Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Да се разреши нощният риболов!!!!
Модератор: bobopeli
Re: Да се разреши нощният риболов!!!!
+1 глас "ЗА"
-
- новобранец
нощният риболов трябва да се разреши.риболова от лодка трябва да се забрани.
- pachosz
- сериозен играч
Нищо не казаboris angelov написа:нощният риболов трябва да се разреши.риболова от лодка трябва да се забрани.

Дай направо лодките да забраним да ги продават, или само за разходки от 12 до 13 ч. по обяд да са разрешени

Всичко ще си дойде на мястото един ден, аз не губя надежда. И нощния риболов ще е разрешен, и бракониерите ще бъдат на изчезване.
Трябва всички с общи усилия обаче да го постигнем. А и всички виждаме, че определено има сериозен напредък последните месеци в борбата с бракониерите. От нас единствено се иска да не сме безучастни, и ще дойде време, когато всички да сме доволни от резултатите.
- jorro11
- ще става разбирач
"toyo1"
"Колега аз влача по някога от 19 ч до 24ч и имам хванати бяли и сом (хищника се активизира вечер)"
Така е ама го правиш от юни до ноември,а после?Г-н мрежар си влиза необезпокояван под предтекст че уж лови риба нищо че даже и стръв не си е взел и си пуска на воля,в момента ,в който чуе опасно близо лодка хвърля мрежите във водата и ти обяснява че ловял риба.Аз също съм привърженик на риболова от лодка ,ама за през ноща мисля че ще послужи като оправдание за много мрежари.
"Колега аз влача по някога от 19 ч до 24ч и имам хванати бяли и сом (хищника се активизира вечер)"
Така е ама го правиш от юни до ноември,а после?Г-н мрежар си влиза необезпокояван под предтекст че уж лови риба нищо че даже и стръв не си е взел и си пуска на воля,в момента ,в който чуе опасно близо лодка хвърля мрежите във водата и ти обяснява че ловял риба.Аз също съм привърженик на риболова от лодка ,ама за през ноща мисля че ще послужи като оправдание за много мрежари.
Колега зимата ми е силата влача през цялата година (с изключение на забраната) пускам даунригерите 2бр. на 12м и 14 м дълбочина и бялатя не им отказваjorro11 написа:"toyo1"

и аз съм ,,ЗА,,и против нощния с лодка 

-
- кандидат преподавател
В никакъв случай тук /в родината мила /няма да бъде разрешен нощния риболов-по-добре не се хабете с гласовете си "за",няма кой да ги вземе пред вид за нищо!От край време никоя наша власт няма доверие в народа ни и с основание -във всеки един български праведник спи и често се събужда пладнешкия и среднощния айдук.Еле среднощ -когато всички котки са сиви,там на водоема как да се види кой крив,кой прав?При тая очертаваща се многогодишна липса на пари и ресурси?По-вероятно е да забранят риболова с лодка-под благовидния предлог да се опазва живота на риболовците- последните две години има твърде много удобно удавили се от лодките - както бракониери,така и праведни риболовци.Не съм на ничия страна -първо щото нощем обичам да спя,купонясвам или е.а,а второ-тъй като риболова за мен е свещена мисия и върховно удоволствие,не го смесвам с упоменатите по-напреж дейности и не ми трябва да го върша нощем 

-
- ще става разбирач
имам питане до всички "почитатели" на нощния риболов - искам да ми опишете хипотетично как преминава една проверка през ноща на един язовир като Искър например...
- pachosz
- сериозен играч
Предполагам е както през деня - идват с катера до лодката и си проверяват.milo69 написа:имам питане до всички "почитатели" на нощния риболов - искам да ми опишете хипотетично как преминава една проверка през ноща на един язовир като Искър например...
Мен лично през нощта не са ме проверявали никога, а до 00 -1 ч. след полунощ неведнъж съм бил с лодката.
С тая забрана за нощен риболов доста хора сме бракониери май

Веднъж обаче през нощта на Ивайловград по-предната година ни събраха въдиците с куката. Предполагам мрежи са търсили, но доста въдици събраха. Който не спазва закона, оправя такъми после

-
- новобранец
Чудесна тема,няма що!Като чета и почвам да се чудя как някой не се е сетил да пусне тема за отпадане на забраната за размножителния период.Щото видете ли,като има 365 дни в годината и 24ч в денонощието масирано присъствие на съвестни риболовци по водоемите то края на бракониерите неминуемо ще настъпи,Познават се много лесно-носят табелки на врата с надпис "аз съм бракониер"или пък другият белег е чуждоземният им вид,нещо като марсианци.И тогава раят на съвестния риболовец ще настъпи.Денонощно ще кръстосват язовирите рицари-троленгисти,а от брега ще бъдат бомбардирани с тежки олова и край с мрежарите.Тогава ще има пълни вани като на Троли Боабаба с бяла риба,но уловена със законно разрешени методи на риболов.Ех,за такива подробности като превишаване на допустимото количество 4-5 пъти ще си затворим очите,а пък като разрешат риболова през нощта няма нужда да ги затваряме,така или иначе никой нищо няма да вижда.Или както казва народа "куче влачи-няма диря"
Ай със здраве съвестни нощни риболовци!На вас разчитам да опазите водоемите през нощта като подавате сигнали за нередности.Малка подробност-трябва да се въоръжите с очила за нощно виждане,защото на 100м от вас този който си е разпъвал въдиците с лодка през деня,по същия маршрут през нощта може да си подсигури риболова с една мрежичка.
Ай със здраве съвестни нощни риболовци!На вас разчитам да опазите водоемите през нощта като подавате сигнали за нередности.Малка подробност-трябва да се въоръжите с очила за нощно виждане,защото на 100м от вас този който си е разпъвал въдиците с лодка през деня,по същия маршрут през нощта може да си подсигури риболова с една мрежичка.
- pachosz
- сериозен играч
Колега, asp-erman, идеята за разрешаване на нощен риболов не е за лов на бракониери, а за лов на риби, които се хранят през нощта и хващането им през светлата част от денонощието е инцидентно. Мрежи колкото и трудно да е, могат да се пускат и през деня. Другото е въпрос на съвест и морал от всички нас. За подаването на сигнали за нередности - прави го и ти. Колкото и да се кефим и аплодираме успешни операции на ТЗ-тата на ИАРА, с помощта на всички нас ще им е много по-лесно и на тях.
-
- вече хвърля и на тежко
аз съм за разрешаване на нощния риболов,тръпката е двоина,рибите са двоино по големи и сливането с природата също!забрана на лодките нощем би била като да забранят автомобилите,защото и при тях има много инциденти,но е задължително да се въведат и изисквания(не съм сигурен че няма и сега)за жилетки,светлини и т.н.А е факт,че бракониерите ще са затруднени да пускат мрежи при наличието на свидетели наоколо.
-
- новобранец
99 % нощният риболов ще бъде разрешен. Проблемът не е в самото разрешаване, а нужната култура и уважение, които трябва да спазваме един към друг. Не веднъж съм ставал свидетел, как някой с лодка минава много близо или направо през въдиците на друг, който лови от брега.

Без битка няма победа!
abramovich написа:99 % нощният риболов ще бъде разрешен. Проблемът не е в самото разрешаване, а нужната култура и уважение, които трябва да спазваме един към друг. Не веднъж съм ставал свидетел, как някой с лодка минава много близо или направо през въдиците на друг, който лови от брега.
Колега abramovich и аз съм ставал свидетел на същото нещо че даже и през деня се е случвало!Май проблема наистина е в културата и уважението!naskobo написа:Моето становище е либерално за въдичарите- разрешение за нощен риболов, повече разрешени въдици и по голяма норма уловена риба- и обратно безкомпромисна борба с бракониерството- мрежари , токаджии, бомбаджии и цялата пасмина месари. Истината е,че рибата с въдичарство няма да намалее- напротив! Тя изчезва от промишленото бракониерство и замърсяването.
Аз съм за разрешението за нощен риболов.
Приветствам и изказването на колегата naskobo.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Не съм запознат с риболова, абсолютен дилетант съм. Но, предвид това, че:ivanta4ev написа:Колеги докато не се разреши нощният риболов тази долна напаст няма да миряса!!!почти в целият ЕС е разрешен защо не и в Бъгария???? ВИЕ КАК МИСЛИТЕ?
1) Хората се делят на сови и чучулиги, т.е. на някои им е по-добре да работят (вкл. да риболовстват) денем, а на други нощем;
2) Някои хора са супер-заети през деня;
3) На рибата, щом ще бъде уловена и (евентуално изядена, ако не е за спортния риболов!) й е все едно,
ТО НЕКА СЕ РАЗРЕШИ. Още повече, че, както казвате - "...почти в целия Ес е разрешен нощният риболов"...
Та така...