Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Кормораните
Модератор: bobopeli
- barutchiata ©
- Администратор
Калканчо и с какво точно те изумих бе батковото .Питам си с какво са полезни.
Ти неможа да ми дадеш смислено обяснение.Тиа приказки дето ми ги разправяш за нас хората ги запази за твойте съученици.
Чудя се таа птица е в червената книга а като отида на риба виждам десетки
а понякога и стотици
,на Овчарица
няма да коментирам.Да ми кажат за бялата чапла съм съгласен.Това пиле корморана изяжда 400 гр. риба на ден и поне още толкова убива .Виждал съм риби по 1.5-2 кг. надупчени от това пиле и в последствие умиращи.Та в България са не хиляда а стотици хиляди .Тази година съм отишъл веднъж за риба и я върнах в реката дори и да я бях взел е 3кг риба.Едно такова пиле от началото на годината е онищожило вече 40-50кг.И тъй като няма почивен ден 365 дена по 2кг . риба са 730 кг и ако са 50000 пилета в България са 36 500 тона за година.Това ,че дърветата където се групират и отмарят пилетата изсъхват заради силните им екскременти природозащитниците нищо не казват ......траят си .Това дето пренесаха мидата мисля "зебра" беше и нанесоха щети на тец-Марица2 сигурно за стотици хиляди също не е проблем.
Виновен е някой умник -природозащитник дето е забранил тоа перфектен убиец да бъде отстрелван.Точно тук се е нарушил баланса.Един перфектен убиец без враг се възпроизвежда на воля.Тя работата вече заприлича на филма "Умно село".Време е да пуснат ловците викам аз.
.По непотвърдени дани в Германия май са разрешени вече и то заради съхненето на дърветата.
Ivak е много прав един вълк който е в пъти полезен е разрешен а това пиле го пазят със забрана .За мене полезни пилета са тези дето ядът насекоми и мърша.Мишелови и подобни дето ядът вредни гризачи.Кълвача дето яде разни корояди.Това да защитават природозащитниците
Чакам само да ги разрешат

Чудя се таа птица е в червената книга а като отида на риба виждам десетки

Виновен е някой умник -природозащитник дето е забранил тоа перфектен убиец да бъде отстрелван.Точно тук се е нарушил баланса.Един перфектен убиец без враг се възпроизвежда на воля.Тя работата вече заприлича на филма "Умно село".Време е да пуснат ловците викам аз.

Ivak е много прав един вълк който е в пъти полезен е разрешен а това пиле го пазят със забрана .За мене полезни пилета са тези дето ядът насекоми и мърша.Мишелови и подобни дето ядът вредни гризачи.Кълвача дето яде разни корояди.Това да защитават природозащитниците

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
В Словения са разрешени за отстрел
Не казвам че заради кормораните няма риба, а че чрез броя им нанасят щети.
Вярно е че е само за 2-3-4 месеца, но това е достатъчно да се измести друга птица от ареала и или да бъдат унищожени стада с риба.
Друго лошо е че самата птица поврежда много риба, която после умира.
За Дунав, реката е достатъчно голяма за да се възтановява сама(има и голям водосбор), при задържане на високо ниво дърпа много риба от румънско, и рибата спокойно си мята хайвера.
За Дунав според мен не са проблем мрежите а бомбаджиите
А малките реки, ами всичките издевателства върху тях са вследствие на членството ни в ЕС и породените задължения от това
Демек мама им безволева политическа да .............

Не казвам че заради кормораните няма риба, а че чрез броя им нанасят щети.
Вярно е че е само за 2-3-4 месеца, но това е достатъчно да се измести друга птица от ареала и или да бъдат унищожени стада с риба.
Друго лошо е че самата птица поврежда много риба, която после умира.
За Дунав, реката е достатъчно голяма за да се възтановява сама(има и голям водосбор), при задържане на високо ниво дърпа много риба от румънско, и рибата спокойно си мята хайвера.
За Дунав според мен не са проблем мрежите а бомбаджиите

А малките реки, ами всичките издевателства върху тях са вследствие на членството ни в ЕС и породените задължения от това

Демек мама им безволева политическа да .............

- krokibg
- учете се от него
Полезни са защото изяждат зарибителя.Направо му разганват фамилията /ако това е полезност /.При мене има сигорно около 6-700 бр и неспират да гонят рибата.Направо е почерняло.Не само при мене е така по всички язовири го има и еб..ва м....та само на зарибитела.Който говори че лапали до 1 кг големи риби не е вярно,защото със часове ги наблюдавам.И за да небъда голословен ще ви кажа че на Овчарица Нончо се видя в чудо със тях направо опоскаха зарибитела и рибата от страх направо излизаше по бетоновата платформа от която пуска лодките.Запърви път видях такова нещо, и искам да попитам,ако корморана има права,горките риби нямат ли???Ми дайте и ние да вдигаме аларма а не само орнитолозите.Та Нончо тръгна да си търси правата но никой не обърна внимание на това.Колкото и да си говорим,ще ви кажа само че около нас /ГЪРЦИЯ,ТУРЦИЯ,МАКЕДОНИЯ,РУМЪНИЯ/ ги стрелят !00% щото всичко е пари /да сте видяли грък да дава или да губи пари,аз не / и понеже станахме по-големи католици от ПАПАТА,и си навъдихме стотици хиляди корморани който да унищожават и малкото риба която се възпроизвежда по нашите язовири.Навъдихме си и много природо защитници,на който им наливат пори от вън и правят само простотий за да могат да си отработят взетото от европеиците.
И понеже бил на изчезване,бих попитал изчезващ вид ли е корморана когато популацията му в момента у нас е огромна,поне 800 -1000000 бр а може и да е много по един милион само у нас.Искам да кажа и нещо друго,ако в чужбина имат пари и могат да си позволят да изхранват и кормораните,то ние гладните дето рибата и без това се опосква от двукраките корморани /говоря за бракониерите /трябва ли да се правим на големи любители на корморана а ??? Е и аз го мазя,това си е лично мое право и мисля че несъм само аз !!!

И понеже бил на изчезване,бих попитал изчезващ вид ли е корморана когато популацията му в момента у нас е огромна,поне 800 -1000000 бр а може и да е много по един милион само у нас.Искам да кажа и нещо друго,ако в чужбина имат пари и могат да си позволят да изхранват и кормораните,то ние гладните дето рибата и без това се опосква от двукраките корморани /говоря за бракониерите /трябва ли да се правим на големи любители на корморана а ??? Е и аз го мазя,това си е лично мое право и мисля че несъм само аз !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!