Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

разузнаване
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
разузнаване
здавеите. днес, след като се наработих минах през Балчик да видя как стоят нещата на място. вълнолома/фара/ ,около 16 часа 6-7 човека, всеки с приличен улов на попчета. никои не беше хвърлял за калкан.подпитах и местните рибари. попо тръгва. карагьоз дава добре,ама от време на време.за калкан никои нищо не каза.
-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз преди 3-4 дни хванах 3 карагьоза на калканските въдици и поне 10 удара които само ти сабарят пръчката явно че куките му идваха големички.vacano написа:карагьоз ? на какво се лови? не съм имал късмета до сега да ловя такова рибе...
Както каза отеца на чепаретас куки от номер 3-4 до номер едно се ползват.
Аз лично съм хващал и на сафридено чепаре хващал съм и на плувка между иларията.
Така че методите са разнообразни.
Не съм пробвал на блесни и воблери но няма начин да не гони но навътре в морето е истината.
За бракониерите само слънчаци
!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Карагьоз от брега и рядка слука и само зимно време поне аз за така знам.
Иначе лятото с лодки с чепарета се лови от лодки покрай паламуди и лефери.
Основно се лови на мрежи...ама нас това не на бърка
.
Миналата година на 12 декемри бях на шкорпиловци на естакадата. за 8 часа 3 пъти си зимаха мрежите пълни с риба толкова много се беше събрала около километър навътре.Предполагам че може да се хване но в това студеното време трябва много мерак
.
Иначе лятото с лодки с чепарета се лови от лодки покрай паламуди и лефери.
Основно се лови на мрежи...ама нас това не на бърка

Миналата година на 12 декемри бях на шкорпиловци на естакадата. за 8 часа 3 пъти си зимаха мрежите пълни с риба толкова много се беше събрала около километър навътре.Предполагам че може да се хване но в това студеното време трябва много мерак

!

-
- сериозен играч
Калканчо...карагьоза е пролетна дунавска скумрия...тя се ражда там и се връща от дунава в морето...та идвайки дребна пролетта остава до есента да понадебелее и после хуква надолу...мнооого на юг ! а зимата само нещо лудо ако е останало самотно...а рано на пролет се срещат и двата вида..тия от долу към дунав пътуващи и тия от горе връщащи се
ма що не питаш на тати на корабите...

ма що не питаш на тати на корабите...

Господ може всичко чада мой !
-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Така е научих нещо.отец Ми Го Нафърфорий написа:зимата само нещо лудо ако е останало самотно...
Аз говоря за това в цитата че са глупости.Морето гъмжи от карагьоз и така всяка зима...може и една част да заминава но има големи струпвания на карагьоз недалеч от брега за туй що съм видях с око и с ръка съм пипнал няма какво да спориш.

!

Тук в Бургаския залив редовно мрежарите взимат по 2-3 каси едър карагьоз...ама да ходи на ем или на чепаре...по това време не съм чувал...
Тя водата е още топла...7-8 градуса...и може да се излъже някоя риба...ама все не си нося чепаретата...
за проба...
Преди две години тръгваше от месец април...и така цяло лято...най-добър резултат съм имал на чепаре 3 № червено и златно ламе...купено от Магазин Рибар...от Краставицата...
Трябва да поръчам на БатВанко да направят от тия "уловисти" чепарета...че току виж тръгнала рибата...

Тя водата е още топла...7-8 градуса...и може да се излъже някоя риба...ама все не си нося чепаретата...

Преди две години тръгваше от месец април...и така цяло лято...най-добър резултат съм имал на чепаре 3 № червено и златно ламе...купено от Магазин Рибар...от Краставицата...

Трябва да поръчам на БатВанко да направят от тия "уловисти" чепарета...че току виж тръгнала рибата...

- Михалич
- ще става разбирач
Бат Милене, поръчай 4 "отгоре" /ако е удобно и може/ - ако ми дадеш координати на магазина - аз ще му кажа на човека-какво как за пари и доставкаbatmilen написа:...Трябва да поръчам на БатВанко да направят от тия "уловисти" чепарета...че току виж тръгнала рибата...

Тая година съм решил от рано да се снабдя с чепарета и едно друго
- да не стане като миналата с "вълшебните"

Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако мислиш че те лъжа нарамвой въдиците и ела да ти покажа къде се крие карагьозаbatmilen написа:Тук в Бургаския залив редовно мрежарите взимат по 2-3 каси едър карагьоз...ама да ходи на ем или на чепаре...по това време не съм чувал...![]()
Тя водата е още топла...7-8 градуса...и може да се излъже някоя риба...ама все не си нося чепаретата...за проба...
Преди две години тръгваше от месец април...и така цяло лято...най-добър резултат съм имал на чепаре 3 № червено и златно ламе...купено от Магазин Рибар...от Краставицата...![]()

А измежду ударите на карагьоз ей тая красавица.

Слуката не беше моя а на авера с които бях ама има ли значение

!