Как да направим добър харпун в домашни условия

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Как да направим добър харпун в домашни условия

Мнение от australia »

Юли разбрах ти намека , и аз мисля че са малко с бароков дизаин .ама нали това не е най важното,а именно същественото в случая е какво е поведението им под водата .Доколкото виждам от клипчетата могат и да стрелят добре.Така че въпрос на вкус (казало кучето и се облизало от зад) :lol: :lol: :lol:Ето това е официалният му саит където са представени всичките му пушкала http://www.gimansub.it/index_en.html.
Аз лично шапка му свалям за маисторлъка :prayer:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Ако издържи тялото нахарпуна(обща дължина 115 см. зарядна 100 см. с реверсния спусък. Широк е от 3.5 до 4,2 см. а е дебел от 2,5 до 3.5 см) и има нужда ще монтирам третия 12.8 ластик като този на Манка с въженце през тялото. Какво мислите по въпроса?
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Миро видях харпуна държах го, ако си решил да го ползваш за нашето море послушай ме какво ти казах.Ако не прави си тестове.Но пак ще дойдеш на моето.И няма да съжаляваш. :D
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Здравейте гилдията!Днес се прибрах по рано от работа и реших да си спретна едно късо харпунче за по мътна вода.Поразрових се из чаркалъците и избрах тези:Дръжка Omer excalibur,трабата е Omega sl rock и аз незнам от каде я имам,главата е от X-Fire имах и цял водач от лепящите който бях купил преди но не го бях ползвал и ето че времето му дойде.А сега и данните:Работна дължина 85см. стрела 6.5х115 ластици 2х14.5 primeline на коефицент 3.5 еми майче е това.Съжалявам за снимките че са малко кофти но са правени с телефон.terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.18447499]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.18447504]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.18447511]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.18447517]Изображение[/URL]
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Ей не те свърта, набързо го спретна :D докато се чуем и вече е готов. Айде след 2-3 дни и тест, че сега морето е чорба. Екстра е :D трудничко го зареждах преди ама сега ще е огън. Защо не го резна на 75?
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

То една плевня да се запали,отиде цялото село.... :D :D :D само така,"Булгериан Сглоби Си Сам Харпун"- БСССХ,или BS3H ,
поредния модел е вече на пазара,колекция пролет 2010.Щом работи, мястото му е в морето.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

Terzo, станал си е съвсем като купешки, само дето ако беше целият от Омер, щеше да ти струва около 200 лв., а и с тази главица е по-секси... :)
Само не си ли го попресилил с този сет и да започне да рита много? Аз съм пробвал със същите ластици и стрели 6, 6.5 и 6.75 на подобни леки харпуни - Мундиал и Патос, и с 6.3 на 75 см. Кайман и на всички доста подскачаше при главата. Тежките стрели ги подсичаше и ги забиваше надолу, а 6-цата летеше на където си иска... ама може и да си е до майстора, аз много не им ги разбирам... :)
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Гринго това пушкало го спретнах само заради миграциятя и за по мътно както казах и то само за едно определено място.Там ги взимам рибите от метър и по добре да е по пресилен сета отколкото да ми мине някой голям пеленгатор и стрелата да го погали :D
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

Ясно! :)
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

terzo написа: отколкото да ми мине някой голям пеленгатор и стрелата да го погали :D
Не се бъзикай... :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

струва ми се , скоро ще четем по вестниците за застреляни по терасите комшии с харпун :D :D :D ...пу да не дава господ :!: ...Терзо за мътилака си земи пневматик с петичка и по два пеленгаса наведнъж ще вземаш :D :D :D
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Булти, не съм съгласен, специално тлъстия пеленгас си е за предпочитане да го зашиеш с губерката :D
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

По молба на Шуменеца качвам тези снимки на неговия дървен харпун.terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.19247695]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.19247701]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.19247708]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.19247711]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.19247717]Изображение[/URL] Нека той от тук на татък да разяснява за какво иде реч.
nsk702000
новобранец
новобранец

Мнение от nsk702000 »

Здравейте и от мен. Темата ми е много присърце и затова реших и да пиша / обикновенно оставям мнения да дават по компетентните/. В случая имам един въпрос който ме гложди от поне 5-6 години.
Има ли харпуни със двигател - пружина и ако не защо? Доста съм чел по инретнет но до сега не съм попадал на такъв. Ако някой ми даде кураж /т.е. не обори идеята с факти/ обещавам да пробвам да направя такъв. Имам доста добре оборудвана работилничка почти цехче :D а и съм си правил разни пушкала, патлаци и арбалети.
Единственият проблем за който се сещам е че във водата пъргавината на пружините може би доста ще се влоши?
Очаквам мнения с нетърпение .
Не може, да не може. Може просто, да не знаем как!
black-shark
новобранец
новобранец

Мнение от black-shark »

Здравейте!
Имам един въпрос. Чета, че повечето от вас имат харпуни чуждо производство. Аз имам един /чисто нов/, купуван преди много години, български ,производство на "Дунарит" - Русе. Ако някой е работил с такъв харпун, ще му бъда благодарен за впечатленията.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”