Дайте съвет за воблер!!!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Дайте съвет за воблер!!!

Мнение от svetlio86 »

Добър ден и от мен!!! Имам едно питане!!! Значи се очертава това лято евентуално пак да ходя към Аляска на студентска бригада и искам да ми дадете съвет за воблер , който да използвам на тролинг за сьомга , като скороста на влачене е около 1,5-2 възла и би било добре воблера да гази поне до 4-5 метра дълбочина и да е с окраска на херинга (това е естествената храна на сьомгата по тези ширини) !!!
Благодаря предварително за помоща
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Дайте съвет за воблер!!!

Мнение от Ivak »

Rapala Magnum имат такава украска и газят на такъва дълбочини за см не знам какви се ползват за твойте риби
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от skorpion »

Тука SIMBAT най-добре може да помогне

Изображение

Изображение

това са негови снимки!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Майчицееее... как завидях :oops:
Ама май ще е добре да се насочиш към YouTube :D Там има доста филмчета за рибите, които смяташ да търсиш и вероятно ще зацелиш с какво хващат...
п.п Предлагам ако не намерим воблер да си вземеш една мечка, от тия дето опитомените циганските.... те как хващат Сьомги :shock: :shock: :shock:
Успех
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

За тролинг в океана едни огромни клатушки се ползват,дето няма откъде да си ги купиш от България а и няма смисъл да ги мъкнеш.Там си има рибарски магазинчета с всичко което ти трябва и е по-евтино.Ако е за риболов в реките и потоците завси кой от петте вида сиомга е вътре за хвърляне на хайвер,но като изключим Кинга всичко останало включително и пъстървите и липана са фенове на яркооцветени блесни Blue Fox.Най добрият източник на информация къде какво и как се лови са си местните аутфитъри.Ей ти малко снимки от скурзията ни там през миналия Септември,макар и да бяхмя малко позакъсенли с риболова:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=33105
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Да бе тия неща са ми ясни понеже това ще ми е 4то ходене там и имам сьомги по 20+ кг ама ние обикновенно използваме там естествена замразена херинга и на система с диипсикс или на даунригър!!! Просто това лято искам да пробвам нещо по различно и реших , че на воблер ще е добра идея!!!
Иначе в каналче с ширина 5 м и дълбочина 1м имам хващани кингове на чисто бели клатушки по 10 - 15 кг , но по закон влезе ли един път рибата в реката веднага се връща Кинга!!! А най-якия ми риболов там беше с шефа ми за Сокай на мухарка. Докато се понауча как се замята ми отне доста време ама после си хванах доволно!!
Та по темата Симбад ако имаш някакви наблюдения за добри воблери и блесни за кингове в океански условия ми пиши ще съм ти много благодарен!!!
А на колегите от форума обещавам , че това лято ако ми дадат виза и отида ще има репортажчета всяка седмица!!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”