Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

ЗА УКЛЕЯ
Модератор: bobopeli
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ЗА УКЛЕЯ
В неделя имах добра слука на уклей
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Бяхме на язовир "Кърджали"
За риболова:
1.Яко хранене на мястото където решихме че ще ловим: С рибна захранка,гранула,бели червейчета хляб и т.н.
2Подготовка на линията:
Корда 0.12 основно влакно с повод 0.08/0.06(по-възможност оцветена в зелено(е зависи от водоема де
)).
Кука 16 или 18 бяла.
Плувка подвижна не много голяма (3-4 грама).
Тези всички джунджурии ги свързах на едно сложих бяло червейче,на 5-6 м . дълбочина и ENJOY
Е дълбочината при вас задължително няма да е същата но мисля ,че за успешен риболов на уклея това е тя тактиката
НАСЛУКА

За риболова:
1.Яко хранене на мястото където решихме че ще ловим: С рибна захранка,гранула,бели червейчета хляб и т.н.
2Подготовка на линията:
Корда 0.12 основно влакно с повод 0.08/0.06(по-възможност оцветена в зелено(е зависи от водоема де

Кука 16 или 18 бяла.
Тези всички джунджурии ги свързах на едно сложих бяло червейче,на 5-6 м . дълбочина и ENJOY

Е дълбочината при вас задължително няма да е същата но мисля ,че за успешен риболов на уклея това е тя тактиката

НАСЛУКА

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
Re: ЗА УКЛЕЯ
Всичко хубаво, ама каква е тая плувка 3-4 гр. за уклей бе човекvIdRaTa написа:В неделя имах добра слука на уклейhttp://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
За риболова:
2Подготовка на линията:
Корда 0.12 основно влакно с повод 0.08/0.06(по-възможност оцветена в зелено(е зависи от водоема де)).
Кука 16 или 18 бяла.
Тези всички джунджурии ги свързах на едно сложих бяло червейче,на 5-6 м . дълбочина и ENJOY![]()
![]()
Е дълбочината при вас задължително няма да е същата но мисля ,че за успешен риболов на уклея това е тя тактиката![]()
НАСЛУКА![]()
![]()

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Както казах ловихме го на 5-6 та и повече метри
Не си мисли че е трудно да го усещаш с тази плувка
при
добра захранка мудността му се изпарява и хоп става чудо
С кълването на по- голяма плувка се свиква бързо
повярвай ми
въпрос на усет 

Не си мисли че е трудно да го усещаш с тази плувка

добра захранка мудността му се изпарява и хоп става чудо

С кълването на по- голяма плувка се свиква бързо

--- Конфуций---
--- Конфуций---
Ти си знаеш, но ми се струва, че принципно уклея не се нуждае от плувка над 1,5 гр., независимо на каква дълбочина се намира.vIdRaTa написа:Както казах ловихме го на 5-6 та и повече метри![]()
Не си мисли че е трудно да го усещаш с тази плувкапри
добра захранка мудността му се изпарява и хоп става чудо![]()
С кълването на по- голяма плувка се свиква бързоповярвай ми
![]()
въпрос на усет
Хм, за другия такъмvIdRaTa написа: А за друия такъм и вие ли така![]()

Другия ми любим такъм за уклея е булдо и изкуствени мухици - голем кеф

- daniel_g
- разбира нещата
И аз карам с малко по-дебели такъми от твоите, 0,12 ми е повода, 0,14 основно , плувка от 0.5 до 1,5гр, куката - 14,12 , по-голяма ,че да избира по-едрите уклеи
а като ловя и червеноперки и уклеи даже слагам и 10 на OWNER серията с късите дръжки ползвам, захранката за различните ситуации , различна . Тва е

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Всички сте прави че е необходим фин такъм,ама човека ви е посочил дълбочина от 5-6 метра.При плувка с носимост 1 гр, колко ли време ще е необходимо на стръвта да потъне?А и още нещо- не се лъжете от надписите по перцата.Последно утежнявах плувка 0,5,а тя взе че се скри от тежест 0,3.Така че това не е важно.Относно куките-рядко използвам по-малка от №12.
Последно промяна от sapuna на Вто Яну 30, 2007 3:32 pm, променено общо 1 път.
Кука 18 ама хич не е пресилено, особено като става дума за уклей. Да не говорим, че в определени случаи си е доста удачна и за по-едри риби като бабушка, червеноперка, морунаж... Малката кука не винаги означава малка рибаZen написа:И на мен кука 18 ми се вижда попресилено. Последният път като лових с кука 16 и хванах най-малката рибка в живота си - уклейче дълго 1.5 см.
![]()
![]()
и май вече няма да ползвам по-малка кука от 16-ка.

- daniel_g
- разбира нещата
100 човека 101 мнения - няма смисъл ,всеки си има начини и методи които практикува и е свикнал и когато друг сподели друго мнение започва караницата.Всеки го може с уклеи , по един или др начин и не вярвам мякои да не може да хване поне един
за тва колегата пита да споделим за такъмите , всеки споделя и тва е! а не да критикуваме мненията на другите колеги !

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Най-бясното ловене на уклей което съм виждал, го направи един приятел на баща ми. Беше преди доста време на язовир Баниска. Освен това беше през лятото. Човекът беше направил лека захранка съставът на която не знам, но чак на мене ми се дояде
. Имаше голо телескопче окло 2,70 (не съм съвсем сигурен, но беше доста късо). Влакното му ще да е било 0.14 с плувка около 1.5 - 2 грама. Бяла кука 12 или 14 с удължена опашка. Стръвта беше бял червей. Със захранването водата пред него кипваше и с хвърлянето вадеше по един уклей. За около 20 минути напълни една 5 литрова кофичка и спря да лови
. .... Ех, спомени....
Иначе Стефко няма да споря, малката кука не значи малка риба, но по-голямата кука почти изключва възможността за малка(маломерна) риба. Вярно е също и че куката трябва да се избира по целесъобразност и няма твърди правила за това кога и къде каква кука да се исползва... което му едно от хубавите неща на риболова

Иначе Стефко няма да споря, малката кука не значи малка риба, но по-голямата кука почти изключва възможността за малка(маломерна) риба. Вярно е също и че куката трябва да се избира по целесъобразност и няма твърди правила за това кога и къде каква кука да се исползва... което му едно от хубавите неща на риболова

- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Zen написа:И на мен кука 18 ми се вижда попресилено. Последният път като лових с кука 16 и хванах най-малката рибка в живота си - уклейче дълго 1.5 см.
![]()
![]()
и май вече няма да ползвам по-малка кука от 16-ка.
Колега,
в повечето случаи не големината на куката определя големината на рибата

--- Конфуций---
--- Конфуций---