Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


СУПЕРШОУ НА ПРИМОРСКО!
Модератор: dantho.mihov
- barutchiata ©
- Администратор
- Мнения: 5592
- Регистриран на: Нед Апр 24, 2005 9:35 pm
- Местоположение: България & Österreich
Браво!
Браво Барутчия!barutchiata написа:Тая тема хубаво тръгна ама като гледам си стана за разни .Някой хора с два поста и усират нещата.
Отдавна си мислех да ти предложа да влезе в "Разни", та да се вихри волно балканският ни гений!
Юнаци, въпросът-гатанка за мъжкия и женския калкан остава в сила, аджеба защо женският на пазара струва повече? Ха, да чуем!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Топло, топло, ама не съвсем! Там се върти отговора - около топките! Питайте некой дърт барбаdsa написа:на мъжкия топките му тежат ,а при 16лв. за кило нали се сещаш-пари за топки кой дава![]()
![]()
![]()



Ако никой не каже - утре вечер ще ви кажа аз


Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- сериозен играч
- Мнения: 1345
- Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 3:40 pm
- Местоположение: Светия синод
Отговор на гатанката за мъжкия и женския калкан
Здравейте юнаци,
Отговорът е такъв: Пролетно време калкан се лови по-лесно, защото приближава брега да хвърля хайвера. Уловените преди забраната женски калкани са яко с хайвер, който има изключителни вкусови качества. Грехота е този хайвер да се пържи, макар че е много вкусен и пържен! Хайверът се разстила на дървена дъска, разточва се като дебела кора за арабски хляб и леко се осолява. След едно денонощие на хладно се обръща наопаки и престоява още известно време. Преди употреба - ръсни му малко сок от лимон.Става уникално мезе!
Мъжкият калкан може и малко да насмърдява, но след като се изчисти се слага за 12 часа в студена марината от лимонов сок, олио, вода малко, сол, млян чер пипер и счукан розмарин и след това, както и да го сготвиш става божествен!
Значи, всичко това важи, ако калканът е пресен! Ако е замразен - просто опържете хайвера!
Като хванеш приличен калкан, за да не се мъчи хайванчето - убий го на място. Това най-лесно става, като го хванеш с едната ръка за главата, с другата за опашката и рязко го сгънеш на две, така му чупиш гръбнака и умира за секунда
Ако някой знае още нещо - нека да каже
Наслука

Отговорът е такъв: Пролетно време калкан се лови по-лесно, защото приближава брега да хвърля хайвера. Уловените преди забраната женски калкани са яко с хайвер, който има изключителни вкусови качества. Грехота е този хайвер да се пържи, макар че е много вкусен и пържен! Хайверът се разстила на дървена дъска, разточва се като дебела кора за арабски хляб и леко се осолява. След едно денонощие на хладно се обръща наопаки и престоява още известно време. Преди употреба - ръсни му малко сок от лимон.Става уникално мезе!
Мъжкият калкан може и малко да насмърдява, но след като се изчисти се слага за 12 часа в студена марината от лимонов сок, олио, вода малко, сол, млян чер пипер и счукан розмарин и след това, както и да го сготвиш става божествен!
Значи, всичко това важи, ако калканът е пресен! Ако е замразен - просто опържете хайвера!
Като хванеш приличен калкан, за да не се мъчи хайванчето - убий го на място. Това най-лесно става, като го хванеш с едната ръка за главата, с другата за опашката и рязко го сгънеш на две, така му чупиш гръбнака и умира за секунда



Ако някой знае още нещо - нека да каже



Наслука



Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- сериозен играч
- Мнения: 1345
- Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 3:40 pm
- Местоположение: Светия синод
я да видиме кой печели безплатния абонамент за цяла година щото позна пак пръв ???отец Ми Го Нафърфорий написа:има и хайвер....доста при товаdocenta написа:..А да ми каже някой защо женският калкан се продава по-скъпо от мъжкия?



а дедо пак ВИ ГО НАФЪРФОРИЙ отново и отново



Дуцентееее знаеш как да ме абонираш...



Господ може всичко чада мой !