Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Blues meeting
Модератор: dantho.mihov
-
- сериозен играч
Blues meeting
Вчера ходих на Blues meeting концерта в София Лайв Клуб в подлеза на НДК. Направо се размазах от яката музика която забиха там. Участваха Камен Кацата, Диви Цветя от Унгария, Васко Кръпката и Ерик Сардинас. Първо започна Камен Кацата с парчета от 30те-40те.

и неговия партнер

След тях излезнаха момчетата от Унгария "Диви Цветя", също много добре свириха.

След тях излезна и "Няма Бира"

Китариста Слънце

Куфарчето с хармониките на Васко, а може и вътре да е скрил бирата.

Клуба беше доста пълен.

Не липсваха и такива гледки...... таз девойка просто нямаше как да не я забележа и веднага реших да и забия един .....кадър.....всъшност няколко..... абе направо цяла фотот сесия.

Искарен Пецов седеше до мен и като видя, че я щракам (снимам) си извади телефона и той да я снима, ама девойката взе, че си тръгна.
След кратка пауза излезна и Ерик Сардинас с неговата банада.

Накрая всичките направиха Джем сешън.

Кой квот намереше на това свиреше

Като няма бира и на чаша става

И на края тази реликва от на сардинас палеца

Се озова на малкия ми пръст на лявата ръка

Дано с тези сники и Вие да сте усетили поне малко магията на БЛУСА.

и неговия партнер

След тях излезнаха момчетата от Унгария "Диви Цветя", също много добре свириха.

След тях излезна и "Няма Бира"

Китариста Слънце

Куфарчето с хармониките на Васко, а може и вътре да е скрил бирата.

Клуба беше доста пълен.

Не липсваха и такива гледки...... таз девойка просто нямаше как да не я забележа и веднага реших да и забия един .....кадър.....всъшност няколко..... абе направо цяла фотот сесия.

Искарен Пецов седеше до мен и като видя, че я щракам (снимам) си извади телефона и той да я снима, ама девойката взе, че си тръгна.
След кратка пауза излезна и Ерик Сардинас с неговата банада.

Накрая всичките направиха Джем сешън.

Кой квот намереше на това свиреше

Като няма бира и на чаша става

И на края тази реликва от на сардинас палеца

Се озова на малкия ми пръст на лявата ръка

Дано с тези сники и Вие да сте усетили поне малко магията на БЛУСА.
Последно промяна от LynyrdSkynyrd на Вто Мар 02, 2010 10:30 pm, променено общо 1 път.

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
Re: Blues meeting
Разбирам те,колега,още си падаш по шумната среда,но...магията на блуса,а и не само на него ,се усеща не във гюрюлтията на произволните /импровизизациите на подпийналите,чат-пат и дрогирани,въобразили си за момента,че са велики музиканти/концертни свирни и врякане,а най-вече в студийните записи,където като ги слушаш,или си сам в момента и няма прашки и въображаеми апетитни голи задни части,или в натура си на калъп и се възнасяш във възторжено единение с чистата музика и с мръсната оная работа...
-
- сериозен играч
Колега, аз лично не споделям твоето мнение. Специално за този концерт мога да ти кажа, че Сардинас се прдстави много по-добре от всякакви студийни записи и тем подобни, а импровизациите, които направи бяха най якото нещо в целия концерт. Контакта му с публиката беше невероятен. Заставаше пред публиката на половин метър и изобщо не се притесняваше, че някой може да му направи нещо, а като приключи изпълнението нямаше човек, който да е подал ръка и Сардинас да не се е здрависал с него. Що се отнася да прашки, задници и т.н девойката просто си снимаше. Повярвай ми разликата между това да си пуснеш касета или CD у вас или да отидеш на концерт на живо било то в кръчма или на стадион е огромна и то не в полза на касетата и CDто. Друг е въпроса, че някои хора станаха звезди благодарение на студийните записи защото не могат да пеят на живо. Единственото ми разочарование до сега са Whitesnake, като не казвам, че не могат да пеят, но за мен специално се представиха доста зле.

-
- вече хвърля и на тежко
Ма така ти завиждааааам ...... Настръхвам .........
Качествата на студийните музиканти са неоспорими - там всичко е изпипано и поднасено с друга цел.
Допира до изпълнителя, контакта и емоционалната връзка изпълнител-ценител, която е целта на събиранията е съвсем друга работа.При сполучив контакт всяка нота ти пълни душата .... макар, че ако чуеш записа след това може да ти се стори фалшиво.
Магията на блуса .... тя е в нас и може да бъде освободена по различен начин .... на различно място ..... при различни обстоятелства .... дори когато не очакваш.....
Качествата на студийните музиканти са неоспорими - там всичко е изпипано и поднасено с друга цел.
Допира до изпълнителя, контакта и емоционалната връзка изпълнител-ценител, която е целта на събиранията е съвсем друга работа.При сполучив контакт всяка нота ти пълни душата .... макар, че ако чуеш записа след това може да ти се стори фалшиво.
Магията на блуса .... тя е в нас и може да бъде освободена по различен начин .... на различно място ..... при различни обстоятелства .... дори когато не очакваш.....
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Е що съм пропуснал тва ми ти събитие
Евала за репортажа и снимките ,Пич

Евала за репортажа и снимките ,Пич

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- сериозен играч
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Искренно завиждам
,прекрасен репортаж за наистина уникално яко събитие. 

Да бъдеш на такова събитие си е голям късмет и ако музикантините са виртуози ще държи влага за цял живот.Яко