На вниманието на ИАРА Пловдив

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
mikewolf
новобранец
новобранец

На вниманието на ИАРА Пловдив

Мнение от mikewolf »

От няколко дни,долу горе от около две седмици се лови в Марица. Ама не къде на скришно или подобно дето някой ни чул ни видял, а в града!
И на никой не му прави впечатление.
Днес ИАРА празнува, не работи. Всяка институция има дежурни. Само ИАРА явно НЕ. Те през седмицата ги няма, а аз на празника ги търся! И ми идва в главата оная поговорка: "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват"

Снимките са от моста Герджика, времето и часа е на тях.
Изображение

За тези които не познават Пловдив, е следващата снимка. Отзад над върбите пред високите блокове се намира сградата на института по хранителни технологии (ВИХВП), моста които се вижда е един от централните и надясно от него пътя води до гребната база.
Изображение

ето още за пълна представа
Изображение

Изображение
Това е лови си момчето, да е живо и здраво.
Честит празник
Не съм виновен! Толкова ми е акъла!
kody
новобранец
новобранец

Re: На вниманието на ИАРА Пловдив

Мнение от kody »

Колега, прави снимки на мрежарите и парашутистите. Не че одобрявам ловенето по-време на забрана, но на този човечец да му лепнеш "бракониер" е малко пресилено.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

здрасти ,колега.не се тормози чак толкова . :roll: момчето сигурно лови пастърви . :roll:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

Колегата е прав. Не може да делим нарушенията на закона на малки и големи. Закона е да се спазва. Често се разхождам покрай Марица в рамките на града и навсякъде до удобните места са утъпкани ПЪТЕКИ. Кутийки от червеи, цигарени кутии, бутилки от бира... По Марица изобщо не спира да се лови, а насраната агенция никаква я няма. А мрежи си се опъват на всяко удобно място.
Изображение
Изображение
По тези места миналата година намерих два от така наречените телевизори, а от един ръкав изкарах мрежа поне 30 м дълга. Това е само на десетина километра от Пловдив. ИАРА там не проверяват. Всъщност те никъде не проверяват. Трябва да има асфалтов път до гъза ти за да те проверят.
mikewolf
новобранец
новобранец

Мнение от mikewolf »

kody написа:Колега, прави снимки на мрежарите и парашутистите. Не че одобрявам ловенето по-време на забрана, но на този човечец да му лепнеш "бракониер" е малко пресилено.
А не мислиш ли, че щом има наглостта на националния празник, на "пъпа" на Пловдив лови риба, на скритото е опънал два, три винтера или кестермето?
И още нещо когато всичко живо в природата има малки или е бременно е по голям грях да се лови от едно дете "парашутистче" хванало два три уклея по време на ваканцията си.
Последно промяна от mikewolf на Пон Май 24, 2010 1:02 pm, променено общо 1 път.
ramcho_gazara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ramcho_gazara »

kody написа:Колега, прави снимки на мрежарите и парашутистите. Не че одобрявам ловенето по-време на забрана, но на този човечец да му лепнеш "бракониер" е малко пресилено.
много си прав колега !!!!! :wink:
mikewolf
новобранец
новобранец

Мнение от mikewolf »

ramcho_gazara написа:
:D Надявам се всички от твоето поколение да не мислят като теб. Защото никога няма да видите толкова риба колкото съм видял аз, освен в магазина разбира се.
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

mikewolf написа:
ramcho_gazara написа:
:D Надявам се всички от твоето поколение да не мислят като теб. Защото никога няма да видите толкова риба колкото съм видял аз, освен в магазина разбира се.
Да бе, все едно си говоря с един приятел за Иван Костов. Много бил крал, ама и много бил направил. Или "Аз съм малко бременна"
Или се спазват законите, или си бракониер. Средно положение няма.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

tiktak написа: Или се спазват законите, или си бракониер. Средно положение няма.
:smt023 :smt023 :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
jorasimo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorasimo »

А аз се ядосвам че в реката около Ихтиман си ловят все едно не е забранено а на всичко отгоре и мрежари пълно и с електрически въдици жънат (говори се за 10-ки кг. мряна на излет от очевидци) в събота на един гьол на 1км. от града един приятел ме заведе да ми покаже колко хора има (17 души "риболовци") та кой къде и какво пази незнам има ли ИАРА няма ли :? Започвам да съжалявам че си извадих целогодишен билет защото май няма да остане какво да се лови, но струва ми се че в момента държавата е най-голямия разграден двор от 15г. насам и върви на тотална расипия
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Заловени трима бракониери на река Марица

София, 25 май 2010 г. – Преди часове е проведена съвместна акция на инспектори на Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пловдив и служители на 6-то и 3-то РПУ Пловдив на река Марица.

Инспекторите на ИАРА Пловдив са забелязали 3-ма нарушители извършващи нерегламентиран риболов под железния мост на река Марица в Пловдив. Бракониерите са видели служителите на реда и инспекторите, и са тръгнали да бягат. След час и половина преследване тримата нарушители са заловени.

Бракониерите са нямали документи и след установяване на самоличността им от органите на реда, инспекторите на ИАРА са им съставили актове. Наложена им е и най-високата глоба от по 1000 лв. на всеки.
don4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don4o »

ХОРА - ИАРА НЕ МОГАТ ДА ХВАНАТ ВСИЧКИ НАРУШИТЕЛИ НАВЕДНЪЖ.Стараят се служителите но при тоя намален бюджет и оскъдни средства да се радваме ,че изобщо нещо вършат.БЕЗ ПАРИ НИЩО НЕ СТАВА.
mikewolf
новобранец
новобранец

Мнение от mikewolf »

alcora написа:Заловени трима бракониери на река Марица

София, 25 май 2010 г. – Преди часове е проведена съвместна акция на инспектори на Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пловдив и служители на 6-то и 3-то РПУ Пловдив на река Марица.

Инспекторите на ИАРА Пловдив са забелязали 3-ма нарушители извършващи нерегламентиран риболов под железния мост на река Марица в Пловдив. Бракониерите са видели служителите на реда и инспекторите, и са тръгнали да бягат. След час и половина преследване тримата нарушители са заловени.

Бракониерите са нямали документи и след установяване на самоличността им от органите на реда, инспекторите на ИАРА са им съставили актове. Наложена им е и най-високата глоба от по 1000 лв. на всеки.
тази информация откъде е? Ако е вярна май има полза от теми във форума. :drinkers:
mikewolf
новобранец
новобранец

Мнение от mikewolf »

alcora написа:Заловени трима бракониери на река Марица

нищо вярно в информацията ти. Човекът днес пак си ловеше сутринта, на същото място, със същата бяла шапчица необезпокояван от никого.
Приемам написаното от теб като някакъв сън или мечта. :D
mikewolf
новобранец
новобранец

Мнение от mikewolf »

don4o написа:ХОРА - ИАРА НЕ МОГАТ ДА ХВАНАТ ВСИЧКИ НАРУШИТЕЛИ НАВЕДНЪЖ.Стараят се служителите но при тоя намален бюджет и оскъдни средства да се радваме ,че изобщо нещо вършат.БЕЗ ПАРИ НИЩО НЕ СТАВА.
:D :D Да си ги заработят тогава. 40% от сумата от наложения акт остава налагащия санкцията орган.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”