Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Рено
Модератор: dantho.mihov
Рено
Здравейте уважаеми колеги.Предстои ми смяна на МПСто.Строго съм се спрял на Рено Сценик ,1.6 90 коня.Причините няма да изреждам,който има впечатления от автомобила ще се досети сам.Имам молба към всички и най вече шофиращите да споделите кой каквото знае за модела.Всяка информация ще ми е добре дошла в момента в който ще давам париците.Като стана дума да кажа и сумата която съм решил да дам,а тя варира между 4300 и 4800 като това трябва да е крайна цена регистрации ,застраховки и някои Т.О. като масла и ремъци.Мисля,че не съм много взискателен ,но развитието на темата ще покаже.И накрая, приемам съвети от къде може да се купи такова возило,но само толкова.Благодаря предварително на всички които ще се опитат да ми помогнат!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Re: Рено
Здравей колега,
аз карам Сценик 1.6, 107 коня, април.2003г. от почти две години и съм много доволен.Когато избирах вариянтите бяха Зафира или Сценик.Много удобна и практична кола.Возията си е типична за Рено, като я взех беше нов внос и без забележки, предполагам се досещаш след 50 000-55 000 км по нашите пътища какви са последствията.Не съм сменял по нея нищо освен консумативи.
Сега мога да ти кажа две неща, които ме дразнят - първото, че многото жабки, и чекмедженца вътре тракаха, но ги оправих със силиконови лепенки, второто, че предната маска ми се вижда малко ниска в сравнение с останалите елементи и от време на време ми опира като я карам по черните пътища.Но това са бели кахъри.
Ако те интересува нещо конкретно питай, че да не пиша излишни глупости.А и влез във форума на Рено има си раздел за Сценици със страшно много инфо!
Поздрави!
аз карам Сценик 1.6, 107 коня, април.2003г. от почти две години и съм много доволен.Когато избирах вариянтите бяха Зафира или Сценик.Много удобна и практична кола.Возията си е типична за Рено, като я взех беше нов внос и без забележки, предполагам се досещаш след 50 000-55 000 км по нашите пътища какви са последствията.Не съм сменял по нея нищо освен консумативи.
Сега мога да ти кажа две неща, които ме дразнят - първото, че многото жабки, и чекмедженца вътре тракаха, но ги оправих със силиконови лепенки, второто, че предната маска ми се вижда малко ниска в сравнение с останалите елементи и от време на време ми опира като я карам по черните пътища.Но това са бели кахъри.
Ако те интересува нещо конкретно питай, че да не пиша излишни глупости.А и влез във форума на Рено има си раздел за Сценици със страшно много инфо!
Поздрави!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз съм горд собственник на 1.9 турбодизел ,комфорта е безкраен ,возията отлична ,харчи 5/6 на 100 с включен климатик и 5 човека ,баирите ги няма за нищо ,на Езерово миналата година аз бях един от малкото преминали без да го теглят през едно препятствие! Идеален за риболов ,не случайно ,първо го взех и после изкарах книжка.Минус само че е малко по шумно в купето ,все пак е дизел, моя е от 97 г. сменил съм съединител и демпферна ролка! Ако се регистрираш във форума на Сценик,там съм ,"BIJYTERA"!

Здравей и от мен. От една година го имам въпросното "ренде" и съм много доволен от него .Широко удобно за каране а и сравнително евтини части а и за риболов става височко е 

-
- научил се да хвърля
Ами колега, щети ти кажа нещо ,дето сигурно няма да ти хареса,но се надявам да ти е от полза!
Имам приятел който дълги години беше във бизнеса със резервни части за коли ,а от 2год. е приемчик във автосервиза на известен автомобилен състезател.
Та този приятел казва така: "Кола на която емблемата прилича на "маче","пиче" или "борче", не ти трябва."
До сега каквото ми е потрябвало от него не ме е подвел и винаги е бил прав и затова му вярвам и за горното с емблемите.
Късмет с покупката! И безаварийно шофиране !
Имам приятел който дълги години беше във бизнеса със резервни части за коли ,а от 2год. е приемчик във автосервиза на известен автомобилен състезател.
Та този приятел казва така: "Кола на която емблемата прилича на "маче","пиче" или "борче", не ти трябва."
До сега каквото ми е потрябвало от него не ме е подвел и винаги е бил прав и затова му вярвам и за горното с емблемите.
Късмет с покупката! И безаварийно шофиране !
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега.Една препоръка от мен като притежател на две коли с марка РЕНО.Имаме Сценик и Туинго.Търси си Сценик с двигател 2.0 115 коня защото 90 коньовите пукат колекторни тръби и блокове.Най-честите им проблеми са това.Един от най-здравите и успешни двигатели на Рено е точно F3R 8 клапановия за който ти писах по-горе.Другия плюс на по-мощния мотор е че лятото като включиш климатика и не се усеща толкова загубата на мощност както при по малкия 1.6.Има доста други предимства и недостатъци за които можеш да прочетеш във форума на Рено, но все пак послушай ме и няма да съжаляваш.И един минус-много му е голям данъка на Рьоне, 140 лева е над 100коня ,но пък кеф цена няма-всичко се плаща.Айде със здраве и да си вземеш някой който му разбира като го избираш щото много лъжат тия джамбази

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Не е скъпо да се поддържа като ходова част! Накрайници от 15 до 35 лв. като примерно TRV са комплект маншон, скоби, накрайник и още някви джвъчки... при повечето марки не можеш да ги купиш разкомплектовани на тия крайни цени! Съединителите са от 200 до 300, амортисьорите от 60 до 100! Смана на масло ELF с всички филтри климатик, въздушен, маслен излиза около 110-140 лева. Климатика и електрониката ако се скапе нещо цените са ужас...
Ролки и ремъци зависи от мотора но те не са скъпи...
Ако можеш купувай с по голям мотор... разхода на гориво е по малък (колкото по силен мотор толко по малко харчи) сценика не е с малко купе и си иска тяга да го носи...
Като купуваш задължително диагностика на климатика! Двигателя няма да се скапе ще те надживее, обаче компресорите на климатиците всеки втори е ужас...

Ролки и ремъци зависи от мотора но те не са скъпи...
Ако можеш купувай с по голям мотор... разхода на гориво е по малък (колкото по силен мотор толко по малко харчи) сценика не е с малко купе и си иска тяга да го носи...
Като купуваш задължително диагностика на климатика! Двигателя няма да се скапе ще те надживее, обаче компресорите на климатиците всеки втори е ужас...

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Благодаря момчета,всичко което прочетох ми обогати представата за автомобила и желанието ми става все по голямо.Ако се наложи и до немско ще ида.А когато покупката стане факт немедленно ще се поФаля!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......