Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Сигнализатор VS тапа
Модератор: sapuna
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Сигнализатор VS тапа
Ехеиии колеги здрасти.Миналата седмица бях на риба и видях едни колеги на тапи(такива от вино)Лелеее скъсаха амури и шарани(а те са ни приятели)и на същата дистанция на малко по отдясно от тях на СЪЩИТЕ КУКИ ДАЖЕ на същата стръв и пак ги късат а ние блеем само
И така ние с сигнализаторите,те с тапите нашите сигнализатори 3 пати званнаха,а тапите като луди скачат та са не спират
Отивам аз до тях и ги питам как ги хващат,а те сигнализаторите са проблема!Еи така ги погледнах
(шарана дърпал по-плахливо и са били много тежки сигнализаторите ми)Викам:Я дай 2 тапи!Ела гледай к'во ги направихме!!!До довечера 5 амура от 2 кила и 1 шаран 3.Сега не знам защо така ама май-май ще махам сигнализаторите
Ако някой има друго мнение или иска да добави нещо да пише!!!НАСЛУКА КОЛЕГИ

Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
-
- ще става разбирач
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
www.***.com написа:Къв е тоя тежък сигнализатор? Аз такъв не съм виждал.
Извиняваи ARK моя грешка говорех ей за тея джаджи

http://carpbg.com/shop/product_info.php ... 4f388011fa
А за тежеста на т'ва как ли не я плъзгъх малее до края(за много вятър) точно до началото,по средата АБЕ Е*А МИ СА МАМАТА ОТ ПЛЪЗГАНЕ

- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
-
- ще става разбирач
Тая джаджа е обтегач за линията и има възможност да е максимално тежка или пък да е максимално лека и дори да се откачи пружината за обратен ход. Всяка позиция се избира в зависимост от дистанцията и условията на риболов. Можеш да си я нагласиш както искаш. Според мен монтажа не ти е бил добър и след като рибата поеме стръвтта не се закача, а като усети съпротивление ти е плюела. Така трябва да си оптимизираш монтажа, че когато обтегача се вдигне, куката да е забита в устата на рибата и да няма връщане назад
Успех

ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Монтажа ми беше "In Line"(повода с плетено влакно,а между другото там на косъм не барна,а само на обикновен възел,куката не с ухо а сплескана и само на вкисната цар-ца
аз така викам на царевицата
)И като ни дадаха тапита МОНТАЖА БЕШЕ СЪЩИЯ,ДАЖЕ И ЦАРЕВИЦАТА СИ ОСТАНА ТАКА и започна да дава.Сега не знам дали е касмет като съм сменил обтегача с тапа точно тогава да му е станало кеф та да почне да се храни "БАТ-ШАРКО"и брат му ли брачед му ли де да го знам(става вапрос за амура).Иначе онея в ляво направиха горе-доло 40 кила амура(ама нали знаеш-рибар-ЛЪЖЕЦ
,но поне 30 кила имаше!!!)

- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Сигнализатор VS тапа
Добре, де...Проведете 1 експеримент - ти лови на тапи, а приятелят ти, в близост до теб, нека лови по стария начин. И така в период от 1 седмица или, сумарно 7 дена. После сравни уловеното количество. Ако има над 10-20 % разлика, проведете пак ексиперимента и, ако пак има 10-20 % разлика в полза на тапите, действайте само на тях, така е що-годе резонно да се процедира с нещата в риболова, а в във всяка една човешка дейност, ми се струва.Carp Master написа:Ехеиии колеги здрасти.Миналата седмица бях на риба и видях едни колеги на тапи(такива от вино)Лелеее скъсаха амури и шарани(а те са ни приятели)и на същата дистанция на малко по отдясно от тях на СЪЩИТЕ КУКИ ДАЖЕ на същата стръв и пак ги късат а ние блеем самоИ така ние с сигнализаторите,те с тапите нашите сигнализатори 3 пати званнаха,а тапите като луди скачат та са не спират
Отивам аз до тях и ги питам как ги хващат,а те сигнализаторите са проблема!Еи така ги погледнах
(шарана дърпал по-плахливо и са били много тежки сигнализаторите ми)Викам:Я дай 2 тапи!Ела гледай к'во ги направихме!!!До довечера 5 амура от 2 кила и 1 шаран 3.Сега не знам защо така ама май-май ще махам сигнализаторите
Ако някой има друго мнение или иска да добави нещо да пише!!!НАСЛУКА КОЛЕГИ