално отговаря на около 0.30мм че и отгоре :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Ами явно момчето го интересува дебелината на плененяка. Ако се има в предвид, че досега е ловил с монофил 0.18-0.20 то логично е да му се предложи 0.10- 0.12 плетеняк, но както казва ще търси основно бели рибоци, мисля, че е нормално да използва малко по дебело, а и не се зна е какво може да му клъвне, все пак нямя да търси пъстърви или кленове :smt023
Аватар
maslar4eto
новобранец
новобранец

Мнение от maslar4eto »

колега стиви много точно си ме разбрал,правя това допитване защото СЕСТРАТА беше споменал някъде че 0.14мм зандер special отговаря на 0.24мм ако не се лъжа,а на доста места из форума има добри отзиви за влакното.Та след като сам правил кастинг еди колко си с 0.18 монофил няма ли да има негатив за кастинга с 0.14 плетено след като отговаря на реални 0.24 ?? това нещо не мога да си обясня. А що се отнася до въдицата ми 15-60gr. Mitshell universe manie когато я купувах не бях достатъчно запознат с някои неща но си я държа заради дължината която ме устрoва , в смисъл че хвърлям доста повече от колегите с по каси и по малки акции(говоря за тези с които ходя )
Аватар
maslar4eto
новобранец
новобранец

Мнение от maslar4eto »

забравих да кажа че бялата риба я ловя на един високопланински язовир основно февруари, март ,а тогава е доста навътре и на дълбоко ,ползвам и 22-25 гръмови джигове заради дълбочините щот половината излет минава докато потъне примамката :):), но на голяма дистанция с 0.18мм моновил кълването е слабо осезаемо дали щот е тънко и разтегливо влакното дали щото ми е твърда сопичката.Ето затова незнам каква дебелина да избера.В такъв случай power pro на реални показатели ли отговара.

Между другото :)

В събота 2 бели риби по 1.800гр
ROD : Мичелл universe мание 15-60gr
LINE : Лазер pro 0.18мм (монофил)
LURE : 14гр. глава с 10см. фосфорен туистер
asp-erman
новобранец
новобранец

Мнение от asp-erman »

Колега,с тая яка гегичка,ако си вземеш плетеняк 0.24 по-добре тръгвай да гониш сомове.
Аватар
maslar4eto
новобранец
новобранец

Мнение от maslar4eto »

asp-erman написа:Колега,с тая яка гегичка,ако си вземеш плетеняк 0.24 по-добре тръгвай да гониш сомове.
Двоумя се за 0.12 или 0.14 които според някои хора които по разбират от мен отговарят на реални размери 0.24 или 0.28 да речем, та ако четеш по внимателно ще разбереш за какво се двоумя,а и ти нещо ще понаучиш 8)
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

maslar4eto написа:
asp-erman написа:Колега,с тая яка гегичка,ако си вземеш плетеняк 0.24 по-добре тръгвай да гониш сомове.
Колегата хубаво ти каза какво да вземеш,и какво се превземаш с нещо от рода на 0,12 или 0,14.Каква е разликата,че едната ще издържи 2кг. повече :lol: .Ако искаш хем малки,хем големи бягаш на 0,24 която е най добрата комбинация.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”