Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Модератор: sapuna
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Като си тръгнал към Гулянци карай още 12 км направо до Загражден на Дунава!Имам инфо,че вадели големи щуки на тапа с жив рибок и на големи тежки клатушки на бавно водене.Ако отиваш питай къде е пристанището-там е!Водата падала още и още,така че в камъните под плочата на пристанището може да видиш малко блесни,барабар с поводите съм остаил!
Също и распер вадели,ама само на жива риба,иначе за Вит нищо немога да ти кажа.Ох...да дойде пролетта ше отровя животеца на всичката риба в Дунава!

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
кефал - река Въча
ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ,
Вчера(СЪБОТА) бях на излет по Въча - за КЕФАЛ.За пръв път.
Има удобни места за риболов над гр.Кричим.
КЕФАЛ има много.Ама лошото е че е мешан с вода.
Те това да го извадиш от водата е трудно.
Такъм-плувка- на бял, на торен, с подхрахване около плувката.
Резултат: 1бр.- 15см-пуснах го
КОЛЕГИ видях много големи риби във водата, повярвайте.Но са неуловими.
Имам чувството че кефала е много плашлива риба.От вчерашния излет ми стана тръпка и ще ходя пак за Кефалчо.
Същия ден видях един колега-местен.Той обясни че го ловил само с местна стръв.Стръвта според сезона.Сега това са ручейници, и всичко което мърда около и във водоема дето ще ловите=ЩЕ ПРОБВАМ
Между другото докато ловях видях един бръмбар да пада във водата.Почна да мърда.И понеже водата е много бистра, се виждаха и рибите.Няма и минута и бръмбарчо попадна в устата на вожда на племето--екземпляр около лакът ми се стори.
Това место дето лових е един голям вир ограден със скали и с доста дълбоки места със спокойна вода--- ЧУДНО КРАСИВО---.ИМА ГОЛЕМИ РИБИ ТАМ.
ОЧАКВАМ СЪВЕТИ ЗА ТОЗИ ВИД РИБА ЗА ТАКЪВ ТИП РЕКИ---С ЧИСТА И БИСТРА ВОДА
Вчера(СЪБОТА) бях на излет по Въча - за КЕФАЛ.За пръв път.
Има удобни места за риболов над гр.Кричим.
КЕФАЛ има много.Ама лошото е че е мешан с вода.
Те това да го извадиш от водата е трудно.

Такъм-плувка- на бял, на торен, с подхрахване около плувката.
Резултат: 1бр.- 15см-пуснах го
КОЛЕГИ видях много големи риби във водата, повярвайте.Но са неуловими.
Имам чувството че кефала е много плашлива риба.От вчерашния излет ми стана тръпка и ще ходя пак за Кефалчо.
Същия ден видях един колега-местен.Той обясни че го ловил само с местна стръв.Стръвта според сезона.Сега това са ручейници, и всичко което мърда около и във водоема дето ще ловите=ЩЕ ПРОБВАМ
Между другото докато ловях видях един бръмбар да пада във водата.Почна да мърда.И понеже водата е много бистра, се виждаха и рибите.Няма и минута и бръмбарчо попадна в устата на вожда на племето--екземпляр около лакът ми се стори.
Това место дето лових е един голям вир ограден със скали и с доста дълбоки места със спокойна вода--- ЧУДНО КРАСИВО---.ИМА ГОЛЕМИ РИБИ ТАМ.
ОЧАКВАМ СЪВЕТИ ЗА ТОЗИ ВИД РИБА ЗА ТАКЪВ ТИП РЕКИ---С ЧИСТА И БИСТРА ВОДА
Мерси много за инфото ходих по цялото течение на река Вит, но нямаше осбен резолтат хванах две щуклета на mepps agila №1 и ги пуснах обратно. тръгнах сутринта и около 12 часа ми звънна едно приятелче и каза че на с. Ясен пребива уклея. кълвеше на всичко каквото му пуснеш. За около 3 часа хванах 1.6 кг. и се прибрах че стана мого студено.
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако там има едър кефал пробвай го на жива рибка или грозд бял червейkosev написа:Мерси много за инфото ходих по цялото течение на река Вит, но нямаше осбен резолтат хванах две щуклета на mepps agila №1 и ги пуснах обратно. тръгнах сутринта и около 12 часа ми звънна едно приятелче и каза че на с. Ясен пребива уклея. кълвеше на всичко каквото му пуснеш. За около 3 часа хванах 1.6 кг. и се прибрах че стана мого студено.

И пиши за резултата

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
-
- новобранец
Че се крием и мълчим, нема как ...
Колега РибаР,
За пръв път така да ме изнерви риба.Цял ден клечене и големите рибоци си плуваха...
Тази събота ще пробвам пак.
Между другото ще си приготвя най-различна стръв.
Молбата ми беше за съвет от някои дето са хващали големи, повтарям ГОЛЕМИ кефали зимно време.ЗИМНО ВРЕМЕ
Идеята е че в зависимост от размера на рибата и сезона има голямо значение и навиците и ... голяма риба-зимно време--на дъно ли ? на плувка ли ? къде да поднесем стръвта ?
за криенето е ясно, като ги гледах имах чувството че са като врабчета, мръднеш малко и се разбягват, даже ще си взема и перископа(уред с оследало) да си гледам плувката скришом
ей това ми хареса че си е направо истински лов-риболов ...криеш се и се мъчиш да надхитриш противника...хвана ли някой-белязвам го...снимам го и го пускам...после на другата седмица отивам да го лова пак...и пиша в дневника....
АРЕ ЧАО ЗА СЕГА...
За пръв път така да ме изнерви риба.Цял ден клечене и големите рибоци си плуваха...
Молбата ми беше за съвет от някои дето са хващали големи, повтарям ГОЛЕМИ кефали зимно време.ЗИМНО ВРЕМЕ
Идеята е че в зависимост от размера на рибата и сезона има голямо значение и навиците и ... голяма риба-зимно време--на дъно ли ? на плувка ли ? къде да поднесем стръвта ?
за криенето е ясно, като ги гледах имах чувството че са като врабчета, мръднеш малко и се разбягват, даже ще си взема и перископа(уред с оследало) да си гледам плувката скришом
ей това ми хареса че си е направо истински лов-риболов ...криеш се и се мъчиш да надхитриш противника...хвана ли някой-белязвам го...снимам го и го пускам...после на другата седмица отивам да го лова пак...и пиша в дневника....
АРЕ ЧАО ЗА СЕГА...
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Че се крием и мълчим, нема как ...
Прочети по-напред в темата мисля че има полезна информация за тебCrocHunter написа:Колега РибаР,
АРЕ ЧАО ЗА СЕГА...

За това , че се разбягват от най-малкото ,вярно е че е предпазлива риба ,но най-вероятно за това имат голяма заслуга мрежарите

Не вярвам в твоя край да ги няма такива

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---