Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Oт тези цветове най-сигналния цвят за мен е оранжевия жълтия и червения. Затова и пътните знаци, жилетки ги маркират с такива цветове да се набиват в очите отдалече. Ако говорим за лакирване на черарета.. ако е за ламе може да слагаме каквото се сетим стига рибата да и хареса и да не ни се исмее
А кука но. 9 не е зле и от лодка от брега и аз карам с такива( ако не е някой граца) за начало на сезона е ок мин.год. пък доста колеги си ловяха от лодка на номер 10 - 11 и то добър сафрид . Естествено това не важи за всеки сезон и за всеки така е всеки сам решава
АЗ като видя такива слатки и ракиики Фърлям чепаретата 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
От лодката работя най-много с 8-ца,в краен случай сменям.
Това че и с 3-ка съм хващал,не значи че е перфектно.
Това за сафрида де.
И почти винаги работя с четните номера,ако случайно не намеря в магазина 8-ца или 10-ка,минавам на 9.
Че и чернокопа си хареса миналата година 8-цата де,вече като набъбна сериозно,мина на 6.
Марлин,не бъркай СТОП знака с водата бре.
По-нагоре показах едно изказване по фотографията под вода.
Има различия дали си от брега или от лодката.
Тук вече всеки сам си прави заключенията.
Още 2 месеца,и ша го метнем,ако не и по-рано де.
Това че и с 3-ка съм хващал,не значи че е перфектно.
Това за сафрида де.
И почти винаги работя с четните номера,ако случайно не намеря в магазина 8-ца или 10-ка,минавам на 9.
Че и чернокопа си хареса миналата година 8-цата де,вече като набъбна сериозно,мина на 6.
Марлин,не бъркай СТОП знака с водата бре.
По-нагоре показах едно изказване по фотографията под вода.
Има различия дали си от брега или от лодката.
Тук вече всеки сам си прави заключенията.
Още 2 месеца,и ша го метнем,ако не и по-рано де.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА

Последно промяна от MARLIN на Нед Фев 28, 2010 9:49 am, променено общо 2 пъти.
е някой слагаме по назад някъде показах лакове не всичките който имам но май на снимката имаше и зелен,ползвам го понякогаMARLIN написа: Син и зален цвят може да се вижда но някъде по-дълбоко може но пък такъв цвят за лак не съм виждал някъда да слагат.

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- КИРО
- Обратна връзка:
Прав си,и аз съм виждал само червен да слагат,MARLIN написа:........ Син и зален цвят може да се вижда, но някъде по-дълбоко може, но пък такъв цвят за лак не съм виждал някъда да слагат.
ама аз си сложих сега синьо-зелен,е тъй за майтап де.
И за проба,иначе без лак.
Ади последно се обаждам,
когато излизаме за сафрид,обикновенно сме на дълбочина 16-18м.
Но сафрида в по-голямото си време се движи около 10-12м,много рядко на дъното,по често на 5-9м.Това са ми наблюдения за всеки излет.
Има естественно и изключения,да е по-често на дъното.Но горното написано,е нормалното му движение във водата.
Вече си вадете сами заключенията де.
Това е за варненския залив,иначе на Болата и на юг,там се държи по друг начин,но не мога да дам насоки.
Здравейте колеги!Рядко влизам тук по простата причина ,че не врьзвам чепарета ,но следя темата.Виждам че влизате все по навьтре в нещата,което много ме радва-може пьк и аз да науча нещо.И тьй като на мен ми врьзват чепаретата,но ми предлагат достатьчно голям избор на влакна за поводи-бихте ли ми препорьчали най-доброто.
Последно промяна от green на Пет Фев 26, 2010 8:08 am, променено общо 1 път.
С лак без лак щом се хваща ОК е. Верно, че и аз съм слагал зелен лак , но син не съм. Киро със сигурност ще кажи ако работи добре... току виж и той е почнал да лакира
Много пъти съм си мислел след 10-15 години какви ли чепарета ще има
Дано сме живи и здрави да видим 

- КИРО
- Обратна връзка:
Лазерни и ултразвуковиMARLIN написа: Много пъти съм си мислел след 10-15 години какви ли чепарета ще имаДано сме живи и здрави да видим

Май е трудно да се опрдели кое е най-доброто, но аз работя с Seaguar . Има и др, но за да съм 100% трябва да съм пробвал всичките може би колегите ще кажат нещо др.green написа:Здравейте колеги!Рядко влизам тук по простата причина ,че не врьзвам чепарета ,но следя темата.Виждам че влизате все по навьтре в нещата,което много ме радва-може пьк и аз да науча нещо.И тьй като на мен ми врьзват чепаретата,но ми предлагат достатьчно голям избор на влакна за поводи-бихте ли ми препорьчали най-доброто.

Малко чипарета от последните дни.

За сега толкова ,че доста снимки станаха.
За сега толкова ,че доста снимки станаха.
Зарганолог
Майсторчета колко е най-удачната дължина на бидема за карагьозчето и чернокопчето че имам спор с един приятел
много зависи от предпочитанията на всеки,при мен са от 6 до 8см.максимумa4kana написа:Майсторчета колко е най-удачната дължина на бидема за карагьозчето и чернокопчето че имам спор с един приятел
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

mi7chelle,шапка ти свалям!много добра изработка
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Прекалявате с тези красоти, дайте малко да разведрим обстановката.
Не спестявайте критики!

Не спестявайте критики!

- КИРО
- Обратна връзка:
По-хубав картон нямаше ли бре ?
И що с 9 куки ?
И що с 9 куки ?