Воблери-Първите 3

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
awfast
новобранец
новобранец

Воблери-Първите 3

Мнение от awfast »

Такааа...покрай вас и аз се запалих :oops: ..Петък15май нямах какво да права, отидох до магазина купих ето това парче Балса-13,20лева и започнах първите си воблери в живота(имайте предвид че само съм виждал по магазините, не съм си купувал никога!)Моля за вашите мнения,попрвки и прочие..
Изображение
Ето това са първите ми 3.
Изображение

След като ги уформих горе-доло започнах да се ровя за прословутия КАНТАЛ :oops: :oops: :oops: 'Бах мааму,цела София обиколих..то не бяха Практикери, то не бяха Мр.Бриколажи, между другото в Практикер се продват на стекче.1 стек 5кг-30лева :shock: Бях шокиран..Не след дълго време обаче ми хрумна нещо друго и намерих според мен материал,който би свършил работата.Моля отново за вашето ЕКСПЕРТНО мнение дали това става!
Именно..за медна тел от 2фазен и 3фазен кабел-2 метра и още 3 метра от кабели за интернет пред нас гледах се търкаляха..смятате ли че тази медна тел(мед) ще свърши работа?
Изображение
И последен въпрос(до момента, който не остана разяснен мисля :oops: за вас кой е по-добрия лак(тези съм ги снимал в Мосю Бриколаж)
Лак Номер1 :
Изображение
ЛакНомер2 :
Изображение
ЛакНомер3 :
Изображение
Благодаря ви предварително и се надявам, че ще има кой да помогне считайки прочетеното до сега и интереса предполагам на начинаещите като мен.Поздрави!
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Воблери-Първите 3

Мнение от skorpion »

Остави тази медна тел. По-добре от най-големите кламери, ще ги
снаждаш на кукичка, малко хващат ръжда, ама докато изгние си го скъсал някъде.
От тези лакове се откажи( мое мнение), по-добре един двукомпонентен, за паркет.
Забъркваш колкото ти трябва, по-твърд е, и бързо дръпва.
Аз лакирвам с пръскане минимум 3 слоя.
awfast
новобранец
новобранец

Мнение от awfast »

skorpion, можеш ли да бъдеш малко по конкретен като например от къде си го купил колко пари е марка и т.н.С кламер ще се пробвам защото наистина с тая мед се измъчих :(
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladimir1974 »

На Оргахим е по-добър,но не е за тази цел.Намери си спрейили можеш да помолиш да ти напълнят като тези за автомобилите.Има и на водна основа за автомобили доста са еластични,но си струва ако не се занимаваш еднократно.
kasmet
awfast
новобранец
новобранец

Мнение от awfast »

За да не объркаме нещо, трябва ли да го лакирам преди да тествам?Защото четох че дървото набъбвало страшно много, а другаде четох че може и да се тества без предварително лакирване :oops: на кой да вярвам?
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Браво колега и аз започнах да правя воблери от дърво, но минах на дураформ, това е най- добрия материал за целта, първо си ги прави от дърво да потренираш, после като им свикнеш си намери дураформ, от него се правят табели, например уличните или рекламни, цвета му е бял, трудно се чупи и е еластичен, може да свалиш някоя табела малко си е вандалщина ама ... се налага ако няма от къде да намериш :P .
Аз ползвам корабен лак и се получава добре, но става и с паркетен и със всякакъв, само да е безцветен.
Прочети по форума има писано за утежнение и т.н.( слага се в долната част по близо до лопатката) , аз първите не им сложих и плуваха като боклуци носени от течението :oops: , но с времето и опитите се получава!
Важно е търпението и да не се отказваш!
Успех.
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

Момчета има евтино и ефикасно решение за телта за воблери и блесни.Не съм специалист електротехник но такъв ми каза че кантала за нагревателите който се продава във всеки магазин за електроматериали не ръждясва и е точно това от което имаме нужда.Аз естествено веднага си купих, според това каква дебелина тел ви трябва искате различно мощен нагревател.Изглежда като много дълга пружина и без проблеми си развиваш от нея изправяш я и е ок.Телта която аз ползвам е от нагревател 1,2квт и е идеална за целта мисля че е дебела около 0,6-0,7мм гъне се много добре и струва само 1.5лв.Продавачката ми е позната и като и казах за каква цел ми трябва падна под тезгяха :lol: .Каза че са купували всевъзможни глупости от магазина но нагревател за блесни още никой не и бил искал та така дано да ви е полезно! :D
awfast
новобранец
новобранец

Мнение от awfast »

Колкото до марко поло, от балса ги правя тамън тамън преди 1 минута горе доло нагодих лопатката и като изсъхне трябва ли да я топвам във водата за тест или след боядисването я тествам.А до колкото от къде съм, родом не съм от тук иначе живея в София.Минал съм сигурно през десетина железарииници иииииии всеки ме гледа като гръмнат като им кажа кантал.Те..Какво?!Неръждаема тел за реотани..АААаа нямаме нямаме.Обаче не се и продава.В практикер и Мосю Бриколаж ходих, само в Практикер за 5кг кантал-30лева??Много ми е скъпо определено.А до колкото до теб Марко Поло ако е възможно да ми подскажеш някой магазин?Живея близо до стадион Славия но не е проблем през седмицата да отскоча и до по далече.Обаче и лопатката си е голяма разправия, от триъгълника много време го рязах тва..то се цепи, па се прави на зъбци па щкуриш ..абеее взе ми душицата първата лопатка, така че ако някой има предложения от къде в София мога да си купя хубав, възможно по-евтин материал за лопатката също ще ми е от полза.Благодаря ви много за подкрепата до момента!
awfast
новобранец
новобранец

Мнение от awfast »

Днес мисля като излизам да тършувам магазините за лак да търся и кантала, чее от тази зъбна тел ли там както се води ми казаха че била айде не исключително скъпа, но не е евтина..А колкото до материала за лопатката ти благодаря, само кажи на лично ли да ти пратя офис на еконт или ще се срещаме, за мен няма значение!
awfast
новобранец
новобранец

Мнение от awfast »

аа и още нещо да не забравя, от къде си набавяте тези телчици за куките?Никъде не можах да намера писано
10t
новобранец
новобранец

Мнение от 10t »

единственото място в софия, където винаги съм намирал халкички за тройките за малки воблери е на ул. гео милев, съвсем близо до кръстовището след окръжния кат. преди месец бяха по 10ст. и поне 30-40 винаги имат в наличност(често ги посещавам). а относно арматурата- ползвам поцинкована тел за връзване на арматура. използва се в строителството и я има във всеки склад за строителни материали. не съм я мерил, но на око ми се струва че е 1мм. продава се на кило и не е никак скъпа. не знам дали ръждясва, защото за среден живот на воблера 1 месец не е показвала никакви дефекти.
п.с. в мижавата ми галерия има 2 воблера точно с тази тел.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”