Въдица за тролинг

Модератор: sapuna

stanistud
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Въдица за тролинг

Мнение от stanistud »

Здравейте колеги!
Решил съм да се оборудвам със втора въдица за тролинг.
При положение че първата ми е тика с акция до около 60грама, за втората съм си харесал Чери 2 на Бъркли http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2061 модел 2,70 м. 40-80 грама.
Та въпросът ми е някой ползвал ли е този модел за тролинг.
Приемам предложения и за други модели с цена до 100 лева.
toyo1

Re: Въдица за тролинг

Мнение от toyo1 »

Колега няма да збъркаш но си вземи с по голямата акция.Аз още ги НАКАЗВАМ с предишния модел и трябва да ти кажа че НИКОГА не съм имал проблеми без значение какво съм закачил (а не рядко и МРЕЖИ)
nokia66
новобранец
новобранец

Мнение от nokia66 »

Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Колеги, що точно спинингови пръчки за тролинг да се ползват? Има си за тролинг много по-добри решения, има скъпи, има по-евтини варианти. Аз например си взех 2 доста евтини пръчки на Колмик. Не съм хващал с тях сериозна риба до момента, но то е щото скоро ги взех :oops: На 2 пъти обаче извадих много хубави големи клони от дъното :shock: :shock: :lol: :lol: А с въпросните пръчки ги извадих клоните като с лебедка :wink: ей за тия пръчки става реч:
http://www.colmic.bg/?page=rods&cat=6 - Изображение
За модела TRIDENT говоря, има дължини 2,10; 2,40; 2,70. За мен 2,10 си е оптимална дължина за лодката. Изключително им са удобни ръкохватките за поставяне в стойка!
Ако държиш да е карбон, варианти много наистина. Аз просто предложих по-евтин вариант на добро качество.
veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от veso1968 »

Виж това колега, http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7372 много чувсвителна, и същевременно доста мощна пръчка :D
stanistud
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stanistud »

toyo1 написа:Колега няма да збъркаш но си вземи с по голямата акция.Аз още ги НАКАЗВАМ с предишния модел и трябва да ти кажа че НИКОГА не съм имал проблеми без значение какво съм закачил (а не рядко и МРЕЖИ)
Ами колега аз съм избрал най голямата акция 40-80
nokia66 написа:пробвай тази http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=969
Колега тази акция 5-100 посмъртно не я вярвам и не знам къде е точно истината. :roll:
pachosz написа:Колеги, що точно спинингови пръчки за тролинг да се ползват? Има си за тролинг много по-добри решения, има скъпи, има по-евтини варианти. Аз например си взех 2 доста евтини пръчки на Колмик.
http://www.colmic.bg/?page=rods&cat=6 - Изображение
Ако държиш да е карбон, варианти много наистина. Аз просто предложих по-евтин вариант на добро качество.
Колега ,използването на спинингови пръчки за тролинг се налага от използването на подобни примамки.Сопата,която си цитирал си е дънарка от всякаде :wink: Според мене карбоновите пръчки са по-чувствителни в предаването на вибрациите на воблера.
Marco Polo написа:Не смея да ти дам директно решение.
Не знам защо трябва пръчката да е толкова здрава. :roll:
Е, ако целенасочено се търси "товарния влак" - да, ама...?
При избиране на пръчка със съответната акция вземам в предвид основно какви воблери ще влача .Освен това смятам да използвам в определени моменти крило за потапяне воблера на по-голяма дълбочина,което допълнително сгъва пръта.Пък и какъвто съм си късметлия може и товарния да закача за мустака :D :D :D Дай боже!
veso1968 написа:Виж това колега, http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7372 много чувсвителна, и същевременно доста мощна пръчка :D
Колега това наистина ще да е здрава сопа при дължина 2,40 и тегло 430 грама.И това 8-16 lb във грамове колко е :roll:
Благодаря на всички колеги,изразили мнение по моят въпрос.Ориентиръл съм се към Черито,защото колега от другият форум доста подробно и точно му е направил презентация и за съотношение цена/качество е добра :D Но там ставаше въпрос за пръчка с друга акция и за спининг,така че още се чудя и събирам мнения :roll:
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега преди време и за сонар се интересуваше и колебаеше (тролинга ми е основния риболов) спинингова с по толяма акция и по стегнат строи (за да разбереш във всеки един момент РАБОТИ ЛИ ТИ ВОБЛЕРА ) :wink:
stanistud
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stanistud »

toyo1 написа:Колега преди време и за сонар се интересуваше и колебаеше (тролинга ми е основния риболов) спинингова с по толяма акция и по стегнат строи (за да разбереш във всеки един момент РАБОТИ ЛИ ТИ ВОБЛЕРА ) :wink:
Ми така правя аз колега като купувам нещо,което не ми е познато добре първо питам-така ми излиза по-евтино :wink: Та на въпроса,тази пръчка с тази акция 40-80 става ли или не
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

преди известно време аз си подмених една стара пръчка за лек тролинг/нещо както при теб колега/ и след доста колебания взех на daiwa тролинг пръчка без водачи акция 20-50лб. ами оказа се добра - чиствителна /ползвам и крило за потапяне/ и в същото време достатачно добра за риби в границите до 30-50лб/до около 20кг - по голяма не съм закачвал засега с нея/препоръчвам ти е - цената и е около 100лв
stanistud
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stanistud »

хохо можеш ли да ми дадеш линк към такава пръчка на Daiwa ,не съм виждал такава пръчка без водачи :roll:
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

stanistud написа:.........линк към такава пръчка на Daiwa ,не съм виждал такава пръчка без водачи :roll:
daiwa е правят специално за тролинг и добре са се справили

http://www.daiwa.com/Rod/interline.aspx

иди на interline troling
тя е комбинация от карбон долната част и фибростакло горната 1/3 и добре работи за тролинг
toyo1

Мнение от toyo1 »

stanistud написа:
toyo1 написа:Колега преди време и за сонар се интересуваше и колебаеше (тролинга ми е основния риболов) спинингова с по толяма акция и по стегнат строи (за да разбереш във всеки един момент РАБОТИ ЛИ ТИ ВОБЛЕРА ) :wink:
Ми така правя аз колега като купувам нещо,което не ми е познато добре първо питам-така ми излиза по-евтино :wink: Та на въпроса,тази пръчка с тази акция 40-80 става ли или не
Даже е голяма (аз нямам над 60 акция) а въдицата без водачи (вече има една спукана на Дунава + трофеен испуснат ) влакното минава вътре през самата въдица ИДЕИНО НО ........
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

toyo1 написа:.......... а въдицата без водачи (вече има една спукана на Дунава + трофеен испуснат ).....
ами върни им е - върви с 5 год международна гаранция :shock:/а от тази година гледам че ги продават вече с доживотна гаранция/:D предполагам че ще се зарадват ако видят счупена такава - в книжката си към нея пишат че е практически нечуплива :shock: :shock:
моита е само на 2 год и засега нямам проблеми с нея
Последно промяна от xoxo на Пон Мар 08, 2010 1:06 am, променено общо 1 път.
toyo1

Мнение от toyo1 »

xoxo написа:
toyo1 написа:.......... а въдицата без водачи (вече има една спукана на Дунава + трофеен испуснат ).....
ами върни им е - върви с 5 год международна гаранция :D
моита е само на 2 год и засега нямам проблеми с нея
Не я признаха :?: НЕ БИЛО ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ (маи).На мои приятел му направиха подарък с тази въдица и на втория излет ЗАМИНА
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

ха -ха а то при рибилов ли беше?? :D :D на мен деиствително ми се вижда практически нечуплива - влакното е вътре и натоварва цялата дължина равномерно а не в определни точки като тези с водачи
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”