Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Искър ?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
Какво кълве на яз.Искър ?

Параметри на язовира:
* общ обем: 673 млн. м3
* полезен обем: 580 млн. м3
* площ на водосборната област: 1046 км2
* обща залята площ: 30 км2
* дължина на язовира: 25 км
* средна надморска височина: 850 м
* дължина на язовирната стена: 204 м
* височина на язовирната стена: 76 м
* вид на стената: бетонно–гравитачна
В язовирът има добре развити популации от бабушка,платика ,шаран,бял амур,речен кефал,костур,бяла риба ,сом.
Нека тук съберем инфото за кълването, методите и тънкостите на този язовир

Re: Какво кълве на яз.Искър ?

Последно промяна от lusienn на Съб Окт 23, 2010 9:56 pm, променено общо 1 път.

Риболовци.
През пролета до забраната за риболов,на яз.Искър се лови предимно около устието на р.Искър вливаща се в язовира.
"Устието","Багера","Римският мост" и "Филмовата къща" са горещите зони .Най честите представители на рибната фауна са каракудата,платиката ,уклеят,бабушката и костурът.Методите на риболов са на плувка(мач,боло,директен и щека),фидер и на тежко.Основно и целенасочено се търси платика.Излизат и до двукилограмови екземпляри.
"Устието","Багера","Римският мост" и "Филмовата къща" са горещите зони .Най честите представители на рибната фауна са каракудата,платиката ,уклеят,бабушката и костурът.Методите на риболов са на плувка(мач,боло,директен и щека),фидер и на тежко.Основно и целенасочено се търси платика.Излизат и до двукилограмови екземпляри.
- chacho
- вече хвърля и на тежко
2006г преди забраната 25 платики м/у 800 и 1500 гр на Филмовата къща иначе след забраната устието много костур,уклей някой по едри хишни бели риби,платика основно за жалост сега не е много едра но за спорт е перфектна!
Re: Инфо за язИскър
Някой ако е ходил да сподели,снимки плийс 

Риболовци.
Вчера направих два тегела (темп на водата 2,5градуса нямаше групиране на риба ) за един час ВЛАЧЕНЕ нищо но и за това време е нормално .Качвам снимки в галерията ако може някои да ги премести в темата.lusienn написа:Някой ако е ходил да сподели,снимки плийс

Риболовци.
От нова година до сега за не повече от 15 излета аз имам 4 бяли от кило и полвина до два и нещо (вече и кантар приготвих
) и мои приятел се разписа с три бр. едната от които ОТНОВО плува за до порасне.Всичките риби са хванати с помощта на даунригер на дълбочина от 12 до 16метра .Вчера направих две дължини (при всеки удар НАНАСЯМ като ТОЧКА на GPS (а) на сонара
и ги ПОСЕЩАВАМ на всяко влизане .Този път нямаше групирани риби и ми направи впечатление че на 38метра бяха повечето риби (но не си правих експерименти да свалям на такава дълбочина воблерите).Утре мисля да се качвам пак ДАНО ИМА ПОВОД да пиша.

Аз в събота ходих на Шипоческия залив. Водата беше мътна и студена. Нямах дори и кълване, както и всички колеги, които бяха около мен.
За щастие времето беше страхотно та хванах поне слънце вместо риба
За щастие времето беше страхотно та хванах поне слънце вместо риба

Колеги де е този римски мост ,че не го знам
иначе добро място са бункера и калния нос за след забраната

иначе добро място са бункера и калния нос за след забраната
От опит знам, че в Шипоченския залив рибата влиза малко по-късно отколкото в този откъм втичалото на р.Искър.
В събота бях на Римския мост и нямах пипане, при положение че пробвах различна стръв. Доколкото успях да видя и чрез бинокъла и колегите около мен събираха май само витамин D. Водата също беше още много мътна и студена, а пък вятъра постоянно сменяше посоката си.
Щом колегата казва, че рибата е групирана около 38-ия метър, предполагам (и ако повишението на температурата се запази) едва в края на месеца 30-31, ще може да се лови на устието и около Филмовата къща. Освен това за това време на годината нивото на язовира е ниско.
В събота бях на Римския мост и нямах пипане, при положение че пробвах различна стръв. Доколкото успях да видя и чрез бинокъла и колегите около мен събираха май само витамин D. Водата също беше още много мътна и студена, а пък вятъра постоянно сменяше посоката си.
Щом колегата казва, че рибата е групирана около 38-ия метър, предполагам (и ако повишението на температурата се запази) едва в края на месеца 30-31, ще може да се лови на устието и около Филмовата къща. Освен това за това време на годината нивото на язовира е ниско.
Инфо от устието много вода не кълве още тука

Риболовци.
А за бункера и коч дере някакжо раздвижване дали има ???
Преди четри дена направих една обиколка с лодката ,в залива на филмовата къща почти не писна сонара ??? пред шипоченския имаше групирана риба и в първия залив като излезнеш от шипоченския и ти се пада от дясно .Температурата на водата беше 6.5градуса.Утре ще хода и в неделя ще има повече инфо.Dimy написа:А за бункера и коч дере някакжо раздвижване дали има ???