Дайте мнение относно следното влакно

Модератор: Paublo_Eskobar

odit_pro
новобранец
новобранец

Дайте мнение относно следното влакно

Мнение от odit_pro »

Колеги, вчера ми подариха една ролка влакно за мач Browning 0.14. Това което ме притеснява, е че влакното е напълно черно като конски косъм. Не съм ловил с такъв наситен цвят и досега на въдиците си съм слагал прозрачни или полупрозрачни влакна. Според вас как ще се отрази всичко това на риболова?
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Re: Дайте мнение относно следното влакно

Мнение от BZI »

Перфектно..........., а е черно, за да можеш по лесно да го маркираш с маркер. Малко е тънко за мач, но става........Успех.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

То и последното,което сложих на мача,е тъмно като негърски гъз - "Тубертини Афонданте",ама мисля,че цвета няма псулютно никакво значение на дълбочина от 4 до 8-9 метра.
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

INCUBUS написа:ама мисля,че цвета няма псулютно никакво значение на дълбочина от 4 до 8-9 метра.
Mислиш, или си сигурен? :roll: Има ли значение цвета на влакното ,на 1,2 и 3 метра-примерно.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladimir1974 »

И аз като лових за пръв път ме посъветваха за такова и до ден днешен съм с черно 2 год не съм го сменял и няма проблем нито се къса нито плаши рибата
kasmet
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Бай Стояне,мача го ползвам само на посочените дълбочини в язовирите,на 1,2 и 3 метра дълбочина ловя с телечмач или с директен с неподвижна плувка пак с такова влакно,но е светлокафяво - "Тубертини Горила".Никога не съм слагал прозрачни или полупрозрачни влакна и пак ми кълве достатъчно за начесване на крастата.
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

INCUBUS написа:Никога не съм слагал прозрачни или полупрозрачни влакна и пак ми кълве достатъчно за начесване на крастата.
Tова имах впредвид. :D

Много хора се замислят,що аджеба е черно ,а не розово или лилаво,- ми нема кво да го мислите толкова,и да не спите по цели нощи,в разсъждения. :roll: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
odit_pro
новобранец
новобранец

Мнение от odit_pro »

Благодаря за мненията колеги. Ще го ползвам това негърче за повод на основното което е 0.16. Все пак трябваше да попитам, защото наистина нямам опит с такъв цвят. Наслука на всички.
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

за шаран според мен е много сполучливо но има риби като амура според мене които много не го харесват
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

INCUBUS написа:То и последното,което сложих на мача,е тъмно като негърски гъз - "Тубертини Афонданте",ама мисля,че цвета няма псулютно никакво значение на дълбочина от 4 до 8-9 метра.
За цената си това е едно от най-добрите влакна които съм ползвал 8) -иначе ако колегата го притеснява цвета винаги може да си сложи повод от влакно с неутрален цвят :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Колеги, по стечение на обстоятелствата на мачовата макара съм с Колмик Аксеал, на цвят м/у розово и оранжево. При последният ми риболов, монтажа ми беше директно вързана кука, дълбочина 1м.-1,20м. Такова скубане на каракуда и шаран отдавна не бях правил :wink:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Това е потъващо влакно за основни линии. Не е предназначено за поводи.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Черно за повод не ми се струва удачно,но...
Изображение
waglerbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от waglerbg »

odit_pro написа:Благодаря за мненията колеги. Ще го ползвам това негърче за повод на основното което е 0.16. Все пак трябваше да попитам, защото наистина нямам опит с такъв цвят. Наслука на всички.
Друже, това влакно е за основно, а не за повод! Примерно да меткаш леки фиксирани ваглери за каракуди бабушки и т.н. За поводи, влакната в болшинството от случайте са прозрачни. Поразрови се из форума има доста писано пшо темата
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”