Котва - парашут

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Котва - парашут

Мнение от lubo9 »

Тъй като не намерих подобна тема, реших да отворя нова. Може ли някой да даде съвет как да си направя въпросния парашут. Каква дължина да има в зависимост от големината на лодката /3м надуваема/. От какъв плат да е и други такива подрбности.
Мисълта убива действието!
toyo1

Re: Котва - парашут

Мнение от toyo1 »

Колега ако си намериш плат от истински парашут е наи добре,друг вариант е венил , лодката ми тежеше кам 400кг ,6м на 1,90м и с парашут купен с радиус 1,80 ми върши работа за вътрешните водоеми (на Дунава ще е по сложно)
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Емо да не ги ший :D .Марко прати му оная тема за направата на парашут от другия форум.Найстина е много полезна.Хем и други ще видят.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

По-лесния варянт е да си купиш, на прилични цени има в една железария на площад Възраждане до магазина на Орозов, точно на ъгъла дето завива трамвая, струва около 25-30лв, като съвет от мен е, като те попитат за размера на лодката и гледат по един каталог и ти препоръчват, вземи си един размер по-голям.
Ако всепак решиш да си правиш зависи и от тежеста на лодката, имах 3.30 надуваема и парашут-кожен от военна лодка с размери: около70см преден отвор, 20см заден и около 70-80см дължина, вършеше идеална работа, ако за слаб или идея по-силен вятър, задуха ли малко повече обаче, ми малееше, затова бих препоръчал размер 1м диаметър за преден отвор - поне, може и 1.20м, същата дължина и заден отвор не повече от 20-25 см.

Успех!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

toshko написа:По-лесния варянт е да си купиш, на прилични цени има в една железария на площад Възраждане до магазина на Орозов, точно на ъгъла дето завива трамвая, струва около 25-30лв, като съвет от мен е, като те попитат за размера на лодката и гледат по един каталог и ти препоръчват, вземи си един размер по-голям.

Успех!
Мерси. магазинът го знам. Още утре отивам да си поръчам. И цаната е добра.
veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от veso1968 »

lubo9 написа:
toshko написа:По-лесния варянт е да си купиш, на прилични цени има в една железария на площад Възраждане до магазина на Орозов, точно на ъгъла дето завива трамвая, струва около 25-30лв, като съвет от мен е, като те попитат за размера на лодката и гледат по един каталог и ти препоръчват, вземи си един размер по-голям.

Успех!
Мерси. магазинът го знам. Още утре отивам да си поръчам. И цаната е добра.
Колега пиши какво си направил, че и аз трябва да си правя :D Поздрави
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

veso1968 написа: Колега пиши какво си направил, че и аз трябва да си правя :D Поздрави
Нищо за сега, щото отскокнахме до една кричма и се поувлякохме :drinkers: . Като отида ще пиша.
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Проверих в магазина. Наистина има. За надуваема лодка 330 цената е 45 лева. Прилича на това http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... cts_id=778 но може и да е друго.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”