Видове feeder хранилки

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Видове feeder хранилки

Мнение от stich »

dunavski написа:Тая хранилка доколкото знам въобще не е за слаководен риболов, а за риболов на змиорки :)
:smt023

Може да се пробва с накълцано рибешко месо за бяла,щука или сом дори.
Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

stich написа:
dunavski написа:Тая хранилка доколкото знам въобще не е за слаководен риболов, а за риболов на змиорки :)
:smt023

Може да се пробва с накълцано рибешко месо за бяла,щука или сом дори.
Що пък да не с кастери,торни и земни червей :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Тошко Африкански
новобранец
новобранец

Мнение от Тошко Африкански »

Hobby написа:
dekata написа:Интересна хранилка на Корморан :D
Изображение
Че е интересна - интересна е. И е лесна за имитиране и за домашна изработка също. Въпроса е дали върши работа? Мисля си, обаче, дали няма да се закача по дъното и с каква консистенция трябва да е захранката, та да не се разхвърчи преди да се е приводнила? То това зависи и от дупките на мрежичката, но все, пак?
Това чудо се използва за змиорка и се пълни с парченца, накълцана риба.
advokata
новобранец
новобранец

Мнение от advokata »

Колеги, помогнете с монтажи за плуващи хранилки. Днес си купих трите основни вида - за бял червей, за пелети и метод-фидер, всичките на Миди. Само съм виждал да ги споменават в статии за риболов, никъде не съм намирал по-подробни монтажи. Опитах да ги кача снимани, но нещо не се получава :(
naskox7
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naskox7 »

Изображение
Изображение
Изображение
снимките на колегата ;)
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

milo_bg написа:
Hobby написа:
dekata написа:Интересна хранилка на Корморан :D
Изображение
Че е интересна - интересна е. И е лесна за имитиране и за домашна изработка също. Въпроса е дали върши работа? Мисля си, обаче, дали няма да се закача по дъното и с каква консистенция трябва да е захранката, та да не се разхвърчи преди да се е приводнила? То това зависи и от дупките на мрежичката, но все, пак?
Аз до колкото знам тези хранилки се използват за хлаяб.На Дунава с подобна тактика съ хващал доста добри количества скобар...
Точно тази хранилка е на Cormoran ..... не е предназначена нито за хляб нито за скобари, а е направена за морски риболов на змиорки като се пълне с накълцана риба както виждате дупките са му доста широки и не става за други захранки.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Дунавските мамки са си баш същите, но не са от Корморан, а от мрежа за картофи, примерно :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

milo_bg написа:
chirusa_bg написа:Дунавските мамки са си баш същите, но не са от Корморан, а от мрежа за картофи, примерно :lol:
Точно това имах предвид.Не ми се вярва да е направено такова нещо за морски риболов...Това е нещо като омален фидер вариант на мамка,пълниш с хляб и скобара умира.А и хлаба няма да излезе през дупките...
То целта е да излиза! :wink:
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Дбре! :)
Така или иначе не ползвам такава,но ако ми попадне едва дали бих я пълнил точно с хляб.
Както писах по-горе - с накълцана риба (може и черен дроб или съсирена кръв) за привличане на клен,мъздруга,бяла,щука или сом.Наслука! :drinkers:
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

http://www.daiwa-cormoran.info/co/en/pr ... -model.htm
С ей такива букви пише EAL FEEDER (ФИДЕР ЗА ЗМИОРКИ) ......... кое още не ви е ясно !!!
В описанието пише, че се пълни с накълцана риба и накълцани червеи. И другото което е на Дунава е абсурд да задържиш тая хранилка с кръглата тежест отдолу.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Изображение

Смятам да продължа да пиша по тази тема; има доста посъбрани материали пък и напоследък на пазара се появиха и доста нови неща :idea: 8)
Последно промяна от Бачо Илия на Вто Юни 29, 2010 2:10 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Хранилки и аксцесоари на MIDDY:

В този пост конкретно ще разгледам един нов тип хранилки на МИДИ патентовани 2008г. Това са т.н хранилки Shot Gun. Проектирани са от Роб Уутън( Rob Wootton) и се ползват както инлайн с полуфиксиран монтаж, така и с еластик и фиксиран монтаж за риболов както с пелети, така и със захранки . Грамажите и на двата модела са 14, 21 и 28гр (1/2-ра, 3/4-ти и 1.0 унции):

Shot Gun Feeder 28g 2pc pkt:
Изображение
Изображение

Elasticated shotgun feeder 21g 2pc Pkt:
Изображение

Третият тип такава хранилка е: плаваща хранилка на същия принцип за риболов на повърхноста или непосредствено под повърхноста. Характерното при нея е това, че след изпразване на съдържанието, хранилката остава във вертикално положение и индикациите на кълването се извършват по поплавъка.

Shotgun feeder float:
Изображение
Изображение

Следват две филмчета, които нагледно илюстрират работата на този тип хранилки:

[youtube]<object width="640" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/K1okeufElZM&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/K1okeufElZM&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="640" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RH0WXhydc3s&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/RH0WXhydc3s&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>[/youtube]

8)
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Миналата година "сглабях" подобна тема в друг форум и доста се лутах до като открия реномиран производител, които да произвежда пълната гама от типове и видове хранилки за риболов с фидер, за да има база за последващи коментарии на отделни модели. По едно стечение на обстоятелствата, гледам че на първа страница в темата са постнати спесификации точно на тези хранилки на които и аз съм се установил и в последствие има доста зададени въпроси по някои от моделите, на някои от които по-долу в темата ще се уточнят и отговорите.
В крайна сметка се установих на:
Английската фирма:
Изображение- Innovative fising products

Съвместна разработка и тествани с продуктите на белгийската::
Изображение

Гамата на предлаганите хранилки покрива почти цялата спесификация на хранилки за риболов с фидер и по тази причина в този и следващите постове ще ги специфицирам по отделни групи, типове и видове хранлки, а също така някои аксцесоари и монтажи за конкретните видове хранилки, с кратки обяснения за всеки вид.

Като начало ще постна снимки на няколко групи хранилки:

- Хранилки за стояща вода(Still Water Set)
, открит и закрит тип с предно и странично утежнение:

Изображение

- Хранилки за риболов в река(River Set), откри и закрит тип:

Изображение

- Хранилки за риболов с щека и уип(Pole Feeder Set):

Изображение

- Хранилки за риболов на шарани(Carp Set) под повърхноста и на дъното:

Изображение

В следващи постове, поетапно ще разгледам отделните видове от всяка група, както и други видове универсални и специализирани хранилки за риболов с фидер.

8)
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

При това ниво на Дунав както ловим на два метра и 4-5 метра дълбочина това са хранилките. Лошото е,че тук не се намират.
Бачо Илия написа: Изображение
Изображение
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Никъде не съм срещал тия хранилики за риболво на шарани над дъното... :roll: пробвани ли са в български условия дали работят...?
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”