Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониерите в Бургаска област
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
Бракониерите в Бургаска област
След срещата в петък на Бургаските колеги, единодушно решихме да помогнем
на ИАРА Бургас като снимаме и качваме снимките в определена тема - е те тука.
Освен снимките на всяко констатирано от нас нарушение и задължителното обаждане на тел. 112 защото се записват всички обаждания, решихме и друго нещо. Всеки месец с разпечатка на темата и броя обаждания на тел.112 да търсим сметка за свършената работа по нашите сигнали от директора на ИАРА Бургас.
Заедно с нас в битката с бракониерите се включват и местните орнитолози, представител на които имаше на срещата (извинявам се на колегата за това, че не запомних името му). Момчетата също са взели присърце проблема с "недобросъвестните рибари" както се изразиха, за мен са си БАШ БРАКОНИЕРИ и ще правят редовни срещи и акции с ИАРА. Наскоро са конфискували мрежи и лодки доколкото разбрах при акция на "Пода" където е забранен всякакъв риболов дори и в морето до определената граница.
Краси ще нахвърли основните неща които коментирахме и ще ги изпрати на Павката, за да може колегите при срещата на "високо" ниво в София да представят и нашите конкретни болежки.
Та така колеги нека всеки който види, снима и подаде сигнал за бракониерство из нашия регион да пише в тази тема - нека се опитаме доколкото е възможно да помогнем.

Освен снимките на всяко констатирано от нас нарушение и задължителното обаждане на тел. 112 защото се записват всички обаждания, решихме и друго нещо. Всеки месец с разпечатка на темата и броя обаждания на тел.112 да търсим сметка за свършената работа по нашите сигнали от директора на ИАРА Бургас.
Заедно с нас в битката с бракониерите се включват и местните орнитолози, представител на които имаше на срещата (извинявам се на колегата за това, че не запомних името му). Момчетата също са взели присърце проблема с "недобросъвестните рибари" както се изразиха, за мен са си БАШ БРАКОНИЕРИ и ще правят редовни срещи и акции с ИАРА. Наскоро са конфискували мрежи и лодки доколкото разбрах при акция на "Пода" където е забранен всякакъв риболов дори и в морето до определената граница.
Краси ще нахвърли основните неща които коментирахме и ще ги изпрати на Павката, за да може колегите при срещата на "високо" ниво в София да представят и нашите конкретни болежки.
Та така колеги нека всеки който види, снима и подаде сигнал за бракониерство из нашия регион да пише в тази тема - нека се опитаме доколкото е възможно да помогнем.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Бракониерите в Бургаска област
Дано се получи нещо, с общи усилия! 

- glarusa
- кандидат преподавател

На този индивид попаднахме с колегата Василев ...Мястото беше на приливниците на Мандрата!Най-безцеремонно си прибираше мрежите от водата!Впоследствие разбрах,че живее в с.Твърдица! отпред на капака даже се вижда и една Уфимка,с която беше във водата!Живко,извинявай че качвам снимката без тове позволение!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
- glarusa
- кандидат преподавател

А тези снимки са от миналата седмица на разлятото по пътя за Димчево!За тях сигнализирах на 112,но не изчаках да видя дали е имало резултат!Колата ,с която бяха беше Опел Астра с номер А 4303 ВН...На първата снимка не си личи много но бяха двама човека,с една Уфимка и пускаха мрежите,беше около 16:00 часа на 3 март!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
РЕСПЕКТ, момчета! Както винаги, показвате отговорно отношение и активна гражданска позиция! Радвам ви се искрено (макар и доста отдалече
) и се надявам тази тема да стане една от най-активната в нашия форум! Това е начина!

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Батко Емо
- разбира нещата
Браво момчета!Продължавайте все така!Ние по Пернишко няма къде да снимаме,сичко е платена любов 

- YordanDanev
- сериозен играч
Ако аз попадна на такива мрежарчета, ще им нарежа и четерите гуми на колата такаче да стават само за поене на мисирките на село. Един път вадих една мрежа със колата, че беше много тежка за на ръка.

Подкрепям напълно това, което сте решили на срещата. Аз и сега сигнализирам при всеки случай, изключвам тези когато видя парашутисти, тогава няма смисъл, всеки трети е такъв не са необходими сигнали до ИАРА за да го установят. Надлежно и прилежно ще пиша тук всичко по въпроса. Сигурен съм, че може да променим заедно нещата, няма кой просто.
- Живко Василев
- разбира нещата
Надявам се следващата седмица да имам материал.

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
-
- новобранец
Бургаските колеги отново са поне едни гърди пред нас останалите. Браво.
Аз също обещавам свидетелски показания.
Аз също обещавам свидетелски показания.
Ето и дна добра новина!
Може би нямам право да я съобща аз, но не знам дали някой от присъствалите на събитието би споделил...(аз лично не съм бил там).
Миналата седмица приятели от Каблешково са били за риба на Яз. Бата и са забелязали няколко мрежи във водата ( от единия бряг до другия). Звъннали са на Иара (до колкото разбрах на Яни Янев), които ''пращат'' или по-точно предават за нарушението на подчинени от Поморие ( някой си Съби...). Те без да проверят има ли нещо му съобщават че мрежи язовира няма
Може би някои хора знаят, че точно този Съби и още един горски от Каблешково закрилят местните бракониери, да не казвам че ТЕ са бракониери... Та те лъжат шефа си, че са проверили и мрежи няма!
(може би са техни?!)
След няколко часа друг приятел се обажда пак, само че на друг инспектор от Иара и вече тръгват на проверка! Отиват на язовира и с личната лодка на рибар влизат в язовира и вадят мрежите, след което ги нарязват! Не знам колко са били и колко дълги...
Следва местене на Порой и от там пак пускат лодката и вадят още мрежи...Проверили са и къщата на стената и доколкото разбрах са конфискували рибата, тъй като мрежарите нямали документ за произхода и.
Явно понякога смяната на ръководството в една агенция води до някакъв резултат!Или може би още нямат разбирателство с старите кадри
и затова стават издънки?!
Казвам Браво на рибарите и Иара за акцията! Дано не е последната!
п.с. ако някой от присъствалите лично желае, нека сподели точно какво е станало! Поздрави!
Може би нямам право да я съобща аз, но не знам дали някой от присъствалите на събитието би споделил...(аз лично не съм бил там).
Миналата седмица приятели от Каблешково са били за риба на Яз. Бата и са забелязали няколко мрежи във водата ( от единия бряг до другия). Звъннали са на Иара (до колкото разбрах на Яни Янев), които ''пращат'' или по-точно предават за нарушението на подчинени от Поморие ( някой си Съби...). Те без да проверят има ли нещо му съобщават че мрежи язовира няма

След няколко часа друг приятел се обажда пак, само че на друг инспектор от Иара и вече тръгват на проверка! Отиват на язовира и с личната лодка на рибар влизат в язовира и вадят мрежите, след което ги нарязват! Не знам колко са били и колко дълги...

Следва местене на Порой и от там пак пускат лодката и вадят още мрежи...Проверили са и къщата на стената и доколкото разбрах са конфискували рибата, тъй като мрежарите нямали документ за произхода и.
Явно понякога смяната на ръководството в една агенция води до някакъв резултат!Или може би още нямат разбирателство с старите кадри

Казвам Браво на рибарите и Иара за акцията! Дано не е последната!
п.с. ако някой от присъствалите лично желае, нека сподели точно какво е станало! Поздрави!
- gogobogo
- кандидат преподавател
Много добре си го оформил.Разчитай напълно на моя подпис и моята подкрепа

КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Всичко написано е добре.На първо четене само един въпрос: по т.2.2- за яз.Ясна Поляна и яз.Ново Паничарево ясно, а за яз.Камчия какво ви е становището?
- Local
- учете се от него
Утре вечер ще постна още по-разширен вариант на писмото, вече за финални доизпипвания...
Айде колеги качвайте снимки и клипчета... да има нагледен материал.
Айде колеги качвайте снимки и клипчета... да има нагледен материал.
Клавиатура риба не лови!!!
- glarusa
- кандидат преподавател
Краси...и другия Краси
Съгласен съм с писмото и бих желал да го разпиша!Само не разбрах,след като го разпечатам и го разпиша...накъде да го пратя!Не е ли по-добре да се оставят няколко екземпляра от него,в няколко магазина и всички,които имат намерение да го разпишат да минат да го разпишат лично на място!Иначе другия вариянт е да ги раписваме и да ги пращаме пак на създателя си!Иначе снимков материал ще намеря,то само докато се разходи малко човек из водоемите и ще събере поне 1 ГБ мат'риал!