Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

40-те извора, 03.04.2010
-
- вече хвърля и на тежко
40-те извора, 03.04.2010
Днес сутринта се събудих рано и докъм 9 бях приключил с кафета, вестници и etc. Вече добре разсънен ме налегна познатото чуство в стомаха, а то беше само едно: риба, риба, риба! Доста чудене падна къде да ходя, тъй като днес е почивен ден и се предполагаше, че ще е трапана навсякъде. Накрая го измислих, тръгвам към 40-те извора, ако там не кълве, ще отида на басейна на кв. Изток, а ако и там неиска, газ към Чая. И така в 10:30 потеглих зареден с бял и торен червей. След 10 мин се озовах на язовира и съмненията ми за навалицата се оказаха верни. Беше ужас от народ. Огледах се и реших да се кача по ръкава, тъй като там имаше по-малко хора. Харесах си едно местенце, разпънах и заметнах. Първо изтичане удар и... слънчак. Второ пак слънчак, след 10-я слънчак се отказах и реших да сменям мястото. Ориентирах се към едно що годе спокойно местенце

На снимката се вижда по-надолу какъв ужас е от рибари. И така разпънах отново заметнах и зачаках. 10-15 мин няма удар и по едно време плувката потъна, засичам и пак слънчак. Ядосах се яко, викам си още един слънчак и събирам багажа и заминавам, хвърлям пак след малко пак потъва засечка и този път рибата е друга- червеноперка среден размер

на следващото замятане уклей

и като се почна една сеч червеноперка, уклей, червеноперка уклей. Около 2 часа няма празно, здраво кълве. И към 13:30 изведнъж спря да кълве. Абе все едно съм заметнал във ваната. Никаква индикация, че има риба в язовира. Така докъм 15:30. По едно време се разшаваха рибоците и си тръгна регулярно. На 7-8 замятания едно кълване. И така боцкам си ги аз рибоците, по едно време плувката потъва плавно, завива към един храсталак, засичам, отдолу усещам сериозна съпротива обаче съм с малка кука и след 3-4 опъна рибата си заминава. Помислих, че е каракуда, тъй като през деня слушах братята роми дето бяха до мен, че си говорят за каракуди. След някое и друго замятане през същият участък, плувката пак пое към храсталака, пак засечка и пак сериозно отсреща, ама този път го измъкнах

Каракуда. И после хванах един ритъм 3-4 уклея или червеноперки, 1 каракуда. Боцнах още 4 каракуди и стана време да се прибирам. Събрах багажа и доволен поех към къщи. За мен днес беше повече от успешен ден откъм риболов. Предполагам, че ако бях взел и хранилка резултата можеше и да е повече, и от умопомрачаващ, обаче честно да си кажа бях скептично настроен откъм кълвене на язовира. Това е от мен.
Regards: Аврионов
P.S. Плувка 1 грам, основно 0.12, повод 0.10, кука N16.
P.P.S. Изкарах 4 червеноперки с размер около 25 сантиметра. Никога не съм вярвал, че на 40-те извора може да има такива бабанки. И 4-те бяха с издути кореми (предполагам хайвер). Те си заминаха поживо, поздраво, както и повечето червеноперки. Всичкият уклей вече е ритуално изчистен, изпържен и изяден.
Author edit: А най-готиното беше, че минаха 2 пъти на проверка за билети.

На снимката се вижда по-надолу какъв ужас е от рибари. И така разпънах отново заметнах и зачаках. 10-15 мин няма удар и по едно време плувката потъна, засичам и пак слънчак. Ядосах се яко, викам си още един слънчак и събирам багажа и заминавам, хвърлям пак след малко пак потъва засечка и този път рибата е друга- червеноперка среден размер

на следващото замятане уклей

и като се почна една сеч червеноперка, уклей, червеноперка уклей. Около 2 часа няма празно, здраво кълве. И към 13:30 изведнъж спря да кълве. Абе все едно съм заметнал във ваната. Никаква индикация, че има риба в язовира. Така докъм 15:30. По едно време се разшаваха рибоците и си тръгна регулярно. На 7-8 замятания едно кълване. И така боцкам си ги аз рибоците, по едно време плувката потъва плавно, завива към един храсталак, засичам, отдолу усещам сериозна съпротива обаче съм с малка кука и след 3-4 опъна рибата си заминава. Помислих, че е каракуда, тъй като през деня слушах братята роми дето бяха до мен, че си говорят за каракуди. След някое и друго замятане през същият участък, плувката пак пое към храсталака, пак засечка и пак сериозно отсреща, ама този път го измъкнах

Каракуда. И после хванах един ритъм 3-4 уклея или червеноперки, 1 каракуда. Боцнах още 4 каракуди и стана време да се прибирам. Събрах багажа и доволен поех към къщи. За мен днес беше повече от успешен ден откъм риболов. Предполагам, че ако бях взел и хранилка резултата можеше и да е повече, и от умопомрачаващ, обаче честно да си кажа бях скептично настроен откъм кълвене на язовира. Това е от мен.
Regards: Аврионов
P.S. Плувка 1 грам, основно 0.12, повод 0.10, кука N16.
P.P.S. Изкарах 4 червеноперки с размер около 25 сантиметра. Никога не съм вярвал, че на 40-те извора може да има такива бабанки. И 4-те бяха с издути кореми (предполагам хайвер). Те си заминаха поживо, поздраво, както и повечето червеноперки. Всичкият уклей вече е ритуално изчистен, изпържен и изяден.
Author edit: А най-готиното беше, че минаха 2 пъти на проверка за билети.
Последно промяна от Avrionov на Съб Апр 03, 2010 11:56 pm, променено общо 1 път.
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: 40-те извора, 03.04.2010
Колега,съвпадение ли е,незнам
...но имаме еднаква последовтелност на извадените рибоците.И аз днес така ги започнах бабушка,уклейче и каракуда...
Поздравления за излета...

Поздравления за излета...

Супер излет !!
Колега с директен ли си ловил ?

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво колега. Като гледам местото си е класика за каракуда.

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво градски добре си се представил, много ми е интересно минаха ли да проверят членските картите.
Или само през седмицата обикалят

Или само през седмицата обикалят

- Don4o_62
- учете се от него
Завчера един познат(голям нервак),хващал и дошъл Алито.Казал му дай билет от ловното.Моя човек му казал, дай документ да те видя ти къв си.Оня взел да скляпа,и нищо.Колегата изкарал билет от горското,показал му го,и му казал да пътува.Същия ми каза,че скоро направил справка в ИАРА,и от там му казали,че от две години гребната база в Пловдив е взета от някой си(нали бяха едно),и 40-те вече няма статут на частно сдружение.Тия билети дето ги искат от ловното,нямат стойност за там.Не знам дали е така,но ще ида спецялно тия дни и ще процедирам като моя човек.След това ще се разбере, кое как е.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- научил се да хвърля
Добре си ли надърпал браво. 

Чудесен излет! Поздравления 

-
- вече хвърля и на тежко
Don4o_62 написа:Завчера един познат(голям нервак),хващал и дошъл Алито.Казал му дай билет от ловното.Моя човек му казал, дай документ да те видя ти къв си.Оня взел да скляпа,и нищо.Колегата изкарал билет от горското,показал му го,и му казал да пътува.Същия ми каза,че скоро направил справка в ИАРА,и от там му казали,че от две години гребната база в Пловдив е взета от някой си(нали бяха едно),и 40-те вече няма статут на частно сдружение.Тия билети дето ги искат от ловното,нямат стойност за там.Не знам дали е така,но ще ида спецялно тия дни и ще процедирам като моя човек.След това ще се разбере, кое как е.
Дончо, въпроса не опира до това кой го стопанисва, а опира до това, че хората са се ангажирали да го пазят и да упражнят някакъв контрол, че след "великото" председателствуване на Гюлев, язовирът беше на път да се превърне в поредния басейн. Сега хората са се погрижили, купили са малко шаран и са го пуснали, и гледат да опазят. Колкото до това дали е на ЛРД "Сокол" Асеновград, е техен е. Те си го стопанисват. Значи сега доколкото разбрах, ще се прави общо събрание и там ще се реши как най-добре да се охранява язовира. Пък от ей такива нерваци като този твой познат сме на това дередже в държавата. Али-то се мъчи всячески да опази рибното богатство на язовира за нас, пък некъФ трошляк му се прави на интересен. Много ми е интересно, вчера като бяха повече хора да проверяват защо нямаше нито един отворко

Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
- Don4o_62
- учете се от него
Ти явно не си ме разбрал.Говорим на кой е язовира,а не кой е отворен и т.н.Що не идиш при Ненчо,и го питаш да видиш че ще ти каже същото като мен.При него много голяма част си вадят билети,и са го поставяли тоя въпрос.Човека се е ангажирал и питал в Пловдив.Отговора е бил,че с билета от горското МОЖЕ да се хваща.Тука въпроса е принципен,иначе майната му на 10-то лв.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

40- те както винаги пролетно време си дава рибка .Добре е ,че има контрол най - накрая ,защото му разказаха играта през последните 10-на години. Алито го познавам - както се казва тъп и упорит- като гледам ще вкара язовира в нормите. Ще го почерпя другия път като го видя. Иначе ми е безразлично кой ще го контролира , важното е да има контрол 

- ignatov78
- ще става разбирач
Екстра релакс е станал.