Къде се намирам:
Относно Сайта
Съобщения
naRiba.com

Форум

До колегите от Бургас,Айтос,Средец и областа
Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Re: До колегите от Бургас,Айтос,Средец и областа
Чудя се ако се свържем с Господари на ефира да направят едно репортажче дали работа няма да се раздуха и най накрая да се вземат мерки срещу бракониерите

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Точно за това не искам от вас дълъг списък с щения а едно , две точно обосновани искания при възможност подкрепени с някакви материали . Става дума от рода на снимките за които Краси спомена в другата тема .КИРО написа:...Пак петиции и дълги списъци с искания да почнат се правят-ИАРА ще им дойде на баир,ще ни отсвирят.
Илийка , точно заради това не звъни на месното подразделение на агенцията а директно на централата в София или на 112 . Все пак малце по-различен е ефекта когато едно нещо бъде документирано и наредено от друга инстанция . Най-малкото по-трудно се покрива и забатачваsnegk написа:...Аз им звъня, обещават и нищо...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Брао колеги,подкрепям ви напълно.И тъй като не живеем в нормална дъжава,обеден съм,че подаването на прегледни жалби и искания пред съответните институции няма да имат ефект какъвто би имало повсеместното вдигане на голяма шумотевица.Но все пак са задължителни като основа на която да се стъпи при вдигането на гюрултията.Това са неща които трябва да се обсъждат и доразвиват на срещата.Дано се стигне до някакъв реален резултат.
- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Така в сайта на ИАРА новина от днес
Предложения за изменение на ЗРА.
Със Заповед No РД-09-12/08.01.2010г. на министъра на земеделието и храните е сформирана работна група за изработване на Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за рибарството и аквакултурите (ЗИД на ЗРА).
Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури очаква от всички заинтересовани лица предложения за ЗИД на ЗРА в срок до 31.03.2010 г.
Предложения за изменение на ЗРА.
Със Заповед No РД-09-12/08.01.2010г. на министъра на земеделието и храните е сформирана работна група за изработване на Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за рибарството и аквакултурите (ЗИД на ЗРА).
Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури очаква от всички заинтересовани лица предложения за ЗИД на ЗРА в срок до 31.03.2010 г.
- КИРО
- Обратна връзка:
Много колеги са поствали тук снимки на парашутизъм,търмъчене и други.
Но когато аз гледам снимката,ами аз виждам един човек с въдица.
Искам да кажа,нашите снимки на дали ще издържат едно разследване.
Видеото може би,ама пак не съм сигурен.
Тънък момент е мамка му.
А относно ИАРА - Варна,разбрах че са почнали да обират мрежите които са на по-малко от 1км от бреговите съоръжения,
и реагират на всяко обаждане.
Всичко това го пиша,не действайте от моментни амбиции,а помислете какво да се иска от ИАРА.
И още - как да им помагаме,ама и те да са сигурни че имат насреща стабилни помощници в лицето на риболовните форуми.
Образно казано - подава се сигнал от някой от нас,накрая ще има разследване,да си застанем зад приказката,и да отидем в съда да си дадем показанията.
Защото много от нас,подават сигнала,ама като дойде до съда - си бият дузпата.
Готов ли е всеки от нас за този момент,ИАРА ще действа. Поне така си мисля.
Но когато аз гледам снимката,ами аз виждам един човек с въдица.
Искам да кажа,нашите снимки на дали ще издържат едно разследване.
Видеото може би,ама пак не съм сигурен.
Тънък момент е мамка му.
А относно ИАРА - Варна,разбрах че са почнали да обират мрежите които са на по-малко от 1км от бреговите съоръжения,
и реагират на всяко обаждане.
Всичко това го пиша,не действайте от моментни амбиции,а помислете какво да се иска от ИАРА.
И още - как да им помагаме,ама и те да са сигурни че имат насреща стабилни помощници в лицето на риболовните форуми.
Образно казано - подава се сигнал от някой от нас,накрая ще има разследване,да си застанем зад приказката,и да отидем в съда да си дадем показанията.
Защото много от нас,подават сигнала,ама като дойде до съда - си бият дузпата.
Готов ли е всеки от нас за този момент,ИАРА ще действа. Поне така си мисля.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
За морето няма какво да говорим, тука всички са бракониери.В момента не са излязли и разпределени квотите за калкан, но морето е опасано от мрежи.Наистина, катера обикаля, но хваща само тези които........Относно билет за морето.Трябва да си има, но не отделен, един билет както за сладководния, така и за морския.
Моите искания са:
1.Уволнение на всички стари кадри.
2.Криминализиране на бракониерството.
3.Изменение закона за забранените водоеми.
4.Забрана за стопански риболов,пример:Даден водоем за стопански риболов, унищожава се и го зарязват, без зарибяване, това за жълти стотинки.
5.Масово зарибяване.
6.Разглеждане и промяна за бракониерските методи.
7. Промяна за нощния риболов.
Някой от точките са за цяла България.

Моите искания са:
1.Уволнение на всички стари кадри.
2.Криминализиране на бракониерството.
3.Изменение закона за забранените водоеми.
4.Забрана за стопански риболов,пример:Даден водоем за стопански риболов, унищожава се и го зарязват, без зарибяване, това за жълти стотинки.
5.Масово зарибяване.
6.Разглеждане и промяна за бракониерските методи.
7. Промяна за нощния риболов.
Някой от точките са за цяла България.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- MANYAKA
- кандидат преподавател
Съгласен съм,билета трябва да е един и за двата вида риболов.
- Local
- учете се от него
Здравейте, колеги.
Разпечатал съм:
1. Проектната заповед за забрана за извършване на риболов през 2010 г.
2. Нормативната уредба за любителски риболов
3. Предложение за изменение на ЗРА.
Подчертал съм евентуално неща, които да обсъдим , както и двусмислици в законите. Разбира се Вие ще ги прегледате на срещата в петък и всеки сам ще си каже мнението, идеите и забележките. На всеки идеята ще бъде записана и обсъдена, нека си напишем предложенията в един издържан вид.
Предлагам на срещата да обсъдим и една бъдеща среща с ИАРА-Бургас, за да може да си кажем и на тях болката, но затова ще проуча допълнително нещата как стои етикета за организирането на подобен род среща.
От мен засега толкова...
Разпечатал съм:
1. Проектната заповед за забрана за извършване на риболов през 2010 г.
2. Нормативната уредба за любителски риболов
3. Предложение за изменение на ЗРА.
Подчертал съм евентуално неща, които да обсъдим , както и двусмислици в законите. Разбира се Вие ще ги прегледате на срещата в петък и всеки сам ще си каже мнението, идеите и забележките. На всеки идеята ще бъде записана и обсъдена, нека си напишем предложенията в един издържан вид.
Предлагам на срещата да обсъдим и една бъдеща среща с ИАРА-Бургас, за да може да си кажем и на тях болката, но затова ще проуча допълнително нещата как стои етикета за организирането на подобен род среща.
От мен засега толкова...

Клавиатура риба не лови!!!
-
- новобранец
Приятели,
с юруш няма да стане. Трябва да се подходи системно. По мое мнение, на първо място проблемът са бракониерите и намаляващите запаси от риба. За това трябва да се излези с конкретно предложение или план. То трябва да бъде внесено в ИАРА и полицията официално с входящ номер и от името на организация (инициативен комитет или нещо подобно). След това да се потърси среща конкретно по внесения документ, а не какво да е. За да има срещата ефект, на нея трябва да отидат избрани представители на организацията (инициативен комитет или нещо подобно). Ако искате, може да го внесете официално и в Министерство на земеделието и НС и по този начин да заявите, че искате да участвате в обществени обсъждания на новия закон. Иначе по приятелска линия да се организират срещи няма смисъл. Ефектът ще бъде все един и същ - в кофата.
Много ми се иска този път нещата да тръгнат и за това си позволявам да давам акъл.
с юруш няма да стане. Трябва да се подходи системно. По мое мнение, на първо място проблемът са бракониерите и намаляващите запаси от риба. За това трябва да се излези с конкретно предложение или план. То трябва да бъде внесено в ИАРА и полицията официално с входящ номер и от името на организация (инициативен комитет или нещо подобно). След това да се потърси среща конкретно по внесения документ, а не какво да е. За да има срещата ефект, на нея трябва да отидат избрани представители на организацията (инициативен комитет или нещо подобно). Ако искате, може да го внесете официално и в Министерство на земеделието и НС и по този начин да заявите, че искате да участвате в обществени обсъждания на новия закон. Иначе по приятелска линия да се организират срещи няма смисъл. Ефектът ще бъде все един и същ - в кофата.
Много ми се иска този път нещата да тръгнат и за това си позволявам да давам акъл.
- Local
- учете се от него
И повече акъл да дадеш, няма да е излишен, всяко мнение е от значение, още повече щом си запознат с материята колега.Тошко Африкански написа:Приятели,

- Поморийския
- ще става разбирач
малко уточнение за пицарията срещу косара да се сетим кьде е по точно за срещата пиша по подробно адреса
- Local
- учете се от него
Пицарията се намира до блок "Краставицата" , срещу м-н "Майсторски риболов" на ъгъла на улицата.dhp_pm написа:малко уточнение за пицарията срещу косара да се сетим кьде е по точно за срещата пиша по подробно адреса
- Живко Василев
- разбира нещата
Така, сега говорих с Local и ми каза че имаме запазена маса на Мърфи-то. Часа е същия от 19,00 за тези които не знаят заведениета ще предложа да доидат пред магазин ,,Рибар,, ще съм там от 18,45 и като се съберем тръгваме дружно към заведението.

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- Павел Иванов
Гледайте да го дооформите до средата на другата седмица най-късно . Гледам разбрали сте какво се иска
Информативно - след вчерашна една среща има картбланш "свише" бракониерството да бъде криминализирано !!! Сега само се чака педесетте лигитимни клуба членуващи във федерацията да подкрепят идеята и .....

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
Дано да го подкрепят.Павел Иванов написа:Гледайте да го дооформите до средата на другата седмица най-късно . Гледам разбрали сте какво се искаИнформативно - след вчерашна една среща има картбланш "свише" бракониерството да бъде криминализирано !!! Сега само се чака педесетте лигитимни клуба членуващи във федерацията да подкрепят идеята и .....

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.