Да се разреши нощният риболов!!!!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Diman
разбира нещата
разбира нещата

Re: Да се разреши нощният риболов!!!!

Мнение от Diman »

+1 глас "ЗА"
boris angelov
новобранец
новобранец

Мнение от boris angelov »

нощният риболов трябва да се разреши.риболова от лодка трябва да се забрани.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

boris angelov написа:нощният риболов трябва да се разреши.риболова от лодка трябва да се забрани.
Нищо не каза :lol:
Дай направо лодките да забраним да ги продават, или само за разходки от 12 до 13 ч. по обяд да са разрешени :rolleyes:
Всичко ще си дойде на мястото един ден, аз не губя надежда. И нощния риболов ще е разрешен, и бракониерите ще бъдат на изчезване.
Трябва всички с общи усилия обаче да го постигнем. А и всички виждаме, че определено има сериозен напредък последните месеци в борбата с бракониерите. От нас единствено се иска да не сме безучастни, и ще дойде време, когато всички да сме доволни от резултатите.
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

"toyo1"
"Колега аз влача по някога от 19 ч до 24ч и имам хванати бяли и сом (хищника се активизира вечер)"

Така е ама го правиш от юни до ноември,а после?Г-н мрежар си влиза необезпокояван под предтекст че уж лови риба нищо че даже и стръв не си е взел и си пуска на воля,в момента ,в който чуе опасно близо лодка хвърля мрежите във водата и ти обяснява че ловял риба.Аз също съм привърженик на риболова от лодка ,ама за през ноща мисля че ще послужи като оправдание за много мрежари.
toyo1

Мнение от toyo1 »

jorro11 написа:"toyo1"
"Колега аз влача по някога от 19 ч до 24ч и имам хванати бяли и сом (хищника се активизира вечер)"

Така е ама го правиш от юни до ноември,а после?Г-н мрежар си влиза необезпокояван под предтекст че уж лови риба нищо че даже и стръв не си е взел и си пуска на воля,в момента ,в който чуе опасно близо лодка хвърля мрежите във водата и ти обяснява че ловял риба.Аз също съм привърженик на риболова от лодка ,ама за през ноща мисля че ще послужи като оправдание за много мрежари.
Колега зимата ми е силата влача през цялата година (с изключение на забраната) пускам даунригерите 2бр. на 12м и 14 м дълбочина и бялатя не им отказва :wink: (наи-много закачени и онищошени мрежи имам през зимата защото ИГРАЧИТЕ :finga: ги оставят по няколко дена заради студената вода :wink: и после НЕ СИ ГИ НАМИРАТ :finga: )
zoom_l
новобранец
новобранец

Мнение от zoom_l »

и аз съм ,,ЗА,,и против нощния с лодка :axe:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

В никакъв случай тук /в родината мила /няма да бъде разрешен нощния риболов-по-добре не се хабете с гласовете си "за",няма кой да ги вземе пред вид за нищо!От край време никоя наша власт няма доверие в народа ни и с основание -във всеки един български праведник спи и често се събужда пладнешкия и среднощния айдук.Еле среднощ -когато всички котки са сиви,там на водоема как да се види кой крив,кой прав?При тая очертаваща се многогодишна липса на пари и ресурси?По-вероятно е да забранят риболова с лодка-под благовидния предлог да се опазва живота на риболовците- последните две години има твърде много удобно удавили се от лодките - както бракониери,така и праведни риболовци.Не съм на ничия страна -първо щото нощем обичам да спя,купонясвам или е.а,а второ-тъй като риболова за мен е свещена мисия и върховно удоволствие,не го смесвам с упоменатите по-напреж дейности и не ми трябва да го върша нощем :)
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

имам питане до всички "почитатели" на нощния риболов - искам да ми опишете хипотетично как преминава една проверка през ноща на един язовир като Искър например...
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

milo69 написа:имам питане до всички "почитатели" на нощния риболов - искам да ми опишете хипотетично как преминава една проверка през ноща на един язовир като Искър например...
Предполагам е както през деня - идват с катера до лодката и си проверяват.
Мен лично през нощта не са ме проверявали никога, а до 00 -1 ч. след полунощ неведнъж съм бил с лодката.
С тая забрана за нощен риболов доста хора сме бракониери май :roll:
Веднъж обаче през нощта на Ивайловград по-предната година ни събраха въдиците с куката. Предполагам мрежи са търсили, но доста въдици събраха. Който не спазва закона, оправя такъми после :D Пак добре, че не са ни писали актове дето не вадим въдиците през нощта.
asp-erman
новобранец
новобранец

Мнение от asp-erman »

Чудесна тема,няма що!Като чета и почвам да се чудя как някой не се е сетил да пусне тема за отпадане на забраната за размножителния период.Щото видете ли,като има 365 дни в годината и 24ч в денонощието масирано присъствие на съвестни риболовци по водоемите то края на бракониерите неминуемо ще настъпи,Познават се много лесно-носят табелки на врата с надпис "аз съм бракониер"или пък другият белег е чуждоземният им вид,нещо като марсианци.И тогава раят на съвестния риболовец ще настъпи.Денонощно ще кръстосват язовирите рицари-троленгисти,а от брега ще бъдат бомбардирани с тежки олова и край с мрежарите.Тогава ще има пълни вани като на Троли Боабаба с бяла риба,но уловена със законно разрешени методи на риболов.Ех,за такива подробности като превишаване на допустимото количество 4-5 пъти ще си затворим очите,а пък като разрешат риболова през нощта няма нужда да ги затваряме,така или иначе никой нищо няма да вижда.Или както казва народа "куче влачи-няма диря"
Ай със здраве съвестни нощни риболовци!На вас разчитам да опазите водоемите през нощта като подавате сигнали за нередности.Малка подробност-трябва да се въоръжите с очила за нощно виждане,защото на 100м от вас този който си е разпъвал въдиците с лодка през деня,по същия маршрут през нощта може да си подсигури риболова с една мрежичка.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Колега, asp-erman, идеята за разрешаване на нощен риболов не е за лов на бракониери, а за лов на риби, които се хранят през нощта и хващането им през светлата част от денонощието е инцидентно. Мрежи колкото и трудно да е, могат да се пускат и през деня. Другото е въпрос на съвест и морал от всички нас. За подаването на сигнали за нередности - прави го и ти. Колкото и да се кефим и аплодираме успешни операции на ТЗ-тата на ИАРА, с помощта на всички нас ще им е много по-лесно и на тях.
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

аз съм за разрешаване на нощния риболов,тръпката е двоина,рибите са двоино по големи и сливането с природата също!забрана на лодките нощем би била като да забранят автомобилите,защото и при тях има много инциденти,но е задължително да се въведат и изисквания(не съм сигурен че няма и сега)за жилетки,светлини и т.н.А е факт,че бракониерите ще са затруднени да пускат мрежи при наличието на свидетели наоколо.
abramovich
новобранец
новобранец

Мнение от abramovich »

99 % нощният риболов ще бъде разрешен. Проблемът не е в самото разрешаване, а нужната култура и уважение, които трябва да спазваме един към друг. Не веднъж съм ставал свидетел, как някой с лодка минава много близо или направо през въдиците на друг, който лови от брега.
Изображение
Без битка няма победа!
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

abramovich написа:99 % нощният риболов ще бъде разрешен. Проблемът не е в самото разрешаване, а нужната култура и уважение, които трябва да спазваме един към друг. Не веднъж съм ставал свидетел, как някой с лодка минава много близо или направо през въдиците на друг, който лови от брега.
naskobo написа:Моето становище е либерално за въдичарите- разрешение за нощен риболов, повече разрешени въдици и по голяма норма уловена риба- и обратно безкомпромисна борба с бракониерството- мрежари , токаджии, бомбаджии и цялата пасмина месари. Истината е,че рибата с въдичарство няма да намалее- напротив! Тя изчезва от промишленото бракониерство и замърсяването.
Колега abramovich и аз съм ставал свидетел на същото нещо че даже и през деня се е случвало!Май проблема наистина е в културата и уважението!

Аз съм за разрешението за нощен риболов.
Приветствам и изказването на колегата naskobo.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Geser Kurultaev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Geser Kurultaev »

ivanta4ev написа:Колеги докато не се разреши нощният риболов тази долна напаст няма да миряса!!!почти в целият ЕС е разрешен защо не и в Бъгария???? ВИЕ КАК МИСЛИТЕ?
Не съм запознат с риболова, абсолютен дилетант съм. Но, предвид това, че:

1) Хората се делят на сови и чучулиги, т.е. на някои им е по-добре да работят (вкл. да риболовстват) денем, а на други нощем;

2) Някои хора са супер-заети през деня;

3) На рибата, щом ще бъде уловена и (евентуално изядена, ако не е за спортния риболов!) й е все едно,

ТО НЕКА СЕ РАЗРЕШИ. Още повече, че, както казвате - "...почти в целия Ес е разрешен нощният риболов"...

Та така...
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”