Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Въпроси за Humminbird SmartCast RF25
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Въпроси за Humminbird SmartCast RF25
Здравейте колеги.
Доволни ли сте от този вид безжичен сонар и показва ли той различна големина на рибите. Ще може ли да върши работа ако се монтира на лодка с дистанционно, която се двиви с около 1м/с
Доволни ли сте от този вид безжичен сонар и показва ли той различна големина на рибите. Ще може ли да върши работа ако се монтира на лодка с дистанционно, която се двиви с около 1м/с

Re: Въпроси за Humminbird SmartCast RF25
Колега, аз имам такъв сонар, но не съм доволен от него. Пробвал съм го на платен водоем, който беше пълен с пъстърви около 300-400 гр., имаше и шарани и ми показа само 2-3 риби, явно показва само едрите.Не знам дали нещо не съм объркал в настройките, но резултатите са такива.
А към лодка ли го беше вързал или с въдица?zabar4o написа:Колега, аз имам такъв сонар, но не съм доволен от него. Пробвал съм го на платен водоем, който беше пълен с пъстърви около 300-400 гр., имаше и шарани и ми показа само 2-3 риби, явно показва само едрите.Не знам дали нещо не съм объркал в настройките, но резултатите са такива.

Към въдица беше закрепен
Колега, ако искаш дай ми своя мейл на лични за да ти пратя упътването за сонара на бълграски
Надявам се , че го получи.
Мерси колега.zabar4o написа:Надявам се , че го получи.
До колкото разбрах, чрез промяна на опцията sensitivity се определя колко голяма риба да показва. Когато чувствителността е по-малка, тогава няма да се виждат малките рибки. Имаш ли подобно наблюдение?

Аз го бях нагласил на голяма чувствителност, но пак ми показваше само големите риби.Все пак ако има и други колеги които го ползват нека да споделят техните впечатления.
За нищо не става този модел. Имам го и когато и да съм пробвал във всякакви ситуации само съм се нервирал.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Моя си работеше перфектно. Сега е за нова сонда, но винаги ми е показвал релефа на дъното точно. За отчитане на риби не съм го ползвол, но по екрана си обикалят разни рибици. 
Скорост от един метър в секунда ще е много бързо и предполагам няма да отчита.

Скорост от един метър в секунда ще е много бързо и предполагам няма да отчита.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- ще става разбирач
Имам RF 15 модифицирал съм го и предава на дистанция от 180 метра , но имам същия проблем с видимоста на рибите .Дъното , дълбочината и релефа перфектни. Явно това е при всички безжични сонари на Humminbird.