Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Да се разреши нощният риболов!!!!
Модератор: bobopeli
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Re: Да се разреши нощният риболов!!!!
Иди да видиш на яз.Ивайловград!felippemassa написа:В момента и да е разрешен и да не е все тая. Колко пъти сте виждали например някоя компания с палатка да си ловят и като стане нощ да извадят въдиците от водата. Никога. А пък "служителите на ИАРА " през деня не правят проверки пък камоли през нощта

-
- новобранец
Колеги, преди няколко дни подадох сигнал за бракониери на един телефон на ИАРА. Служителят с когото говорих беше много любезен и говорихме и по темата за нощния риболов. Каза, че има създадена работна група и сега обобщават какви да са промените в закона. Почти е сигурно, че нощният риболов ще бъде разрешен.

Без битка няма победа!
- ivanta4ev
- вече хвърля и на тежко
колега ти им се обаждаш
теги предуждават че минават по сигнал и всичко е точно!!!!!кучетата си лаят кервана си върви!!!!

Последно промяна от ivanta4ev на Вто Апр 06, 2010 7:55 pm, променено общо 2 пъти.
-
- фен клуб-скобар
Нощната забрана няма смисъл. Уж така трябва да се спират бракониерите, пък те така или иначе не я спазват много ясно. А любителите, които просто искат да се насладят на риболова, трябва да се ограничават. А хващането на бракониер с лодка, с мрежи, през нощта, с пъти повече риба от допустимото, без билети..... не води ли до една огромна сума глоба за нарушаване на N-броя закони. 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- ivanta4ev
- вече хвърля и на тежко
коллеги шаран сом бяла риба се хранят предимно нощем!!!!смятам че несме отишли да ловим таранка и дребосък!!!!
нощта е техният РАЙ БРАКОНИЕРИ ДАНО ДА ВИ ПРЕСЕДНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Последно промяна от ivanta4ev на Вто Апр 06, 2010 8:30 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
Колеги, вярно че всички обвиняваме ИАРА, но впечатленията ми от последните ми контакти са, че нещата отиват в правилната посока. Има телефон на ИАРА, който е за корупция и ако сте подали даден сигнал и не са реагирали може да звънните на него и да попитате каква е причината.

Без битка няма победа!
- ivanta4ev
- вече хвърля и на тежко
ЩОМ никой не иска да промени закона значи имат голямо лоби!!!!навързани са като свински черва!!!!!!!!!!!!!!!!!октопода ряпа да яде!!!!!!!!!!!!!!!!!да видим кои са спонсорите им!!!!!!!!!!!!!!може да се окажат най големите бракониери!!!!!!!!!!!!!!!!

- ivanta4ev
- вече хвърля и на тежко
към колегата Митко70 казмам се Иван Тачев а не Ивайло!!!!!!!!!!извинявай нищо лично!!!!

-
- новобранец
Аз вярвам, че законът ще бъде променен и от догодина ще можем да ловим риба нощем законно и че най - накрая ще има някой който да е вкаран в затвора или поне ще му бъде отнето имуществото. А също така и типичната гледка за българските водоеми през зимата риболовци с тройки ще остане само спомен.

Без битка няма победа!
-
- ще става разбирач
Колеги, никой от нас не спазва забраната за нощен риболов, няма какво да си кривим туй онуй
. НО! Трябва да сложим ред в къщичката си, и този ред трябва да важи за всички ни!
Можем да коментираме и да търсим нюанси в риболовните закони, но най-важното е, да възпитаваме себе си и децата си, че тази природа СТРАДА. Тя е един жив организъм, който се измъчва, когато го тормозим, оставяйки боклуците си по водоемите, когато бракониерсваме, и прибираме маломерната риба, само и само някой да ни каже браво. Правим още милион неща, който не са правилни за НЕЯ! За да се научим да мислим заедно с природата, ние трябва да я пазим, да мислим за нея като за майка! Ако имаме такъв поглед върху нещата, тогава можем да искаме дори да няма държавни закони, те ще бъдат в нас. А ние какво правим, искаме да няма бракониери, а с боклуците, които оставяме по водоемите, можем да покрием Сахара открай докрай.....
Само единомислие и твърда ръка може да ни помогне да спасим, каквото е останало от реките, морето и язовирите ни!
Наздраве и много слука на всички ни
!

Можем да коментираме и да търсим нюанси в риболовните закони, но най-важното е, да възпитаваме себе си и децата си, че тази природа СТРАДА. Тя е един жив организъм, който се измъчва, когато го тормозим, оставяйки боклуците си по водоемите, когато бракониерсваме, и прибираме маломерната риба, само и само някой да ни каже браво. Правим още милион неща, който не са правилни за НЕЯ! За да се научим да мислим заедно с природата, ние трябва да я пазим, да мислим за нея като за майка! Ако имаме такъв поглед върху нещата, тогава можем да искаме дори да няма държавни закони, те ще бъдат в нас. А ние какво правим, искаме да няма бракониери, а с боклуците, които оставяме по водоемите, можем да покрием Сахара открай докрай.....
Само единомислие и твърда ръка може да ни помогне да спасим, каквото е останало от реките, морето и язовирите ни!
Наздраве и много слука на всички ни

Никога не пия карал!

-
- ще става разбирач
Според мен недомислиците в закона са по-вече.Нощния риболов трябва да се разреши дори и заради това че някои риби се хранят предимно през ноща-например сома.Щом в някои европейски страни е разрешен ,значи не е грешка.Щуката например когато си хвърля хайвера е разрешена за риболов ,а когато вече е снесла и дори е забравила за това -тя е забранена редом с другите риби.Понеже аз ловя 95% хищни рибоци ,съвсем не съм съгласен със законите в БГ.
P.S.Но трябва да се спазват
P.S.Но трябва да се спазват

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- jorro11
- ще става разбирач
Абе колеги с какво разрешаването на нощтния риболов от лодка ще спомогне за намаляване на бракониерството?Та най-активния мрежарски сезон е от ноември до края на забраната(когато през нощта няма живо пиле край водоемите) Не си представям как ще ловиш от лодка през това време на годината ама айде(нощем).
А иначе е факт че най-големите "вредители" за мрежарите са троленгистите...
Ама за нощмия риболов мисля че няма да помогне много,а дори обратното...мое мнение
Ама за нощмия риболов мисля че няма да помогне много,а дори обратното...мое мнение
Колега аз влача по някога от 19 ч до 24ч и имам хванати бяли и сом (хищника се активизира вечер).Но миналата година на двапъти се разминавах с удари НА КОЛЕГИ без светлини ???Като единия път се прибирах и се движех с 40км.ч през средата на язовираjorro11 написа:Абе колеги с какво разрешаването на нощтния риболов от лодка ще спомогне за намаляване на бракониерството?Та най-активния мрежарски сезон е от ноември до края на забраната(когато през нощта няма живо пиле край водоемите) Не си представям как ще ловиш от лодка през това време на годината ама айде(нощем).

+1 глас "ЗА"
-
- новобранец
нощният риболов трябва да се разреши.риболова от лодка трябва да се забрани.