Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- вече хвърля и на тежко
Re: ПОПЧЕТА - 2010
и за тва не става неска бях на вълнолома,зад вълнолома,зеленото фарче- от 3 до 5 и 30 ч голям студ ...на скарида и мида пробвах : нищо един път не се заигра не знам каде се беше свряла днеска таз рибаиванко написа:...Просто да си начешеш кратстата става.

Не там ве колега, на големия фар по тетраподите я търси по дупките,там се нещо щеше да ти удари.stanislav_simeonov написа:и за тва не става неска бях на вълнолома,зад вълнолома,зеленото фарче- от 3 до 5 и 30 ч голям студ ...на скарида и мида пробвах : нищо един път не се заигра не знам каде се беше свряла днеска таз риба
Зарганолог
днес на балчик,за два часа-два попа.водата беше доста мътна и дупки се намираха на магия.сефтосах се поне тази година.малко още му е раничко на дядо поп май.
Според мен, основната причина да не е активно попчето все още е студената вода. Наблюденията ми от предните години са, че започва да взема при температура над 7-8 градуса на морската вода. При сравнително топли зими, когато водата не пада под тези градуси, се храни непрекъснато и най-често в дупките между тетраподите съм имал добри излети. Зимно време солената цаца също е добра алтернатива за стръв.
Така е в предните страници съм писал ,че температурата на морската вода тази година падна много,и попчето е в шокrumci написа:Според мен, основната причина да не е активно попчето все още е студената вода. Наблюденията ми от предните години са, че започва да взема при температура над 7-8 градуса на морската вода. При сравнително топли зими, когато водата не пада под тези градуси, се храни непрекъснато и най-често в дупките между тетраподите съм имал добри излети. Зимно време солената цаца също е добра алтернатива за стръв.

Зарганолог
В неделя на буната северно от двата петела от 10 до 12 часа с 11 волти и въдица,на джерка-едно попче.Съжалявам,че не пробвах по-навътре за писийка,имах достатъчно такъми за кръгова отбрана.Следващият път смятам да пробвам на тетраподите на СБА-след Тузлата.
Ако не можеш да помогнеш,не пречи.
Мишеле , ако знайш колко си прав , ей мислещ индивид си и затуй винаги щи спори риболоваMi7chell написа:30-я метър е обикновено за нашето море 8 градуса през 3/4 от годината,което ми изясни много неща и едно от това е защо дънните риби в студените месеци отиват навътре.Аз си мислех че по навътре е по-студено,но явно по малкото движение на водата в тази дълбочина не и позволява да се охлажда толкова бързо колкото на водите в по-горните слоеве.

Температурата на водата на големи дълбочини в океана е 4 градуса постоянно и това е заради слабото движение на водата. Мисля, че е логично и в нашето море да е нещо сходно, т.е. потвърждавам теорията на колегата. Вероятно в момента на дълбокото ще има някакви рибоци, а на плиткото още е студено за каквито и да е рибоци. В Балчик водата е 5.5 градуса, на Поморие е 6.1. Преди седмица-десетина дена беше около 4. Мисля, че след 15-а дена и подходящо време, ще можем вече да мислим за улов на нещичко...
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Днес по обяд се пробвах на Ной с няколко волти,стръв пилешко и рибка-капо...Един колега до мен беше "нацелил дупката" и дръпна 3 попа докато бях там... 

Вижте какво хванах днес на Балчик

ама в кадър !
това както го гледате, не знам дали си личи, ама сигурно има около 200 - грама че и отгоре !

ама в кадър !

това както го гледате, не знам дали си личи, ама сигурно има около 200 - грама че и отгоре !
Първо чета, после питам !
Балсам за очите,до седмица-две льохманите трябва да тръгнат,зада се чифтосат трябва манджа,че на пост и молитва през зимата са отслабнали.
Много е добър, колега, ама не го хванах аз. Само минавах да разуча и се Натъкнах на находката !Mi7chell написа:Добър лихнар коелга
Първо чета, после питам !
Няма смисъл Булти,още две седмици и ще дойде по-наплитко.Ах ако знаят поповете как ги очаквам, ще си стоят навътреБулти написа: ...аве ко ши стани , ако се стопли още малко и да искарам лодката и да пробвам на дълбокото за поп а

Зарганолог
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Аха,бас ?Mi7chell написа:Няма смисъл Булти,още две седмици и ще дойде по-наплитко.Ах ако знаят поповете как ги очаквам, ще си стоят навътреБулти написа: ...аве ко ши стани , ако се стопли още малко и да искарам лодката и да пробвам на дълбокото за поп а.
До тогава люляка няма как да цъфне бре.А попа докът не му усети миризмата - спинка.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА