Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Жребчево в неделя.
Жребчево в неделя.
Сутринта в 8ч. на язовира при Гурково.Народ,народ и никой не лови.Даже някои хора вече си тръгваха.Слязохме с джипа по черния път,там имаше дори и палатка.Аре обратно,това обратно доведе до пукната гума,айде на гумаджия и то стана 9ч.Къде,къде,по черния път през лозята,та на един от заливите(всъщност на този,който е след моста с пътя-Алмуджа или нещо такова).Народа нахвърлял дъна,фидери,плувки-мани,мани!?Настаних се и аз на ливадка срещу едни"колеги",които бяха с/у мен на около 25-30м.Докато опъна стола,щеката,приготвя моя захранка,колегите с мен дръпнаха по 1-2 платики,а отсреща се чуха коментари за "оня с гегата".Нейсе,настаних се,премерих си дълбочини и т.н.Захраних и почнах на 5-10мин. да вадя платики и баби.До края на деня-около 9-10 кг(пълна кофа-25л,за захранка),като имаш и една 1,5 и една 1кг.По едо време колегите ми почнаха да ловят плувка до плувка с мен,но без успех.От другата страна почнаха с плувки и дъна в опит или да ме уцелят или да ми прогонят рибата,но не стана.Всъщност от 30-тина човека,единствено аз ловях непрекъснато.След обяда ми свърши захранката и забърках друга,но веднага кълванията намаляха.Разкошен излет,хубаво време.За първи път бях там,но просто е разкош.И друго-евала на колегите от Сливенско-вярно е че имаше и боклуци,но в 10-ки пъти по-малко от Искъра или Огняново.
П.П.Благодарско на колегата,от който купих щеката-мнооого кадемлииска,че това и беше кръщенето.
П.П.П.Нарочно не пиша за монтажи и захранки-да не удължавам темата.Ако някой проявява интерес-може и на лични,може и темата.
П.П.Благодарско на колегата,от който купих щеката-мнооого кадемлииска,че това и беше кръщенето.
П.П.П.Нарочно не пиша за монтажи и захранки-да не удължавам темата.Ако някой проявява интерес-може и на лични,може и темата.
Re: Жребчево в неделя.
Аз бих искал да разбера монтажа и захранката колега!Благодаря предварително!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Честита щека колега, дано все така да ти върви с нея. 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Поздравления за добрият излет. Това което ти е направило впечатление е практика на този водоем от няколко години. Не мога да кажа как се държат колегите на други места , но на жребеца всеки си обира боклука и дома. Наблюдавам , че има колеги от месец не са си ходили , около тях и наоколо няма и бутилка . ( има изключение от правилото, но и те ще се осъзнаят). 

Също, дано с щеката да хванеш x10 риба другия път !!vankata88 написа:Аз бих искал да разбера монтажа и захранката колега!Благодаря предварително!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Дълбочината беше около 2,5м.Основно 0,14,повод -0,10 около 40см.На 15см над куката(№14 Гамакацу-черна)една съчма 0,1гр,в последствие една 0,2.На още 20 см. вирбел и под него съчма 0,1(после я махнах и събрах двете до 0,2 на едно място ),останалата тежест за плувка 1,25 на педя над вирбела.Дълбочината я мерих с жабка на тежестта над куката.Понеже течението беше доста силно,а и променливо заради вятъра,долната съчма се търкаляше по дъното и задържаш с щеката за 2-3 сек.,пускаш и обикновено следваше много нежно натискане на плувката.Почти нямаше резки и видими кълвания(освен от бабите) и нито едно повдигане на плувката.Плувка от 1,5гр. и нагоре-труден риболов.На куката един бял и един жълт .На торен нищо,легнал напълно на дъното заради по-тежките плувки-рядко и малко риби.vankata88 написа:Аз бих искал да разбера монтажа и захранката колега!Благодаря предварително!
Захранка-ВДЕ за платика-жълта,течен ароматизатор "Карамел" и 100гр.на килограм от захранката изпънат шарен червей.Първо захранване 3 бр.стегнати колкото портокал,при разреждане на кълването(горе долу на 25мин)по 2 топки колкото мандарина.Много често още при хвърлянето на топките имаше кълване,въпреки пляскането на захранката.Платиката въобще не се плашеше,а като че очакваше храната.
-
- разбира нещата
Добър излет колега.Както го обясняваш вдясно от вас трябва да е имало малко заливче.Няма ли и някоя снимчица.
Ами тъкмо щях да ти пиша.Това е мястото,което си снимал с двете бели коли под боровете.Но това предполагам че е от събота,защото не виждам нашата,или късно в неделя-около 15-16ч.,че на колегите ми им писна аз да ловя,те да гледат и ходиха към савака и разливите.А по принцип със снимките и качването хич ме няма,така че сори.sava_1968 написа:Добър излет колега.Както го обясняваш вдясно от вас трябва да е имало малко заливче.Няма ли и някоя снимчица.

Пак благодаря колега!
Поздравления за хубавия излет!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
-
- научил се да хвърля
Браво за излета и добрия риболов

- gogobogo
- кандидат преподавател
Много се радвам, че е счупила каръка Тиката.Щото като беше при мен не беше хванала риба по голяма от 100гр.
Браво за излета супер риболов си направил

КЕФА ЦЕНА НЯМА.