Риболов на кротушка

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Риболов на кротушка

Мнение от snegk »

Придържайте се към темата :!:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
venelin venchev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от venelin venchev »

Преди няколко години ходех целенасочено за кротушка(при нас и казваме пападурец) на една оттока на р.Искър.Захранката ми беше запарено кюспе със трици и глина от къртичина,а за стръв ползвах торен,куката №14 и о,16мм влакно.Мътната вода при тях е от значение,защото е на ято и по-лесно се плаши и офейква при бистра.От начало хвърлях 1-2 портокала,а след като се завъртеше подхранвах с малки топченца.Но това беше преди време,защото кротушката и при нас изчезна :( .Блазе на колегите който още я хващат!
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

на р.Осъм,около гр.Ловеч,особено в градската част се лови доста.аз чакам да завали в балкана,че да се поразмъти водата,но не много де.ползвам торен червей,понякога дърпя и на бял,на топченце хляб(най-едрите се ловят именно на хлебец) и мисля че с това се изчерпах :lol: ако искате кротушки,ловете на влашка плувка или на дънце със леко улово,тънко струнце и малка кукичка(не повече от 10,максимум 9).най-голямата,която съм хващал е 12.5 см на дънце,както е описано по-горе,стръвта е торен червей.кротушките обичат вировете и леко заблатените места.но най-често се намират на мястото,където свършва бързея и става спокойна водата. :axe:
Изображение
Нека вали,нека вей,ич на уя да ти ней!
Аватар
xru100
новобранец
новобранец

Мнение от xru100 »

ние с приятели като ходим за каракуда много често се случва да се закачи по някоя кротушка-на торен
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

На времето като деца(че и доста по-големи) сме стигали улов по 1-1.5 кг. кротушки по р.Янтра.По това време ги имаше в изобилие,но и сега ако ги търсиш, може да направиш добър улов.Колкото до такъма да е финн ,нее от съществено значение,ловил съм кротуши с кефалска кука № 4 без проблеми.Торния червей е една от най добрите примамки,но и на бял червей се ловят.На тестени примамки много-много не налитат.В последните години несъм ходил специално да ловя от тях но при случайни улавяния при сравнително "едри" парчета :D ,неим прощавам с :drinkers:.Аз им викам сиромашки сомчета :D и са добри на вкус.Най сериозния кротуш който съм улавял е с размер 19см. :shock: ,направо мутант.

Това е есенес от Янтра край В.Търново.

Изображение
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Тръгвате от с. Белчин до устието на р Искър по Плалакария има кротошки , пискали, мренки и кленчета.
И се молиш завода за картофи до Белчин да не е работил , че иначе рибата е добре нахранена :lol:
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

За мен най-добрата комбинация за кротушка е бял или торен червей, кука N12-14,повод 0,10-0,12,плувка-зависи :)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”