Търся колеги, занимаващи се с Аренда (наем) на водоем.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Pin2
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Търся колеги, занимаващи се с Аренда (наем) на водоем.

Мнение от Pin2 »

Имам няколко прости но важни за мен въпроси от колеги, които са се занимавали или се занимават с водоем, който го държат под наем или под аренда от държавата. Основно въпросите са ми свързани с пари. Т.е. колко е нормалният наем, колко за поддръжка, колко за зарибяване.... ей такива някъкви.
Ще съм благодарен на всякъква информация.

Може да ми пишете на ЛС, на skype: shmurhel , на mail: pin2@pin2.net

Поздрави и благодаря предварително.
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Re: Търся колеги, занимаващи се с Аренда (наем) на водоем.

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Несъм се занимавал с такива неща , но мисля , че точна преценка за парите които се дават за наем и за други неща зависи от това каква е площа на язовира . ;)
Изображение
Pin2
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Pin2 »

30 декара .
Да, това е наистина критерий ...
Също така не е в Софийска област.
Аватар
sladkishka1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sladkishka1 »

Скоро мой приятел се интересуваше от едно малко язовирче,но се отказа защото имаше много условия при получаването му под аренда.Трябваше да се вкарат машини за да почистят тинята,да се укрепи стената и куп други работи който наистина бяха нужни за язовирчето.И така най-на края като сметнеш разходите за такова язовирче и то без постоянен приток на прясна вода става -не ти е майко работа.Затова колега смятай-пресмятай за да не стане така само да се захванеш а после ... Пожелавам ти успех и ако някой от съфорумниците може да ти даде съвет няма да е излишен :smt023
Не трябва да очакваш повече от това което даваш!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Това е твоят човек! Успех!
http://forum.nariba.com/memberlist.php? ... ile&u=7736
Изображение
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

Темата вълнува и мен,а предполагам и много други колеги така че мисля ще бъде интересно да се разбере какви са цените за аренда на декар.И дали навсякъде са еднакви или се определят на местно ниво.
Миналата година имах желание да взема водоем на аренда обаче кмета на нас. място ми оряза мераците с един куп глупости и ме отряза директно.Няколко месеца след това язовира беше даден под аренда и тотално източен веднага след това :axe: :finga:
В същия този водоем имаше трофейни амури и шарани, виждал съм ги с очите си и БЕШЕ перфектно място за спортен риболов с прекрасна природа.
Колекционирам лампови радиоприемници
Pin2
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Pin2 »

Информацията до която достигнах е следната:
1-во: Всяка община си определя индивидуално цената. Примерно, около София е най-скъпо, а колкото по-далече от софия, цените падат.
2-ро: Общините са гладни и бедни, затова искат да прехвърлят отговорността на частни лица, които хем да им свършат работа, хем друг да си бере гайлето.
3-то: Ако вземеш водоем, който ще го ползваш за спортен риболов или за развъждане на риба само и единствено, значи си се отсфирил, още щом си се надъхал. Не ти ли помогнат мам и тате, рано или късно общината ще те игнорира.
4-то: Почти всеки водоем у нас е проблемен. Т.е. има си някъква история, която рано или късно ще я разберете и ще усетите, че сте прецакани.

Това което мен ме интересуваше, а именно колко е цената от държавата е труден въпрос.
Зависи дали ще вземеш 20 дка, 100 дка 1000 дка или повече. Разбира се, колкото повече декари, толкова в съотношение по-малко наем.

Вече си мисля, че този бизнес не е като да отвориш едно кафе и да продаваш вафли и кифли, ами тука си е занаят. Който може си го може, който не - търси друга ниша.

Успех

p.s. Не отказвам мнение на компетентни колеги и информатори :)
iovchev18
новобранец
новобранец

Мнение от iovchev18 »

До колкото знам язовира в моето село наема на година беше около 1200-1300 лева а той не е от най-малките поне 30-40 декара е (област Ямбол,Община Елхово)
Едит: за жалост не се дава ... незнам колко остава ,но май беше за 5 години взет под наем 2007 година мисля, което ще рече ,че скоро няма да го бъде
П.п. тук в района всички язовири ги пазят единственото място за риболов остава река Тунджа ,която в момента не позволява да се лови
Последно промяна от iovchev18 на Нед Мар 28, 2010 4:06 pm, променено общо 2 пъти.
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Хм,това язовирче се дава под аренда,така ли?Най -вероятно предния арендатор се е отказал от него?Изловил ли е рибата?
Pin2
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Pin2 »

Д-р Дулитъл написа:Хм,това язовирче се дава под аренда,така ли?Най -вероятно предния арендатор се е отказал от него?Изловил ли е рибата?
Да, бройкам една локва - 30 декара. Дава се под наем. Имало е предишен арендатор, който е бил много некоректен и затова са го махнали. Да, изловил е рибата. Не, не е пускал риба да развъжда. Стената е много зле. Общината се е принудила с багер да я прекопаят за да не стане проблем, ако прелее или нещо от сорта.
Треволяк, наноси всичко е пастет.
Аз обаче съм мераклия, имам отделен бюджет с проект какво да се прави и ако всичко върви наред, мисля, че ще се получат нещата.

btw, датата наближава, а още се чудя до колко да гоня цената му ....
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

Колега,дано да ти се получат работите на търга.
Колекционирам лампови радиоприемници
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”