ПЛАТИКА-kонсумация ???

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2753
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 1:59 pm

ПЛАТИКА-kонсумация ???

Мнение от Краси_поборника »

Колеги даите някоя изпитана рецепта за платика или става само за котките благодаря предварително. :roll: :roll:
slavia_1913
новобранец
новобранец
Мнения: 8
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 9:10 pm
Местоположение: Svisvtov

Мнение от slavia_1913 »

Хубаво упържена е идеална.
Само едри шарани
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2605
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

рецепта за маринована платика

Мнение от Диканаров »

Колега, виж рецептата ми във "въпрос" на Дечо. Ето и още една но не е за маринована риба:
Платиката се нарязва на парчета и се изпържва. В олиото от пържената риба запържваш две скилиди счукан чесън и след това една супена лъжица брашно. След запържването започваш да бъркаш и да добавяш полека вода. Така бъркаш и добавяш вода докато разбиеш бучките и получиш рядка каша. С тази каша заливаш изпържените парчета платика. Изстудяваш бяло вино или бира и на здраве с приатели :lol: .
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 450
Регистриран на: Пон Май 22, 2006 1:06 pm
Местоположение: Козлодуй-Пловдив

Мнение от краси12345678 »

Ако платиката е по голяма да кажем над 1кг. почистваме и люспите и я разцепваме от към гърба.Измиваме я добре и я посоляваме след това хайде на скарата.По същия начин може да се опече и на тенекия. Става разкошна.Добър апетит. :partyman:
Dimy
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1036
Регистриран на: Пон Юни 26, 2006 1:29 pm
Местоположение: Samokov

Re: ПЛАТИКА-kонсумация ???

Мнение от Dimy »

Аз правя друго , чистя платиката нарязвам я на шайби и я редя в тенджера ред риба ред морска сол и така седи 24 часа . След тва плакна солта и пак реда в тенджера и заливам с оцет така пак 24 часа . Вадя рибата и я оставям да се отцеди. Редя я в буркани като слагам кисела красатавичка , чесън , бахар , черен пипер и дафинов лис накрая заливам с кипнало олио което се е охладило. Затварям и варя 2 часа.
Fisher21
новобранец
новобранец
Мнения: 1
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 10:53 am

Re: ПЛАТИКА-kонсумация ???

Мнение от Fisher21 »

Това с платиката на скара и тенекия съм го тествал лично. Просто невероятно става! И като прибавиш една каничка с бяло вино :rolleyes:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3426
Регистриран на: Пон Май 02, 2005 9:14 pm
Местоположение: София, Русе
Обратна връзка:

Re: ПЛАТИКА-kонсумация ???

Мнение от Ivak »

И просто пържена става.
Просто се нацепва през 2-3 мм да може да се препържат костите. По-големите на скара.

За котките има гранули и всякакви други храни :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”