Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

200 риби и един рибар
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
200 риби и един рибар
След веселбата миналата седмица всички били уморени и ме зарязаха. Петък вечер се оказах сам и се наложи да посрещна съботния изгрев ей тука.

Язовира беше пълен до краен предел и из водата стърчах малки, слади борчета. Избрах си най-готиното място и сложих стола на метър във водата. Дъното беше здрава ливадка, а водата кристална.
Навсякъде пред мен имаше заляти треви, водорасли и малки храсти и дръвчета. При това положение избрах да ловя на мястото с най-красивата гледка. Прицелих се в една туфа суха трастика в другия край на залива и разпънах.

Докато подреждах сергията мъглата се беше вдигнала и се огледах наоколо

Невероятна красота, а носенето на багажа около 300м си струваше, около мен нямаше никой.
На 11м дълбочината беше около 1.5-1.8м, а дъното покрито с трева и редки, високи водорасли. Още сутринта беше ясно, че няма да намеря чисто място и реших да ловя на пропадане над тревите. Все пак забърках малко захранка, Трапер каракуда+ Трапер за течаща вода+ кюспе. Добавих малко варен коноп и около 200гр изпънат шарен червей.
В началото пододох няколко големи и стегнати топки, но храната беше слабо овлажнена и направо "избухна" на дъното. Първите риби дойдоха 15 минути след захранването и запачнаха да кълват все по-често. Още 10-15 минути по-късно вече беше време да пръсна сачмите през педя и да намаля дълбочината с 20-30см, за да остана над дъното. Почнах да стрелям бял и рибите започнаха да се събират и да се качват над дъното. Отделно след няма и 30минути каракудите проядоха бял червей и смених торния със стръв от 3 бели.
Следващите часове нямаше нищо интересно, действието беше все едно и също

По едно време се завъртяха и по-едри риби, но така и на дойдоха пред мен

Излизаха основно дребни каракудки примесени с огромни червеноперки. Извадих и 3 шаранчета бебета, а също и няколко костура, единия над 300гр. Вечерта между прашките с бял червей и коноп подавах и по накоя чашка сладка царевица. Ефекта не закъсня и последваха 2 късания в тревите и една реализирана риба. Ето го шаро, а ваденато беше истински слалом между закачките.

Стана време да приключвам с риболова и да проверя живарника

Тежеше доста и се наложи първите снимки да са във водата

Преборих се и измъкнах рибиците за задължителното премерване на теглото.
Ето я първата кофа готова за кантара

Хоп и резултата е 12кг

Втората доза излезе малко над 13кг или общо 25кг дребни карадуди.
Лека нощ

Язовира беше пълен до краен предел и из водата стърчах малки, слади борчета. Избрах си най-готиното място и сложих стола на метър във водата. Дъното беше здрава ливадка, а водата кристална.
Навсякъде пред мен имаше заляти треви, водорасли и малки храсти и дръвчета. При това положение избрах да ловя на мястото с най-красивата гледка. Прицелих се в една туфа суха трастика в другия край на залива и разпънах.
Докато подреждах сергията мъглата се беше вдигнала и се огледах наоколо
Невероятна красота, а носенето на багажа около 300м си струваше, около мен нямаше никой.
На 11м дълбочината беше около 1.5-1.8м, а дъното покрито с трева и редки, високи водорасли. Още сутринта беше ясно, че няма да намеря чисто място и реших да ловя на пропадане над тревите. Все пак забърках малко захранка, Трапер каракуда+ Трапер за течаща вода+ кюспе. Добавих малко варен коноп и около 200гр изпънат шарен червей.
В началото пододох няколко големи и стегнати топки, но храната беше слабо овлажнена и направо "избухна" на дъното. Първите риби дойдоха 15 минути след захранването и запачнаха да кълват все по-често. Още 10-15 минути по-късно вече беше време да пръсна сачмите през педя и да намаля дълбочината с 20-30см, за да остана над дъното. Почнах да стрелям бял и рибите започнаха да се събират и да се качват над дъното. Отделно след няма и 30минути каракудите проядоха бял червей и смених торния със стръв от 3 бели.
Следващите часове нямаше нищо интересно, действието беше все едно и също
По едно време се завъртяха и по-едри риби, но така и на дойдоха пред мен
Излизаха основно дребни каракудки примесени с огромни червеноперки. Извадих и 3 шаранчета бебета, а също и няколко костура, единия над 300гр. Вечерта между прашките с бял червей и коноп подавах и по накоя чашка сладка царевица. Ефекта не закъсня и последваха 2 късания в тревите и една реализирана риба. Ето го шаро, а ваденато беше истински слалом между закачките.
Стана време да приключвам с риболова и да проверя живарника
Тежеше доста и се наложи първите снимки да са във водата
Преборих се и измъкнах рибиците за задължителното премерване на теглото.
Ето я първата кофа готова за кантара
Хоп и резултата е 12кг
Втората доза излезе малко над 13кг или общо 25кг дребни карадуди.
Лека нощ
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- и господ не е толокова добър
Re: 200 риби и един рибар
Ами лека нощ
Браво брат, разбил си ги, снимките са страхотни.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Dostin
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Страхотен риболов си направил
Уникално красив язовир 

-
- разбира нещата
Направо ми се дощя да седна на пладформата и да половя малко .
Много хубави снимки и прекрасен излет . Едно голямо БРАВО !
Много хубави снимки и прекрасен излет . Едно голямо БРАВО !
Красиво... много красиво! Страхотен излет

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Баси красотата ... хем си се изкефил на риболова, хем си бил на красиво място... кефиш, определено, ама снимките най-кефят 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Супер репортаж!Изпълни ми душата
-
- вече хвърля и на тежко
маистор си в дисциплината,а природата е супер там 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
мнооого яко 

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Голямо разбиване е паднало...перфектно ! 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво Чирусче,аз пък те знам оти си вкъщи и учиш за изпити
Екстра излетче.

Екстра излетче.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!