Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Един приключенски съботен уикенд
Модератор: dantho.mihov
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Един приключенски съботен уикенд
Събота е
и къде, къде щом няма риболов? Решението е малко пещерен туризъм. В България до сега са намерени около 5500 пещери. За много от тях има уникални легенди... и така към тази която аз ще ви покажа.
Деветашката пещера е една от най-големите пещери в България. Общата ѝ дължина е 2 442 м, общата ѝ площ е 20 400 м2, височина - 60 м. Разположена е на около 15 км. северо-източно от Ловеч, близо до село Деветаки.

Пещерата е открита през 1921 г. Достъпът до пещерата е по планинска пътека, която започва малко след отбивката от пътя Ловеч - Левски за село Деветаки. Паркира се до моста на река Осъм.

В миналото пещерата е била засекретен военен обект. През 1950-те години е била използвана за съхранение на петрол, а големите цистерни и до днес стоят близо до входа на пещерата. В момента това е абсолютно невъзможно, мостът, водещ до пещерата е разрушен, разрушена е и жп линията към нея.

Ето срещу мостът виждаш това, и проумяваш че пещерата е ПЕЩЕРИЩЕ! 0029

Според някои сведения, поради големината си тя е използвана за съхранение и на храни от държавния резерв и за разполагане на ракетни установки.

През пещерата тече кристално поточе с почти невиждани в друга среда растения и гадинки

Ето и нещо интересно: Достъпът до пещерата от 1 юни до 31 юли е забранен, тъй като тогава е размножителния период на прилепите
Та това беше, уникални впечатления и приятен зелен маршут.

Пещерата е открита през 1921 г. Достъпът до пещерата е по планинска пътека, която започва малко след отбивката от пътя Ловеч - Левски за село Деветаки. Паркира се до моста на река Осъм.
В миналото пещерата е била засекретен военен обект. През 1950-те години е била използвана за съхранение на петрол, а големите цистерни и до днес стоят близо до входа на пещерата. В момента това е абсолютно невъзможно, мостът, водещ до пещерата е разрушен, разрушена е и жп линията към нея.
Ето срещу мостът виждаш това, и проумяваш че пещерата е ПЕЩЕРИЩЕ! 0029
Според някои сведения, поради големината си тя е използвана за съхранение и на храни от държавния резерв и за разполагане на ракетни установки.
През пещерата тече кристално поточе с почти невиждани в друга среда растения и гадинки

Ето и нещо интересно: Достъпът до пещерата от 1 юни до 31 юли е забранен, тъй като тогава е размножителния период на прилепите

Та това беше, уникални впечатления и приятен зелен маршут.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- и господ не е толокова добър
Re: Един приключенски съботен уикенд
Ходих там и наистина е прекрасно, но не можах да вляза навътре, нямахме екипировка 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Малко ми прозвуча,като Бай Шиле:"Това е тайна разработка на военните!"AL KAPONE написа:Според някои сведения, поради големината си тя е използвана за съхранение и на храни от държавния резерв и за разполагане на ракетни установки.
Иначе,сериозно си бил на наистина невероятно място...
Вчера кълвеше,днеска не ще!
- emo vasilev
- сериозен играч
Поредното красиво място в родината ни !И снимките си ги бива Ачка . 

- glarusa
- кандидат преподавател
Наистина съм горд ,че съм българин в такив моменти!Прочетох,че трябвада имаш оборудване ,за да влезеш навътре-какво оборудване по-точно,че съм пълен лайк?
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
-
- и господ не е толокова добър
Ами има наводнени галерии.Оборудването включва: лодка, въжета, прожектори,каски и др. от сорта.Според мен трябва водач.glarusa написа:Наистина съм горд ,че съм българин в такив моменти!Прочетох,че трябвада имаш оборудване ,за да влезеш навътре-какво оборудване по-точно,че съм пълен лайк?

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- сериозен играч
Много красота
Било си е готина разходка

Било си е готина разходка

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Адмирации колега просто ти завиждам благородно.Наистина е било строхотно красив излет